Görüş Bildir
Haberler
Enerji Uzmanı Pamir: "Bedava Verilecek Gaz Üretimin Altı Katı"

Enerji Uzmanı Pamir: "Bedava Verilecek Gaz Üretimin Altı Katı"

Enerji uzmanı Necdet Pamir, iktidarın Karadeniz gazına ilişkin vaatlerini eleştirdi. Pamir, 'Bilimden uzak. ‘25 metreküp gazı bedava vereceğim’ diyor. 22 milyona yakın abone var. Yani yılda ortalama 6 milyar metreküp gaz lazım. Ancak yaklaşık 1 milyar metreküp üretebilecekler. Tutarlılık yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karadeniz’de bulunduğu ifade edilen 710 milyar metreküplük gazın karaya ulaşması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Zonguldak Filyos’ta Karadeniz doğalgazının devreye alma töreninde konuştu. 

Erdoğan burada yaptığı açıklamada, “Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Bir ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız” ifadelerini kullandı.

"Açıklamalar bilimle uymuyor"

"Açıklamalar bilimle uymuyor"

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, enerji uzmanı Necdet Pamir ise söz konusu açıklamaları “seçim hamlesi” olarak değerlendirdi. 

İktidarın yaptığı açıklamaların bilimsel bir temeli olmadığını ifade eden Pamir, 'Hemen seçim öncesinde yapılan açıklamalar bilimle uymuyor. Cilalı imaj çalışması. Hiç bilmediğiniz, yeni gidilen bir sahada ilk açtığınız kuyuda yeteri kadar çalışma yapılmamışken bir rezervden bahsedilmesi mümkün değildir. Buna keşif ya da bulgu diyebiliriz. Rezerv denilebilmesi için kabaca 8 ila 10 tane tespit kuyusu açılması gerekir. Açılan ilk kuyuda henüz hedef noktaya 1050 metre varken bu açıklamayı yapıyorlar. Bu yapıyı temsil edecek kuyu açacaksınız ki doğru bir tespit yapılabilsin. Konuya ilişkin çalışmalar tamamlanmalı ve etkili sondaj çalışmaları yapılmalı, tüm bunlar tamamlandıktan sonra açıklama yapılmalı' dedi.

"Sayılar kendi içinde tutarlı değil"

"Sayılar kendi içinde tutarlı değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'710 milyar metreküpün varlığı konusunda bizi inandıracak bir bulgu yok' diyen Pamir, 'Seçim çalışması olduğu çok belli. ‘25 metreküp gazı bedava vereceğim’ diyor. Yaklaşık 22 milyon doğalgaza abone konut var. Bu kadar konuta gaz verebilmek için yılda yaklaşık 6 milyar metreküpten daha fazla gaz olması lazım. Kendi iddia ettikleri programa göre 1 sene içinde yalnızca 1 milyar gaz üretebilecekler. Ortada yapılan yatırımı haklı kılacak bir bulgu olmazken bahsedilen sayıların da kendi içinde tutarlılığı yok' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
28
13
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Devletin olmayan kaynağını vatandaşa MAYIS ayında verip, hiçbir sike derman olmayan hükümete ne denir? Terör örgütü.

mamamia

Şunun şurasında kaç gün kaldı ki herkese bı konut müjdesi de versin nasılsa olmayacak vaatlere alışığız,hem bilime uzak olsa ne olur bilim kendileri ve seçme... Devamını Gör

mamamia

inşallah

Art Ankara

1-Bizde hiç bir şey bedava verilmez bedava verilecek kısım zam olarak faturaya fazlasıyla eklenir 2-Seçim vaatlerinde mantık aranmaz özellikle söz konusu mal... Devamını Gör

mamamia

O mantık "bizce" aranmaz, bunu bıde koşulsuz şartsız biat eden kendi seçmenine sormak lazım. Biri de çıkıp neden bunca yıldır yapılmayan şeyler seçim sonrası... Devamını Gör