Görüş Bildir
Haberler
EN İYİ RESTORAN ARAMA VE KEŞİF REHBERLERİ

EN İYİ RESTORAN ARAMA VE KEŞİF REHBERLERİ

serkan bolat
18.08.2016 - 13:47

Türkiye'de yeme içme sektörü hızla gelişmekte olduğu hepimizce malum bilinen bir gerçek. Birçoğumuz hemen hemen her gün bir veya iki mekana gidip, bir şeyler yeyip içiyoruz, yakında ki mekanlardan siparişler veriyoruz. Gideceğimiz veya sipariş vereceğimiz mekanları belirlerken de internetten yararlanıyoruz. Bizler de bu nedenle takip ettiğimiz ve faydalandığımız ' Restoran Arama ve Keşif Rehberlerini' sizler için derledik.

En İyi Restoran Arama ve Keşif Rehberleri listemizde en çok kullandığımız ve karşılaştığımız restoran arama motorlarına, mekan keşif site / bloglarına, gurme bloglarına yer vereceğiz. 

Hadi o zaman biran önce başlayalım. :)) 

Not: Sıralama rastgele yapılmıştır.

Kaynak: http://www.guzelkelam.com/2016/08/en-...

1- Foursquare

1- Foursquare

Forusquare 2009 yılından bu yana hayatımızın içinde yer alan ve en çok kullanılan keşif rehberi olması ile ön plana çıkıyor. Gerek internet sitesi üzerinden gerekse, uygulamaları ile mekan keşfetmemize büyük katkı sağlayan Foursquare da mekanlara ait fotoğraflara, yorumlara ve puanlamalara ulaşmamız mümkün. 

Foursquare web sitesi:tr.foursquare.com

2- Zomato

2- Zomato

Zomato 'domates' anlamında bir kelime olmakla beraber, kullanıcıları için mekan, yorum, menü gibi anlamlar içermektedir. Zomato 2008 yılında Hindistan da kurulması ile beraber birçok ülkede faaliyet gösterdi. Mekanist adlı restoran keşif rehberini bünyesine katarak, ülkemizde de biz yemekseverlerin karşısına çıktı. Zomato ile mekanlara ait adres, menü ve fotoğraflar gibi bilgilere erişebilirsiniz Zomato sistemine üye olarak birer Foodie olabilir, insanlarla ve mekanlarla etkileşimde bulunabilirsiniz.  

Zomato web sitesi: Restoranlar - Dublin Restoranları, Dublin şehrindeki Restoranlar | Zomato Ireland

3- Ne Kadara Yenir?

3- Ne Kadara Yenir?

Ne Kadara Yenir? bizim yine sıklık ile takip ettiğimiz restoran arama ve keşif rehberlerinden birisidir. Ne Kadara Yenir? 2015 yılı ile beraber karşımıza çıkmaya başladı.Ne Kadara Yenir? de restoran ve kafelere ait menü - fiyat bilgileri adres, iletişim bilgileri yer almakta olup pratik bir şekilde restoranlar hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Ne Kadara Yenir? in arama butonları ile gideceğiniz restoranı kolayca arayabilir ve yol tarifi butonunu kullanarak gideceğiniz mekana ait yol bilgisi edinebilirsiniz.

Ne Kadara Yenir? web sitesi: NEREDE NE KADARA YENİR?

| Kayseri-Ankara-İzmir-Bursa

4- Harbi Yiyorum

4- Harbi Yiyorum

Harbi Yiyorum, 2011 yılından buyana bizim karşımıza çıkan ve kullanıcılarını bir çok restoran tavsiyelerinin yanı sıra yemek tarifleri ve yemek kültürü hakkında bize bilgiler veren bir gurme rehberidir. Kaliteli bir yazar kadrosuna sahip olan Harbi Yiyorum bizim gibi yemekseverler için oldukça faydalı bir restoran arama ve keşif rehberidir.

Harbi Yiyorum web sitesi: Harbi Yiyorum - Restoranlar, Gurme, Yemek, En İyileri

5- Oburcan

5- Oburcan

Oburcan uzun zamandır takip ettiğimiz hem eğlenceli hem de faydalı keşif yazıları olan bir yemek blogudur. Oburcan ile yeni mekanlar keşfedebilir, pratik ve can alıcı bilgiler eşliğinde yeni yemekleri tadabilirsiniz. Oburcan sitesinde yer alan mutfak seçimi ve konum seçimi kısımları ise kolayca mekan bulmamıza yardımcı oluyor.

Oburcan web sitesi: Oburcan ile (G)astronomik Seyahat - Yemek Blogu

6- Fahrigediz

6- Fahrigediz

Fahrigediz yine uzun süredir takip ettiğimiz bir gurme sitesi. Fahrigediz de keşfedilecek bir çok mekan var. Kendi deneyimlerini biz yemekseverlerle buluşturan  Fahrigediz'in  değerlendirme skalası ile objektif ve pratik bilgilere ulaşabilirsiniz.

Fahrigediz web sitesi: Fahri Gediz – Yerli ve Yabancı Restoran Değerlendirmeleri

7 - Lokantalarım

7 - Lokantalarım

Lokantalarım yemek ve mekan değerlendirmeleri bulunduran bir gurme blogudur. Gurme blogçuluğunun  özenle yapıldı yerlerden birisi olan Lokantalarım ile birçok  mekan değerlendirmesi, gezi ve otel keşif yazılarına ulaşabilirsiniz.

Lokantalarım web sitesi: LOKANTALARIM - Alp Artam'ın Yeme İçme Blogu

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın