Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Fırıncılar Derneğinden Valiliğe Dilekçe: 'İBB Ücretsiz Ekmek Dağıtmayı Bıraksın'

etiket İstanbul Fırıncılar Derneğinden Valiliğe Dilekçe: 'İBB Ücretsiz Ekmek Dağıtmayı Bıraksın'

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan ekmeğin siyasete karıştırıldığını öne sürerek İBB'yi şikayet ettiklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanlarda peş peşe zamlanan ekmek fiyatları İstanbul'da 2 lirayı gördü. Fırınlar ekmeği 2 liraya satarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Halk Ekmek'in 1 liraya satması bazı fırıncıları sinirlendirdi.

Valiliğe şikayet dilekçesi

Valiliğe şikayet dilekçesi

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, 4 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek İBB'ye bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE) Anonim Şirketi'nin yaptığı faaliyetler ile ekmeği siyasete alet ettiğini öne sürerek şikayetçi olduklarını açıkladı.

Halk Ekmek'in kamu imkanlarını kullanarak sokak ve caddelere yerleştirdiği büfelerde ekmek satmasının fırınlara karşı haksız rekabet ve adaletsizlik olduğu savunuldu.

Halk Ekmek'in kamu imkanlarını kullanarak sokak ve caddelere yerleştirdiği büfelerde ekmek satmasının fırınlara karşı haksız rekabet ve adaletsizlik olduğu savunuldu.

'Halk Ekmek büfeleri kaldırılsın'

'Halk Ekmek büfeleri kaldırılsın'

Dilekçede, 'İstanbul'a yakışmayan görüntüler oluşturan hijyen kurallarına aykırı ekmek satışı yapan büfelerin' kaldırılması istenerek '650 büfenin kaldırılması sonucu; ekmek, 9 bin zincir market ve 150 bin civarındaki bakkal, market ve benzer yerler aracılığı ile satışa sunulmalıdır' önerisi getirildi. Ayrıca dernek, 'İhtiyaç sahiplerine şova yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına son verilmesini' de istedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
553
266
54
21
11
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

Diyelim ki İBB ekmek dağıtmayı bıraktı, siz fakir fukarayı doyuracak mısınız peki?

Bozkurt

Ülke ekmek dağıtmayla şov yapılacak duruma geldiyse buna sebep olan şey dilekçe yazdığınız valinin zihniyetidir hacı. Kurduğunuz cümlelerin nereye çıktığında... Devamını Gör

Deneri

Her gün 3 ekmek yiyen bir aile 6 lira ödüyor ekmeğe ayda 180 Lira... Halk ekmekten alsa aylığı 90 lira yapar. Zaten ekonomik durumu olan fırına gidiyor olmay... Devamını Gör