Görüş Bildir
Haberler
'Emsal Bir Karar Olacak': Hastaneye Giderken Yazılan Trafik Cezasını Mahkeme İptal Etti

'Emsal Bir Karar Olacak': Hastaneye Giderken Yazılan Trafik Cezasını Mahkeme İptal Etti

Adana'da beslediği köpeğin saldırısından kaçarken yere düşerek bileğini inciten Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Rıdvan Tanrıöver’e, hastaneye yetişmeye çalıştığı sırada hız limitini aştığı için trafik cezası yazıldı. Tedavisinin ardından kesilen cezaya itiraz eden Tanrıöver başlattığı hukuk mücadelesini kazanarak cezasını iptal ettirdi. Tanrıöver yazılan cezanın iptaline sevindiğini belirterek, 'Bu karar emsal teşkil edecektir’’ dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay 18 Ocak günü Ceyhan ilçesinde meydana geldi. İlçedeki bahçelerinde kangal köpeği besleyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Rıdvan Tanrıöver, oynadığı sırada köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmak için koşan Tanrıöver, dengesini kaybedip yere düşerek kolundan ve bileğinden yaralandı.

Hız limitini aştığı için ceza kesildi

Hız limitini aştığı için ceza kesildi

Annesiyle birlikte kentteki hastaneye gelen Tanrıöver, hız limiti aştığı için trafik ekipleri tarafından uygulama noktasında durduruldu. Araçtan indirilen Tanrıöver’e 161 kilometre hızla gittiği gerekçesiyle 652 lira trafik cezası yazıldı.

Tedavinin ardından cezaya itiraz etti

Tedavinin ardından cezaya itiraz etti

Ekiplere hastaneye gittiğini söyleyen genç adam polislerin cezayı yazması üzerine hastaneye gitti. Tedavi altına alınan Tanrıöver’in kolu alçıya alınarak taburcu edildi. Olayın ardından yazılan cezaya itiraz eden genç, hukuk mücadelesi başlatarak yazılan cezayı iptal ettirdi.

'Haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı mücadele ettim'

'Haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı mücadele ettim'

Bileğinin şişmesi üzerine hastaneye yetişmeye çalıştığını söyleyen Tanrıöver, ‘’Hastaneye giderken trafik ekipleri tarafından durduruldum. 161 km hızla radara girmişim. Polislere hastaneye gittiğimi ve elimin ve ayaklarımın yaralarını gösterdim. 652 lira ceza yemekten kurtulamadım. Ceza kağıdımı aldıktan sonra sağlık durumum söz konusu olduğundan hastaneye giderek röntgen çekildi. Kolumu alçıya alıp yaralarımı temizlediler. Daha sonra ben bu haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı mücadele ettim. Adaletin yerini bulması için cezaya itiraz dilekçesi yazdık. Adana 2’nci Sulh Ceza Hakimliği dilekçemizi kabul ederek, yaptırımın kaldırılmasına karar vererek Türkiye’de emsal nitelikte bir karar vermiş oldu. Çok güzel bir karar oldu. Bu karar emsal teşkil edecektir’’ diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
23
8
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Kaan

Üzücü bir karar. Ülkede ambulansların dahi hız limitini aşması yasak iken her kolunu inciten 200 km sürat ile hastaneye gitsin. Sonra? O sürat ile yaptığı tr... Devamını Gör

evangeline

ee bu vardı zaten. aciliyetini ispat ettiğin sürece cezayı iptal ettirebilirsin.

evangeline

emsal diye belirtmesi saçma olmuş da insanları neden bu kadar küçümsedin ki :))

OCREATUS

Bilek incinmesi 160 km hizla gidilmesi için bir sebep mi kan kaybedior doğum yapıyor sanki. Bandajla sarmışlar altı üstü. Bekleseydin evde geçerdi kendi kendine