Görüş Bildir
Haberler
En İyi 21 South Park Bölümü

En İyi 21 South Park Bölümü

dilek candar
04.08.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 22:39

1997'den beri 17 Sezon, 246 bölüm...  Elbette her sezonun her bölümü ayrı güzeldir ve içinde atladığım güzel bölümler vardır. Sonuna kadar izlemişseniz, ilk bölümlerinin biraz daha sönük olduğunu görürsünüz. Ama her anlamda da her yeni sezonda kendini geliştiren '' şimdi bu kadar ay kim bekleyecek'' dedirten bir dizidir. Eric ile Kyle'nin o tatlı atışmaları zaten dizinin olmazsa olmazlarından. İşte 17 sezondan kendimce derlediğim 21 güzel bölüm...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21- Hell on earth 2006 (10/11)

21- Hell on earth 2006 (10/11)

Şeytan bir zamanlar MTV ' de yayınlanan My Super Sweet 16' özenip dünyada parti yapmaya karar verir. Yalnız bu partide hiç kimsenin yapmadığı bir  Ferrari pastası yaptırmak ister. Fakat pastayı almak için gönderdikleri 3 katil işi eline yüzüne bulaştırır.

20- Fat Butt and Pancake (07/05)

20- Fat Butt and Pancake (07/05)

Bu bölümde Cartman eliyle yarattığı Jennifer Lopez 'le asıl Jennifer Lopez'in hayatını kaydırır. Söylediği ''taco taco'' şarkısıyla bizi bizden almıştır.

19- You Got F’d in the A (08/05)

19- You Got F’d in the A (08/05)

Bu bölümde bizim çocuklar diğer kasabanın çocukları tarafından alt ediliyor. Daha sonra bizim çocuklar kendi dans gruplarını kuruyorlar. Bu arada Butters’ın eskiden ünlü bir dansçı olduğu ortaya çıkıyor. Butters,  daha önce bir gösteri sırasında ayağından fırlayan ayakkabısı 11 kişinin ölümüne sebep olduğu için bir daha dans etmemek için yemin ediyor. Çocukların dans grubuna katılmamak için çok direniyor ama gösteri gecesi ikna oluyor ve gruba katılıyor. Bu gösteride ise ayakkabısı rakip takımın oyuncularını öldürüyor , çocuklar yarışmayı kazanmalarını kutlarken; Butters yine bunalıma giriyor.

18- Something You Can Do With Your Finger (04/09)

18- Something You Can Do With Your Finger (04/09)

Bu bölümün listede olmasının sebebi Randy Marsh’ın bütün South Park bölümleri arasındaki en iyi performansına sahip olması. Stan bir müzik pop grubuna katılmak ister ama Randy izin vermez. Bölümün en güzel sahnesi, Randy’nin dizlerinin üstüne çöküp gençken böyle bir gruba katıldığını, meşhur olmak için South Park’ı terkedip sonra boynu bükük şekilde dönüşünü anlattığı yerler. Sonunda Randy ve Stan gruba  birlikte katılır ve alışveriş merkezinde bir konser verirler.

17- Damien (01/08)

17- Damien (01/08)

Birinci sezonun sekizinci bölümü olan ”Damien”, South Park’ın eleştiride ne denli iddialı olduğunu gösteren bölümlerin ilk ve en iyi örneklerindendir. Bu bölümde kasabaya ve okula yeni gelen garip görünümlü çocuk Damien, çocuklar tarafından dışlanır. Damien, şeytanın oğlu olduğunu ve karanlıklar lordunun yakında geleceğini söyler. Bu durumdan kurtulmak için İsa’yı çağıran South Park halkının önünde Şeytanİsa‘yı düelloya davet eder. Aynı zamanda Cartman, doğum günü partisi için herkesi evine davet etmektedir. Kısa süre sonra, doğum günüyle büyük düellonun aynı zamanda olduğunu öğrenir. Büyük karşılaşma sonunda ya karanlık güçler kazanacak ya da insanlık yeniden kurtulacaktır. Her sahnesiyle en komik bölümlerden biridir. Ayrıca bölümde korku klasiği “The Omen (Kehanet)” filmine, Damien karakteriyle gönderme yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- World War Zimmerman (17/3)

16- World War Zimmerman (17/3)

Cartman'nın yine kendi kendini tribe soktuğu bölümlerden biri..

15- Simpsons Already Did It (06/07)

15- Simpsons Already Did It (06/07)

South Park’ın en büyük rakibi The Simpsons‘ın konu edildiği bu bölümde, Butters’ın gizli kişiliği Professor Chaos, dünyaya kötülük saçmak için yaptığı tüm planların daha önce de Simpsonlar’da yapıldığını öğrenir. Bu sırada Cartman,Sea People (Deniz İnsanları) adlı canlıları siparişle alır ve akvaryumunda kısa sürede büyük bir uygarlık kurduklarını keşfeder. Butters, Cartman, Sea People ve Simpsonlar’la geçen bu bölüm hem South Park hem Simpson hayranları için en özel bölüm olarak sayılabilir

14- Insecurity (16/10)

14- Insecurity (16/10)

Ike'nin annesi ve babasını yanlış bir şekilde görmesinden ötürü gelişen olaylar silsilesi. 

Bu bölümde Ike, annesinin babasını bir kuryeciyle aldattığını zanneder. Bütün kasaba halkı eşlerini, koruma altına almaya kalkar ve bu sırada kuryeciyi de ihmal etmezler.

13- A Ladder to Heaven (06/12)

13- A Ladder to Heaven (06/12)

Her bölüm ölen Kenny’nin 5. sezonda gerçekten öldürülmesiyle South Park’tan ayrılan Kenny’i çok özleyen Cartman, Stan ve Kyle ona ulaşabilmek için cennete merdiven yapmaya kalkışırlar. Ya da insanlar öyle sanmaktadır. Kendi çıkarları dışında hiç bir şey yapmayan Cartman’ın bu hareketi, aslında Kenny’e ulaşıp zamanında ona verdikleri şekerlemeci dükkanından limitsiz alışveriş yapabilecekleri bileti almak içindir. Bölümde, dizinin favori karakterlerinden Saddam‘ın cennette nükleer silah çalışmaları yaptığını da öğreniriz.

12- Cartoon Wars 1-2 (10/03)

12- Cartoon Wars 1-2 (10/03)

İki bölüm olarak yayınlanan Cartoon Wars, South Park’ın Family Guy nefretini, Simpsons hayranlığını ve Hz. Muhammed’in karikatür krizini South Park yorumuyla gösterdiği bölümdür. Gelmiş geçmiş en iyi South Park bölümlerindendir desek abartmış olmayız. Başından sonuna kadar muhteşem bir bölümdür. Arka arkaya bir kerede izlenmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Canada On Strike ( 12/04)

11- Canada On Strike ( 12/04)

Bu bölümde Kanada greve gidiyor ve Terrance and phillip;'de buna dahil olduğu için bizimkiler hem Kyle'ni kardeşi Ike' a yardım etmek için hem de çizgi filmin tekrar gösterime girmesi için  Kanada'nın istediği parayı bulmaya çalışıyorlar. Ayrıca bu bölümde internet fenomenlerini de izleyebilirsiniz.

10- Imaginationland (11/10)

10- Imaginationland (11/10)

Bu bölüm 3 parçaya bölünmüş. Bütün herşey Cartman ve Kyle’ın ayakkabı cinlerinin(leprikon) gerçek olup olmadığı konusunda iddiaya girmesiyle başlıyor. Çocuklar ormana ayakkabı cinlerini aramaya gidiyorlar. Cini buluyorlar ama cin onları ‘imaginationland’a(hayal dünyası) düzenleyeceği bir terör saldırısı konusunda uyarıyor . Butters haricinde herkes oradan kaçıyor. Butters  imaginationland’de ki iyi karakterleri siyah hayal etmeye çalışıyor ki oradakiler kendilerini koruyabilsin.

9- All About the Mormons? (07/12)

9- All About the Mormons? (07/12)

Bölüm, Mormon bir ailenin South Park’a taşınmasıyla başlar. Ailenin çocuklarından biri mükemmele yakın olduğu için Stan çocuğu dövmek için çeteyi toplar. Bizce bölümün en güzel yerleri Mormon ailesinin Stan’i dinin kurucusu Joseph Smith’e şikayet etmeleri ve ne zaman Smith hakkında konuşmalar başlasa arkadan “aptal, aptal, aptal,….” diye bir temponun eşlik ettiği yerdir.

8- AWESOME-O (08/02)

8- AWESOME-O (08/02)

Bu bölümde Cartman bir sırrını güvende tutabilmek için Butters’ın robot arkadaşıymış gibi rol yapmaya başlıyor  fakat karton kutunun altında beklediğinden de fazla kalıyor. Butters, Cartman’ın gitmesine izin vermiyor ve soluğu Hollywood’da alıyorlar. Cartman Hollywood’lu yazarlar için yeni film fikirleri bulmaya başlıyor.  Tabi bütün bu süre içinde Cartman yemeksiz ve susuz idare etmek zorunda kalıyor.

07- The Hobbit (17/10)

07- The Hobbit (17/10)

Wendy'nin Photoshop'la verdiği mücadele ve Kanye'nin Kim Kardashian' ı 

 savunmakla kendini oraya buraya attığı eğlenceli bir bölümdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Woodland Critter Christmas (08/14)

6- Woodland Critter Christmas (08/14)

Her biri birbirinden komik 8. sezon bölümlerinin sonuncusunda, ormanda yaşayan sevimli hayvanların aslında dünyaya kötülüğü getirecek Deccal‘in doğmasını bekleyen satanist hayvanlar olduğunu öğreniriz. İşin içine Stan, Kyle ve Noel Baba da girince durum iyice içinden çıkılmaz bir hale gelir. Bölümün sürpriziyse, Cartman’ı gördüğümüz zaman ortaya çıkar. Tartışmasız en komik bölümlerden biridir.

5- Black Friday (17/ 07)

5- Black Friday (17/ 07)

Bu bölümle ilgili yazı yazmak yerine izlemek daha iyi olur. :)George R. R. Martin'i tatlı bir şekilde gömmeleri bile yeter.

4- Good Times with Weapons (08/01)

4- Good Times with Weapons (08/01)

Butters’ın gözüne bir ninja yıldızı gelene kadar her şey sadece oyundu. Çocuklar ailelerinin öldüğünü söyleyip birini onlara silah satması için ikna ediyor ve çocuklar  japon savaşçı gibi davranmaya başlıyorlar. Bir sahnede Cartman görünmez olduğunu söylüyor ve bütün kasabanın gözü önünde çıplak dolaşıyor. Kalabalık bozuluyor  ama bozulmalarının sebebi Butters’ın gözüne gelen ninja yıldızı değil Cartman’ın çıplak gezmesi oluyor. Daha sonra çocuklar silahları teslim ediyor ve beladan uzak durmaya karar veriyorlar.

3- Make Love Not Warcraft (10/08)

3-  Make Love Not Warcraft (10/08)

Bu bölümde, çocuklar Cartman’ın bodrumuna tıkılıp günde 21 saat “World of Warcraft” oyununu oynuyorlar. Sonunda da şişmanlayıp, sivilcelenip saçları uzuyor. Sadece dondurulmuş yiyecek yiyorlar ve hiç dışarı çıkmıyorlar. Ayrıca Cartman bilgisayarın başından kalkmamak için annesinden lazımlık istiyor ve tuvaletini otururken yapıyor. Bu sahne ne kadar iğrenç olsa da bölümün en komik anı. Dünyada milyonlarca oyuncusu olan WOW (World of Warcraft) evrenini ve oyun hastalığını tiye alan bu bölüm, komik olmasının yanı sıra oyundan ciddi anlamda ayrıntılar da içeriyor. Bu açıdan WoW ya da oyun hastalığı olanların psikolojisini de her zamanki South Park üslubuyla eğlenceli bir şekilde anlatıyor. “Gamer” kitlesine hitap eden en özel bölümlerden biri.

2- The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers (06/ 13)

2- The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers (06/ 13)

Bu bölümde çocuklar ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmini Butters’ın evine getirmek için toplanıyorlar. Fakat Randy çocuklara yanlışlıkla porno film veriyor. Butters filmin bir kısmını seyrettikten sonra Gollum’a dönüşüyor. Bölüm Butters’ın çocukları ve ailelerini filmi geri almak için uğraş vermesini takip etmesiyle devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Scott Tenorman Must Die (05/01)

1- Scott Tenorman Must Die (05/01)

Ve tabiki 1 numara :D

Cartman’ın şeytani zekasının tavana vurduğu bu bölümde yine Cartman, çevresine hava atmak için ergenliğe girdiğini gösteren tüyleri Scott Tenorman adlı 8. sınıf öğrencisinden satın alır. Arkadaşları, bu tüylerle ergenliğe giremeyeceğini, satan çocuğun onu kazıkladığını söylediklerinde, Cartman çıldırır ve Scott Tenorman’dan intikam almak için akla hayale gelmeyecek bir plan yapar. Cartman’ın istediği zaman nasıl psikopata bağlayabildiğinin en korkunç örneklerinden biri ve benim en favori bölümlerimin başında yer alıyor :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
37
18
6
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?