Görüş Bildir
Haberler
Emniyet Uygulamaları İçin ‘Terör’ Değişikliği

Emniyet Uygulamaları İçin ‘Terör’ Değişikliği

ATKN
02.08.2015 - 19:36

Emniyet Genel Müdürlüğü, (EGM) 32 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç saldırısının hemen ardından bazı uygulamalarda zorunlu değişiklikler gerçekleştirdi. Buna göre il emniyet müdürleri, Emniyet Genel Müdürü’nden onay almadan izine çıkayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca, yurt genelinde yaşanması beklenen olaylar nedeniyle yurt genelindeki polis okulları ve eğitim merkezleri personeliyle birlikte il emniyet müdürlüklerinin emrine verildi. Milliyet'in haberine göre Suruç saldırısının ardından izne çıkan tüm personeli göreve geri çağıran ve izinleri kaldıran Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlerinin sorumlu oldukları kentlerden ayrılmaları sırasında Emniyet Genel Müdürü’nden onay ve talimat alma zorunluluğu getirdi. Daha önce 5442 sayılı İller İdaresi Yasası’na göre İl Valisi’nden onay alan İl Emniyet Müdürleri, artık Emniyet Genel Müdürü’nden de onay alacak.

Diğer yeni uygulama ise; yurt genelindeki tüm polis okulu ve eğitim merkezlerinin görevli personeliyle birlikte il emniyet müdürlüklerinin emrine verilmesi oldu. Özellikle sokak eylemlerinin artış göstermesi ve iller arasında takviye kuvvet sevkiyatları olması nedeniyle harekete geçen EGM, yüzlerce polisin barındırılması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ülke genelindeki polis okulları ve eğitim merkezlerini il emniyet müdürlerine tahsis etti. Daha önce merkezden yönetilen polis okulları ve eğitim merkezleri, yeni eğitim yılı başlayınca kadar takviye kuvvetlerin hizmetinde kullanılacak.

MOBESE'ler kayıtta

Bu arada, EGM, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği genelgeyle il ve ilçelerdeki MOBESE kayıt sistemlerinin sürekli kullanılır halde tutulması talimatını verdi. Kamera kayıtlarının yaşanan olayların ardından adli ve idari soruşturmalarda önemli olduğunu belirten EGM, Suruç benzeri olaylarda, faillerin yakalanmasında kamera desteğinin önemli olduğu belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0