Görüş Bildir
Haberler
Enerji Bakanı Dönmez, Karadeniz Gazı İçin Tarih Verdi

Enerji Bakanı Dönmez, Karadeniz Gazı İçin Tarih Verdi

Emre Ordu
08.04.2023 - 14:03 Son Güncelleme: 08.04.2023 - 14:08

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın mayıs ayından itibaren evlerde kullanılabileceğini açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı televizyon programında Sakarya gaz sahasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen gazın mayıs ayından itibaren evlerde kullanılabileceğini söyledi. 

Karadeniz gazı projesinin önemine dikkat çeken Dönmez, 'Bu proje niçin önemli? Biz maalesef dışa bağımlıyız. Biz ülkede tükettiğimiz doğalgazın yüzde 99'unu ithal ediyoruz. Tükettiğimiz petrol ve petrol ürünlerinin de yüzde 99'u ithal. 95 milyar dolar civarında para harcadık geçen sene enerjiye. İthalatımız 350 milyar dolar civarında gerçekleşti. Bunun yüzde 30'unu enerji oluşturuyor. Sanayide rekabetçiyiz. Daha fark yaratmak için enerji ürünündeki maliyeti düşürmemiz lazım' dedi.

"Konutların 35 yıllık ihtiyacını karşılar"

"Konutların 35 yıllık ihtiyacını karşılar"

Yapılan doğalgaz keşfinin toplamda 710 milyar metreküpe ulaştığını aktaran Dönmez, '35 yıl süreyle tüm konutların doğalgazını sağlayacak bir keşiften bahsediyoruz. Sanayiye de dahil ettiğimizde 15-20 yıl ihtiyacı karşılayacak bir keşif. Denizlerdeki en büyük keşif olarak literatüre girdi burası' ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımız müjdeler paylaşacak"

"Cumhurbaşkanımız müjdeler paylaşacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğalgazın 20 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle tesise ulaştırılacağını açıklayan Dönmez, 'Mayıs ayı itibariyle de ocaklarda kullanılmaya başlanacak. BOTAŞ üzerinden dağıtılacak. Maliyet kontrolleri yapıyoruz. Doğalgazın üretim maliyeti ithalata göre daha iyi olacak. Cumhurbaşkanımız 20 Nisan'da vatandaşlarımızın büyük bir kısmını memnun edecek müjdeler paylaşacak' diye konuştu.

Gazın değerinin 500 milyar doların üzerinde olduğunu belirten Dönmez, 'Ama bu artabilir. Bugün böyle, yarın ne olacağını bilinmez' dedi. 

2-3 sene içerisinde üretimin maksimum seviyeye geleceğini kaydeden Dönmez, 'Şu an günlük 10 milyon metreküple başlayacağız. 2025'te günlük 40 milyon metreküpe çıkmış olacağız ve tüm konutların ihtiyacını karşılayacağız' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
25
14
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
justatraveller

tam Mayıs itibaren olması inanılmaz bir tesadüf olsa gerek!!

Engin Türk

Tabii ki tesadüf değil sayın cumhurbaşkanımız mayıs ayında tekrar seçilecek, Türkiye yüzyılı başlamış olacak ve şahlanışa geçeceğiz, arabamız da yollara çıkt... Devamını Gör

Tekin tek

Kesin yalandır Rusya'dan alıp deniz altina dosedikleri boruyla yerli gaz diye seçim öncesi yalan soylerler

RACON X RACON

Buna katiliyorum..Bencede Rusyayla beraber bir oyun var ama Putin hemen vermiyor..O yüzden Mayisi bulduk..

mamamia

peki seçilmez iseniz ne olacak?

Gürcü'yü gene banladılar mı? Bu habere onun yorumları lazımmm. :D