Görüş Bildir
Haberler
Emniyet'ten DEVA Partili Yeneroğlu Hakkında Suç Duyurusu: 'Teşkilatımıza Düşmanlığı Bilinen Milletvekili'

Emniyet'ten DEVA Partili Yeneroğlu Hakkında Suç Duyurusu: 'Teşkilatımıza Düşmanlığı Bilinen Milletvekili'

Dün Ankara'da meydana gelen olayda bir işletmenin tabelası polis ekiplerince zorla beyaza boyatılmış polisler ile DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kızılay'da ‘polise hakaret ettiği’ gerekçesiyle DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. Yeneroğlu’na hakaret eden polisin de uyarıldığının belirtildiği açıklamada, Yeneroğlu için, “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türk Polis Teşkilatına uzun zamandır sistematik şekilde saldırılıyor'

'Türk Polis Teşkilatına uzun zamandır sistematik şekilde saldırılıyor'

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Kızılay’da Somalililerin restoranlarına yönelik polis müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada yaşanan olaya ilişkin polis amirinin uyarıldığı, polisler ile tartışan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, “Türk Polis Teşkilatına uzun zamandır sistematik şekilde saldırıldığı” savunuldu.

'Provoke edilmeye çalışıldı'

'Provoke edilmeye çalışıldı'

Ekiplerin, söz konusu olayda, 'Yabancı dilde ifadenin yer aldığı tabelalarda yabancı dildeki ifadelerin Türkçe ifadelerin yüzde 25'ini geçmeyecek büyüklükte puntolarla yazılması gerekmektedir' hükmü doğrultusunda işlem yapmak istediği aktarıldı.

Mustafa Yeneroğlu’nun polislere itirazı ise “polislerin kanuna ve hukuka uygun yaptığı işlemi provoke edip engellemeye çalışmak” olarak tanımlanarak, 'Söz konusu milletvekilinin hukuki çerçevede yapılan bu işlemi, iş yeri sahibinin uyruğuna bağlayarak, siyasi bir zemine çekmeye çalışarak ırkçılık yapıldığını iddia etmesi de ayrı bir garabettir. Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili, denetim esnasında polisimize hem fiziksel hem sözlü hakaretlerde bulunmuştur' ifadeleri kullanıldı.

'Personel doğru şekilde hareket etmiştir denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Ancak milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ülkemizde ten renginden ve uyruğundan dolayı hiç kimseye farklı bir tutum takınılması söz konusu olmamasına rağmen kanun dışılığı örtmek amacıyla iş yeri sahibince dile getirilen 'Tenimden dolayı böyle davranıyorlar.' iftirası da bu oyunun diğer bir parçasıdır. Ayrıca bu konuda da suç duyurusunda bulunulacaktır.'

Mustafa Yeneroğlu, Emniyet’in açıklamasını “Gerçekten kan dondurucu!” şeklinde yorumladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Ülkemde beni korumakla mükellef olan emniyet genel müdürlüğü tarafından hedef gösterilebileceğimi hiç tahmin etmezdim” diyen DEVA’lı vekil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü’nün istifasını istedi.

Yeneroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hepimizin güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü bir milletvekili ile ilgili düşmanca sözler kullanıp açıkça hedef gösterebiliyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamıştır. İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü derhal istifa etmelidir! Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma birşey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerini aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
21
5
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Elmallı

niye kızılayda siyahilerin işyeri tabelası boyanıyor başka semtte değilde yoksa elitler rahatsız mı oluyor

Zettairei

Bence rant var biri bu insanların iş yerlerine göz dikmiş, şu an mülteci meselesi falan ortalık karışık ayağına, bu insanları da araya kaynatacaklardı, olmadı.

.....

Yanlışa yanlış demeyi beceremediğimiz sürece biz ne kalkınırız ne de demokratik bir ülke oluruz.

Bu liboş almancı Yeneroğlu gelmiş bilmediği bir konuda ahkam kesiyor. Ankara Kızılay Somalilerden çok muzdarip. resmi dil yasasına göre yabancı tabelalarda %... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Egm'nin siyasi polemiklere girip siyasetçilerle laf sokma çabası tarafsızlığına zarar verir.