Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk’ın “Tesla, Dogecoin ile Ödeme Almaya Başlayacak” Açıklamasından Sonra DOGE Yükselişe Geçti!

etiket Elon Musk’ın “Tesla, Dogecoin ile Ödeme Almaya Başlayacak” Açıklamasından Sonra DOGE Yükselişe Geçti!

Merlot Vinho
14.01.2022 - 16:00

Tesla CEO'su Elon Musk, bir süredir merak edilen Tesla Dogecoin ödeme sorularına resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile açıklık getirdi ve Tesla ürünlerinin artık DOGE ile alınabileceğini duyurdu. Paylaşım sonrasında meme coin DOGE fiyatında hızlı bir artış yaşandı.

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dogecoin ödemeleri zaten bir süredir test ediliyordu.

Elon Musk resmi olarak açıklama yapmadan önce, günün erken saatlerinde yazılım mühendisi 'Tree of Alpha' Dogecoin ödemeleri ile ilgili ilginç bir paylaşımda bulundu. Attığı bir tweette Tesla DOGE ödemelerinin henüz aktif olmadığını, fakat bir süredir test edildiğini vurguladı. Sonraki gönderilerinde ise ödeme seçeneğinin yakında ekleneceğinden emin olduğunu ve Elon Musk'ın açıklama yapmasını beklediğini söyledi. Gönderisine Tesla sitesinden kaynak kodlarını da ekledi.

Elon Musk ise benzer haberleri Aralık ayında duyurmuş ve Dogecoin ödemelerinin yakında başlayacağını söylemişti.

Tree of Alpha'nın bu gönderisinden sonra DOGE ödemeleri gündem oldu ve konuya ilişkin paylaşımlar arttı. İlerleyen saatlerde Elon Musk da resmi Twitter hesabı üzerinden Tesla ürünlerinin artık Dogecoin (DOGE) ile alınabileceğini duyurdu ve konuya açıklık getirdi. DOGE ödemelerini doğrulayan Musk, 14 Aralık'ta paylaştığı bir gönderide de yakın zamanda Dogecoin ödemeleri almaya başlayabileceklerini duyurmuş ve fiyat %37 artmıştı.

Dogecoin ödemeleri Tesla internet sitesindeki ürünler için geçerli olacak.

Dogecoin ödemeleri Tesla internet sitesindeki ürünler için geçerli olacak.

Güncel açıklama sonrasında da Dogecoin'de ortalama %11'lik bir yükseliş yaşandı ve gün içinde yaklaşık 1.6 milyar dolar değerinde DOGE el değiştirdi. Açıklamaya göre kullanıcılar artık Dogecoin ile Tesla ürünlerini satın alabilecek. Ancak satışlar en azından ilk aşamada Tesla otomobillerini kapsamayacak, sadece internet mağazasındaki ürünler için geçerli olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Musk önceki dönemde Bitcoin ödemelerini kabul ettiklerini söylemişti.

Musk önceki dönemde Bitcoin ödemelerini kabul ettiklerini söylemişti.

Elon Musk, Mart 2021'de Tesla kripto ödemelerine dair önemli bir girişimde bulunmuş ve Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladıklarını söylemişti. Ancak kısa süre sonra Bitcoin üretiminde harcanan yüksek enerji miktarlarına dikkat çekmiş ve çevresel sorunlar nedeniyle şirketin BTC ödeme desteğinden vazgeçtiğini açıklamıştı. Yaptığı bu açıklamalar ile market hareketlerini yakından etkileyen Musk, pek çok kişiden yoğun eleştiriler alsa da DOGE'nin bu tip ödemeler için çok daha kullanışlı olduğunu vurgulamıştı.

Tesla DOGE ödemelerine farklı otomobil modellerini ekleyebilir.

Tesla DOGE ödemelerine farklı otomobil modellerini ekleyebilir.

DOGE, en eski meme coin olarak geçse de artık şaka olmaktan çıktı ve kendine geniş bir kullanıcı tabanı yarattı. Ortada herhangi bir resmi açıklama yokken bile olası iddialar nedeniyle yükseliş hareketine ufak ufak başlamış olan Dogecoin, Elon Musk'ın tweet atmasıyla birlikte tekrar gündeme girdi. Şu an için sadece Tesla internet mağazasını kapsayan Dogecoin ödemelerinin, ileride farklı Tesla araçları için geçerli olacağına dair söylemler de sosyal medyada dolanmaya başladı. Tesla'nın gelecekteki hamlelerinin ne olacağı bilinmese de Musk ve Dogecoin ilişkisi yeni bir seviyeye taşınacağa benziyor. Musk'ın önceki süreçte de Tesla vizyonuyla uyumlu bulduğu DOGE, şu an için arkasına hızlı bir rüzgar almış gibi görünüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın