Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk'ın Çılgın Projesi: Beyin Çipi Takılı Maymun, Zihin Gücüyle Video Oyunu Oynadı

Elon Musk'ın Çılgın Projesi: Beyin Çipi Takılı Maymun, Zihin Gücüyle Video Oyunu Oynadı

Tesla ve SpaceX firmalarının kurucusu Elon Musk'ın beyin çipi geliştiren yeni girişim şirketi Neuralink, iki farklı bilgisayar oyunu oynayan bir maymun videosu paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyninin iki lobuna birer adet çip takılı olan maymunun iki oyunu da başarılı şekilde oynadığı ve zorlanmadığı görülüyor.

Yayınlanan 3 dakikalık görüntülerde 9 yaşındaki Pager adlı maymun bir yandan joystick ile video oyunu oynarken, diğer yandan bilgisayar ekranının altında yer alan bir kamışla muzlu süt ile ödüllendiriliyor.

Euronews Türkçe'nin aktardığı habere göre cuma günü internet ortamına atılan video bir gün içerisinde 3.3 milyon izlenme rakamına ulaştı.

İşte o görüntüler 🎥

Elon Musk Twitter'da paylaştığı görüntüler hakkında, 'Neuralink'in geliştirdiği ilk ürün sayesinde akıllı telefonu zihniyle kullanan biri, onu elleriyle kullanan birinden daha hızlı yönlendirebilecek.' açıklamasında bulundu.

Musk ayrıca geliştirdikleri teknolojiyle alakalı teknik bilgi vererek, 'Geliştirilen ürünün bir sonraki versiyonu zihin sinyallerini Neuralink (çipi) üzerinden vücuttaki duyusal-sinirsel kümelere aktarabilecek. Böylece belden aşağısı felçli biri tekrar yürüyebilecek. Cihaz (çip), kafatası içerisine yerleştiriyor ve kablosuz şarj edilebiliyor. Bu sebeple implant yapılan kişi normal görünüyor ve bir rahatsızlık duymuyor.' bilgisini paylaştı.

Video ile ilgili yapılan açıklamada ise 'Neuralink teknolojisi maymunun motor korteksinin (sinirlerden oluşan gri beyin zarı) el ve kol hareketlerini yönlendiren bölgelerine takılmış 2 binden fazla elektrot (elektrik akımını ileten çubuk) kullanarak beyinden gelen elektrik sinyallerini kaydedip deşifre ederek çalışıyor.' ifadelerine yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk'ın yeni gözdesi Neuralink şirketi tam olarak ne yapıyor?

Elon Musk'ın yeni gözdesi Neuralink şirketi tam olarak ne yapıyor?

Elon Musk'ın ortaklarından biri olduğu 2016 yılında Silikon Vadisi'nde kurulan Neuralink şirketi alzheimer demans ve omurilik yaralanmaları gibi sinir sistemi rahatsızlıklarını yapay zeka destekli kablosuz çiplerle destekleyerek iyileştirmeyi amaçlıyor.

Musk, Ağustos 2020'de beynine Neuralink yerleştirilen bir domuzu tanıtarak 'kafatasındaki Fitbit (sağlıklı olmak için giyilebilen teknolojik alet)' olarak tanımlamıştı.

Dünyanın en zengin insanları listesinde üst sıralarda yer alan Güney Afrika asılllı Elon Musk, Tesla ve SpaceX gibi şirketler aracılığıyla roket ve elektrikli araç gibi teknolojilere yatırım yapmasıyla biliniyor.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
29
18
9
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Haftaya sokakta oruç tutmayanı da döver bu.

ouzhanzden16

Teknolojinin gittiği yer pek hayra alamet görünmüyor. Öyle zannediyorum ki 50 sene sonra hepimizi zihin gücüyle s.kecekler.

ouzhanzden16

Daha az yorulup, daha kısa zamanda daha çok kişiyi s.kecekler o zaman. Zamandan tasarruf :))

Cem dayan

Bu çipten bende istiyorum Elon Musk beni bul.

Kata kulli

Adım garavel