Görüş Bildir
Haberler
En Az 250.000 TL'si Olmayan Evlilik Düşünmesin! Gelinlikten Beyaz Eşyaya Kadar En Güncel Fiyatları İnceliyoruz

En Az 250.000 TL'si Olmayan Evlilik Düşünmesin! Gelinlikten Beyaz Eşyaya Kadar En Güncel Fiyatları İnceliyoruz

02.06.2022 - 06:46

Dünyaevine girmek hemen herkesin hayalleri arasında yer alıyor. Her ne kadar insanın en mutlu anlarından biri düğünü olsa da evlilik hazırlığı yapmak oldukça meşakkatli bir süreç. Özellikle son zamanlarda artan maliyetler nedeni ile evlilik hazırlığı, maddi ve manevi anlamda zorlayıcı bir süreç hâline geliyor. Merak etmeyin, yanınızda biz varız! Hem düğün yapmak hem de ev düzmek için her türlü ihtiyacı belirleyen maliyetleri sizler için araştırdık. Şimdi arkanıza yaslanın ve hazırladığımız maddelere iyice bir göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her kadının hayali prenses gibi hissettirecek bir gelinlik.

1. Her kadının hayali prenses gibi hissettirecek bir gelinlik.

Gelinlik, her kadının rüyalarını süsleyen kıyafetler arasında yer alıyor. Prenses gibi olmak ve beyazlar içinde süzülmek isteyenler için gelinlik fiyatlarına baktık. Gelinlikler de çok farklı özelliklere ve yapı materyallerine sahip olabiliyor. Kullanım amacına göre bu materyaller değişebiliyor. Kimisi nikâhta giyebileceği sade beyaz bir elbise ararken kimisi gösterişli bir gelinlik istiyor. Nikâhta giyilecek sade bir elbise 150 TL'den başlayıp 2000 TL'ye kadar çıkarken gelinlikler ise en az 5.000 TL'den başlayıp 50.000'ye kadar çıkabiliyor.

2. Evin bütün çilesini çeken eşyalar: beyaz eşya grubu.

2. Evin bütün çilesini çeken eşyalar: beyaz eşya grubu.

Beyaz eşya olarak adlandıran bu grup içerisinde televizyon, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın, ocak, klima gibi eşyalar yer alıyor. Evin olmazsa olmazı olan bu ürünler, fiyat artışlarından ve maliyetlerden hızlı etkilenen gruplar arasında yer alıyor. Özelliklerine ve markasına göre çok geniş fiyat aralığına sahip olan ürünlerin fiyatlarını sizler için araştırdık. Genel olarak beyaz eşya fiyatları şu şekilde:

● Buzdolabı: 6.500 - 20.000 TL

● Çamaşır makinesi: 3.700 - 8.000 TL

● Bulaşık makinesi: 2.800 - 8.000 TL

● Fırın: 1.000 - 5.000 TL

● Ocak: 1.000 - 4.000 TL

Mikrodalga: 1.000 - 5.000 TL

● Davlumbaz: 500 - 4.000 TL

● Klima: 7.500 - 15.000 TL

3. Mobilyalar olmazsa olmaz.

3. Mobilyalar olmazsa olmaz.

Mobilyalar evin en önemli ikinci eşyası olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda yeni evlenen çiftler, evlerinde şık ve kaliteli ürünler kullanmak istiyor haklı olarak. Bu da evlilik masrafında ciddi bir maliyet oluşturuyor. Yatak odası, oturma odası, banyo, koridor ve diğer ev ihtiyaçları şeklinde düşünüldüğünde yaklaşık olarak en az 40.000 TL gibi bir bütçe ayırmak gerekiyor.

4. Mutfakta küçük ev aletleri lüks değil, bir ihtiyaç.

4. Mutfakta küçük ev aletleri lüks değil, bir ihtiyaç.

Mutfakta harikalar yaratmak isteyen herkesin en önemli yardımcısı küçük ev aletleri. Onların da sayısı arttıkça maliyeti artıyor. Bu fiyatlara tabak ve tencere gibi ihtiyaçları da ekleyince yaklaşık olarak 17.000 ile 20.000 TL civarı bir maliyet oluşuyor.

5. Nişan olmadan düğün olmuyor.

5. Nişan olmadan düğün olmuyor.

Eğer tam takım bir nişan yapmayı düşünüyorsanız elinizi cebinize atsanız iyi olur. Çünkü artık nişanlar da âdeta düğünler gibi detaylı olabiliyor. Elbise, pasta, organizasyon, yüzük, nişan mekânı, nişan elbisesi, makyaj, ikramlıklar derken bir nişanın 45.000 TL civarı masrafı oluyor. Tabii programdaki detayları çıkararak maliyeti düşürmek sizin elinizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gelelim en heyecanlı kısma: Düğün!

6. Gelelim en heyecanlı kısma: Düğün!

Düğün, gençlerin rüya gibi geçirmek istedikleri bir an. Ne de olsa gelinliğini giymiş bir kadın ile takım elbisesini çekmiş bir erkek dünyaevine giriyor. Bu anı ölümsüz yapmak ve güzel bir gece geçirmek herkesin hakkı. Düğün organizasyonunda da birçok detay mevcut. Düğün mekânları ortalama 30.000 ile 35.000 TL civarı fiyatlar ile kapıyı açıyor. Düğündeki fotoğraf çekimleri 2.000 TL gibi bir fiyattan açılışı yapıyor. Buna damatlık, gelin saçı, makyaj, nikâh şekeri, aksesuarlar gibi detayları da ekleyince ortalama 50.000 TL civarı bir fiyat elde etmek mümkün.

7. En güzel an: Balayı tatili.

7. En güzel an: Balayı tatili.

Düğün, nişan, eşya, hazırlık derken çok yoruldunuz. Bunun sonucunda eşinizle ilk tatilinizi güzel bir balayı ile taçlandırmak isteyebilirsiniz. Balayı için herkesin bütçesine göre farklı maliyetler bulmak mümkün. Ortalama bir balayı turu için yaklaşık 20.000 TL civarı bir bütçe ayırmak gerekiyor. Çiftler kendi taleplerine göre bunun altında veya üstünde seçim yapmakta özgür. Bu nedenle herhangi bir şekilde alt ya da üst sınır göstermek pek mümkün değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hint Fakiri

Evlilik hazırlığında olan biri olarak 2 aydır şunu söylüyorum: "evlenmek bu kadar zor olmamalı"! Nişan yapmadım, kız isteme merasiminde yüzükler takıldı ve k... Devamını Gör

hdjfhkdh

50.000 e düğün bile kalmadı artık. biraz yemekli eli ayağı düzgün bir şey ortalama 80.000 tl. geçen seneye kadar her şey en iyi şekilde olsun 1 kee evleniyor... Devamını Gör

Canannnnnnnn

Mayıs ayında nişan+izmirde düğün+bursada düğün toplam en ufak ıvır zıvırına kadar 60 bin tuttu. Şunu anladımki kız tarafı aman sadece bi kere evleniyorum en ... Devamını Gör