Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk Ütopik Şehrini Kurmak İçin Adım Attı

Elon Musk Ütopik Şehrini Kurmak İçin Adım Attı

Twitter'ı satın alan sansasyonel milyarder Elon Musk'ın ABD'nin Teksas eyaletinde kendi ütopik kasabasını kurmayı planladığı iddia edildi. Snailbrook adını vereceği kasabada Tesla ve SpaceX çalışanları için ucuz kira seçenekleri sunulacağı öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"1400 hektar arazi satın aldı" iddiası

"1400 hektar arazi satın aldı" iddiası

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberinde, Musk'ın Snailbrook adlı kasabasını eyaletin başkenti Austin'e yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Bastrop County'de inşa etmeyi hedeflediği öne sürüldü. Tesla CEO'su, son üç yıl içinde bu bölgeden yaklaşık 1400 hektarlık arazi satın aldığı belirtildi.

Musk'ın yeni kuracağı Snailbrook kasabasında, Los Angeles'taki trafik sorununu çözmek için tüneller inşa etmek amacıyla 2016'da kurduğu Boring Company'nin yanı sıra Austin'deki Tesla fabrikasında ve SpaceX tesislerinde çalışanların da konaklamasını istediği bildirildi. Bunun için de kasabadaki evlerin piyasa değerlerinin altında kiralanacağı öne sürüldü.

"Boring Bulvarı" ve "Su Jeti Yolu"

"Boring Bulvarı" ve "Su Jeti Yolu"

Haberde Musk'ın yeni kasabası Snailbrook'u 'Kolorado Nehri kıyısındaki bir Teksas ütopyası' diye tanımladığı belirtildi. 'Boring Bulvarı' ve 'Su Jeti Yolu' gibi sokak ve mahalle adlarını şimdiden belirlendiği kaydedildi. Havuz ve spor alanlarının da yer aldığı 100'den fazla konutun inşa edileceği aktarıldı.

Musk eğitimi de planladı. Ancak Teksas'taki yetkililer tedirgin

Musk eğitimi de planladı. Ancak Teksas'taki yetkililer tedirgin
İçeriğin Devamı Aşağıda

Musk'ın kasabada Montessori yöntemiyle eğitim verecek bir okul kuracağı da aktarıldı. İtalyan doktor Maria Montessori tarafından geliştirilen bu pedagojik yöntemde öğrencilerin, deneyimli öğretmenler eşliğinde daha serbest bir öğrenim görebileceği ve karma yaş sınıflarının yer aldığı ortamların oluşturulması öngörülüyor.  

Bastrop County'nin turizm ve ekonomik kalkınma direktörü Adena Lewis, proje takvimiyle ilgili bilgisi olmadığını söyleyerek, 'Bize karşı çok saygılı davranıyorlar. Fakat aceleleri olduğunu düşünüyorum' dedi.

Çevre kirliliği endişesi var

Çevre kirliliği endişesi var

Bazı bölge sakinleri, Musk'ın dev projesinin çevreye verebileceği zararlara dikkat çekti. Eden East adlı çiftliğin sahibi David Barrow, inşaat çalışmalarının Kolorado Nehri'nin su kalitesini olumsuz etkileyebileceğini savundu. WSJ'nin aktardığına göre Boring Company, inşaat sırasında günde yaklaşık 530 bin litre atık suyu nehre dökmek için izin başvurusu yaptı. Barrow, süreçten şikayetçi olarak, 'Bu suyun içinde nasıl bir kimyasal olacak? Tam olarak ne inşa ediyorlar ve gerektiğinde kim sorumlu tutulacak? Bunları bilmek istiyorum. Hiçbir şeffaflık yok' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın