Görüş Bildir
Haberler
Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır? E-Devlet Emekli Maaşı Hesaplama Ekranı! Ne Kadar Emekli Maaşı Alacağım?

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır? E-Devlet Emekli Maaşı Hesaplama Ekranı! Ne Kadar Emekli Maaşı Alacağım?

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından emekli maaşı zamlarıda belli oldu. Dün açıklanan emekli maaşı zamları sonrası vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Emekli maaşı hesaplaması kişinin 4A veya 4C olmasına, çalışma süresine ve prim gün sayısı gibi pek çok faktöre göre değişiklik gösteriyor. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 2022’de emeklilerin alacağı zam oranı belli olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL olduğunu duyurdu. Peki, 2200TL ve 2600TL alan emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emekli maaşı ne kadar oldu, sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile belli oldu. Emekli maaşı zamları 3 Aralık Pazartesi yani dün açıklandı. Maaşlara gelecek zamların açıklanmasından sonra vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Son dakika emekli maaşı açıklaması ile en düşük memur emekli aylığı 4289 lira olarak belirlenirken, en düşük memur maaşının kaç TL olduğu da netleşti. Emekli maaşı hesaplama 2022, SSK, Bağ Kur ve memur emeklisi 14 milyona yakın vatandaşın gündemini oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama neticesinde zam oranı yüzde 23,65 olarak belirlendi. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 1500 liradan 2500 liraya çıkardıklarını açıkladı. En düşük maaş alan emekliler böylece yüzde 66 oranında zam almış oldu. İşte, 2022 emekli maaşı hesaplama tablosu hakkında detaylı bilgiler...

4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
  • 4A (SGK) emeklisi olacaklar 'uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/' adresine giderek 'TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi' gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

  • 4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler. Sayfadan hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih edilmeli.

  • 4C kamu çalışanları ise alacakları emekli aylıklarını yine uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresinden istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

E-Devlet Emekli Maaşı Sorgulama Ekranları

E-Devlet Emekli Maaşı Sorgulama Ekranları

Emekli maaşının ne kadar olacağını merak eden vatandaşlar SGK'nın resmi web sitesi üzerinden emekli maaşlarını sorgulayabilirler. Fakat 4A, 4B ve 4C gibi sigorta sistemlerinin her biri için ayrı hesaplama sayfalarına başvurulmalıdır.

4A Emekli Maaşı Hesaplama Sayfası e-Devlet

4B Emekli Maaşı Hesaplama Sayfası e-Devlet

4C Emekli Maaşı Hesaplama Sayfası e-Devlet

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?