Görüş Bildir
Haberler
Enver Altaylı Kimdir? Enver Altaylı Neden Hapiste? Enver Altaylı Kaç Yıl Ceza Aldı?

Enver Altaylı Kimdir? Enver Altaylı Neden Hapiste? Enver Altaylı Kaç Yıl Ceza Aldı?

Türkiye’de istikrarsızlığa oynayan çevreler için bir dönem CIA’ya çalıştığı bilinen FETÖ'cü eski istihbaratçı Enver Altaylı davasında karar çıktı. Eski MİT mensubu FETÖ'cü Enver Altaylı 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'askeri casusluk' suçlarından toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Peki,  Enver Altaylı kimdir? İşte merak edilen detaylar... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın, 'FETÖ üyeliği' ve 'Siyasi ve askeri casusluk' suçlarından yargılandığı davada, mahkeme kararı açıklandı. Peki, Enver Altaylı neden hapiste? Enver Altaylı neden ceza aldı, kaç yıl ceza aldı?

Enver Altaylı Neden Ceza Aldı, Kaç Yıl Ceza Aldı?

Enver Altaylı Neden Ceza Aldı, Kaç Yıl Ceza Aldı?

Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Enver Altaylı ile Mehmet Barıner, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile cezaevinden katıldı, tutuksuz sanık Seda Chamatzoglou ile avukatlar salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, duruşmanın 2020 Ocak ayından bu yana devam ettiğini ve 48 celse sürdüğünü belirterek kararını açıkladı.

FETÖ üyeliğiyle suçlanan eski istihbaratçı Enver Altaylı'ya 'siyasi ve askeri casusluk' suçundan 13 yıl 4 ay, 'örgüt üyeliği'nden ise 10 yıl Hapis cezası verildi.

Damadı ile Aynı Koğuşta Kalmak İstedi

Damadı ile Aynı Koğuşta Kalmak İstedi

Mahkeme, Barıner ve Altaylı'nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Karar açıkladıktan sonra Altaylı, damadı Metin Can Yılmaz ile aynı koğuşta kalmak istediğini ve bu konuda mahkeme başkanının kendisine yardımcı olmasını istedi. Mahkeme, Altaylı'nın talebini reddetti.

Enver Altaylı Kimdir?

Enver Altaylı Kimdir?

FETÖ, Türki Cumhuriyetler'deki örgütlenmesini Altaylı üzerinden gerçekleştirdi. FETÖ'nün özellikle Özbekistan ve Kazakistan'da etkin olmasında Altaylı önemli rol üstlendi. Özbekistan ve Azerbaycan'daki darbe girişimlerinin arkasında olduğu iddia edildi. Enver Altaylı, FETÖ elebaşısı için kapatılan Zaman'a verdiği bir röportajda 'Orta Asya'da Türk jeopolitiğinin içini dolduracak insan' demişti. İşte Enver Altaylı'nın hayatı.

01/11/1944 Ceyhan doğumlu. 1968-1973 yılları arasında Doğu Avrupa Hukuku ve Sovyetoloji konusunda Almanya ve Avusturya'da eğitim aldı.

-Altaylı 1963'te Albay Talat Aydemir'in darbe teşebbüsü başarısız olunca Kara Harp Okulu'ndan atıldı.

-MİT'e, CIA'in Özbek asıllı casusu Ruzi Nazar 'eliyle' girdi, 1974'te MİT'ten uzaklaştırıldı.

-Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un danışmanlığını yaptı. Özal döneminde Afganistan'da çalıştı. General Raşid Dostum'a örtülü ödenekten para götürdüğü skandalı patlak verdi.

-Eski Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Altaylı'nın dayıoğluydu. FETÖ finansörü Kavuncu, darbe girişiminin ardından Kazakistan'a kaçtı. Altaylı'nın FETÖ finansörü kardeşi Taha Altaylı da Kazakistan'da.

-Hablemitoğlu soruşturmasının tanığı eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Altaylı'nın, FETÖ'nün firari Türkiye imamı Mustafa Özcan'la Hablemitoğlu'yla görüşmek için kendisinden aracılık etmesini istedikleri, Özcan'ın, Hablemitoğlu'nu tehdit ettiği tespit edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın