Görüş Bildir
Haberler
Enteresan Bilgiye Meraklı Olanlar Buraya! İlginç Hikayeleri Olan Terk Edilmiş Şehirler ve Kasabalar

Enteresan Bilgiye Meraklı Olanlar Buraya! İlginç Hikayeleri Olan Terk Edilmiş Şehirler ve Kasabalar

luna
21.08.2020 - 07:00

Biliyoruz ki, terk edilmiş yerler her zaman ilgi çekici olur...Bir de ilginç hikayeleri varsa, duymaya ve anlatmaya doyamayız. 🤪

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Centralia, Pennsylvania

1. Centralia, Pennsylvania

Centralia, bir zamanlar 1000 kişilik bir kasabayken, şimdi terk edilmiş ve bitmek bilmeyen bir ateş çukuru. 1962'de kasabadakiler, karmaşık bir kömür tüneli ağına bağlı bir depolama alanında kasıtlı olarak ateş açtılar ve yerin üstündeki yangın söndürülse de ateş yerin altında öfkelenmeye devam etti ve şehir merkezine kadar ulaştı. Şimdi insanlar boğulma ya da yer tarafından yutulma tehlikesinden dolayı ölüme yaklaşmamaları konusunda uyarılıyor. Uzmanlar ise yangının 250 yıl boyunca yanacağına inanmaktalar.

2. Kennicott, Alaska

2. Kennicott, Alaska

Alaska, 1903'te bakırın keşfi sayesinde öne çıkan bir maden kasabasıydı. Pek popüler olmayan konumu nedeniyle, maden sahipleri orada çalışmaya gelen işçilere yüksek maaşlar verirdi. Erkekler uzun saatler boyunca haftada yedi gün çalışır ve ailelerine para gönderirlerdi. Fakat bu refah uzun sürmedi ve 1938'de Kennicott, bakırın çıkarıldığı bir hayalet kasaba olarak kaldı.

3. Kilamba Yeni Şehir, Angola

3. Kilamba Yeni Şehir, Angola

Çinliler tarafından petrol karşılığında inşa edilen Angola'daki Kilamba New City, (Yeni Şehir)  insanları gecekondulardan çıkarma vizyonu sayesinde büyüdü, ancak şehir tamamlandıktan sonra fiyatlar çok yüksekti ve hiç kimse ipotek alamadı. Yani, şu anda modern, renkli ve iyi tasarlanmış bir hayalet kasaba olarak duruyor.

4. Cahawba, Alabama

4. Cahawba, Alabama

Cahawba, Alabama’nın bir zamanlar başkentiydi, ancak arazi bataklık olduğu ve kolayca sular altında kaldığı için, 1825'te büyük bir selden sonra insanlar  buradan taşındılar. İç savaş başladığında işler daha da kötüleşti. Abluka ve Konfederasyon askerleri, kaynakları için şehri boğdu ve ev sakinlerinin kaçmasına ve acı çekmesine neden oldu. Şehir daha sonra 1865'te bir Sel tarafından tahrip edildi. Şu an terk edilmiş bir şekilde kalmaya devam ediyor.

5. Varosha (Maraş), Kıbrıs

5. Varosha (Maraş), Kıbrıs

Bir zamanlar 1970'lerde popüler bir Akdeniz plajı olan Varosha, plajı ve modern olanakları sayesinde zengin ve ünlüleri cezbeden göz alıcı bir yerdi. Kıbrıs Rum darbesi ardından,Türk ordusu tarafından tamamen işgal edildiğinde hızla terk edildi ve 40.000 kişinin de kaçmasına neden oldu. O zamandan beri terk edilmiş ve ihmal nedeniyle parçalanmış sessiz bir sahil kasabası haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Terlingua, Teksas

6. Terlingua, Teksas

Teksas denince akla ilk başta vahşi batı gelir, Terlingua’da klasik bir vahşi batı kasabası fakat terk edilmiş olanından, aynı zamanda da çökmüş bir madencilik topluluğuydu. Kasabada maden sular altında kalana ve maden fiyatları düşene kadar ülkenin quicksilver (cıva)  ihtiyacının çoğunu sağladı. Kasaba sakinleri şehri terk etti ve sonra da çürümeye bıraktı.

7. Oradour-sur-glane, Fransa

7. Oradour-sur-glane, Fransa

1944'te Nazi SS birlikleri Oradour-sur-Glane'e yürüdü ve erkekleri, kadınları ve çocukları topladı. Yaklaşık 642'sini öldürdüler, erkekleri vurdular ve kadınları ve çocukları yakmadan önce bir kiliseye koydular. Kirletilen hayalet kasaba şimdi kaybedilen hayatlar için bir anıt olarak durmaktadır.

8. Ross Adası, Hindistan

8. Ross Adası, Hindistan

Ross Adası ilk olarak 1788'de İngilizler tarafından kuruldu ve sahiplendi. Adını Sir Daniel Ross'tan alan ada başlangıçta normal bir yerleşim yeriydi.  Ancak hava koşulları çok şiddetliydi ve bu yüzden de terk edildi. Daha sonra, İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonlar burayı ele geçirene kadar bir ceza kolonisi (sürgün yeri) olarak hizmet etti.

9. Ağdam, Azerbaycan

9. Ağdam, Azerbaycan

Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından sonra Ağdam, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yükselişi ile birden kaosa dönüştü. Savaş patlak verdi ve mermilerle şehri bombaladılar. Bir zamanlar 40.000 kişiye ev sahipliği yaptı fakat tamamen terk edildikten sonra, Ermeni askerleri  şehrin kalıntılarının çoğunu kötü bir şekilde yok etti ve şehir bir daha Azerbaycan’ın eline geçemedi. Şimdi bir hayalet moloz kasabası ve Ermeni ordusu tarafından tampon bölge olarak kullanılıyor.

10. Tawergha, Libya

10. Tawergha, Libya

Libya'nın küçük bir kasabası olan Tawergha kasabası, kendiyle beraber sürülen yaklaşık 30.000 kişi ile birlikte şimdi ıssız ve ürkütücü bir terk edilmiş yer olmaya devam ediyor. Ayrıca kasaba sakinlerin buraya geri dönme şansı neredeyse yok. Neden mi? Çünkü Tawergha halkının Kaddafi rejimini destekledikleri için cinayet, tecavüz ve cinsel işkence eylemlerinde suç ortağı olarak kabul edildiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Isla De Las Munecas, Mexico

11. Isla De Las Munecas, Mexico

Karısını ve çocuğunu terk edip geride bırakan Don Julian Santana, Teshuilo Gölü'ndeki bir adaya taşındı ve bir gün bir kızın boğulduğunu iddia etti. Anısını onurlandırmak adına da adanın her yerine topladığı oyuncak bebekleri astı. Çoğu insanın adayı korkutucu bulmasına rağmen, Don Julian bebekleri adanın koruyucuları olarak gördü ve ziyaretçileri ağırlayıp onlardan fotoğraf çekmelerine karşın küçük bir ücret talep etti. İronik bir şekilde 2001 yılında Don Julian Santana, küçük kızın öldüğüne inandığı bölgede boğuldu. Bugün, manzara boyunca dağılmış yüzlerce harap halde oyuncak bebekler var.

12. Kuzey Kardeş Adası, New York

12. Kuzey Kardeş Adası, New York

1885 yılına kadar ıssız olan New York'taki North Brother Island (Kuzey Kardeş Adası), bölgede birkaç tifo salgınına neden olan bir kadın olan Tifo Mary'nin karantinaya alınmış evi olarak talihsiz bir üne sahiptir. Mary, 1938'de ölümüne kadar adada haksız yere gözaltına alındığına inanıyordu. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra hastane kapatıldı, açıldı ve tekrar kapatıldı fakat şu an terk edilmiş bir halde. Ayrıca Ada, Riverside Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıkları olan insanları karantinaya almak için özel olarak kullanılmıştır. Ada artık halka açık dahi değildir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
21
17
8
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın