Görüş Bildir
Haberler
Elif Şafak'ın 'Baba ve Piç' Romanı Sahneye Uyarlandı

Elif Şafak'ın 'Baba ve Piç' Romanı Sahneye Uyarlandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elif Şafak’ın Türkiye’de çok tartışılan Baba ve Piç adlı romanı İtalya’da tiyatroya uyarlandı. Serra Yılmaz’ın da başrollerinde yer aldığı eserin Floransa’daki prömiyeri büyük ilgi gördü.

Floransa’daki Rifredi Tiyatrosu, Tarkan, Sezen Aksu ve Baba Zula şarkılarının eşlik ettiği, ezan sesinin duyulduğu, aşurelerin pişirilip, tarifinin verildiği, Türk ve Ermeni mutfağının vazgeçilmez lezzetleriyle sofraların kurulduğu bir temsile; Baba ve Piç’e ev sahipliği yaptı. Böylece Elif Şafak’ın bir romanı ilk kez tiyatro sahnesine uyarlanmış oldu.

Türkiye’de ilk baskısını 2006'da yapan Baba ve Piç, aynı yıl “La Bastarda Di İstanbul (İstanbul’un Piçi)” adıyla raflarda yerini aldığı İtalya’da sahneye yine bu isimle konuldu. Müslüman-Türk Kazancı ailesiyle Türkiye kökenli Ermeni-Amerikalı Çakmakçıyan ailesinin İstanbul- San Francisco hattında iç içe geçen ve 90 yıla dayanan öykülerini konu edinen eser, 1915 yılında yaşanan olayların etrafında iki toplumun ilişkilerini inceliyor. Bu aynı zamanda, erkeklerin zamansız ve açıklamasız öldüğü ve geride hep kadınların kaldığı bir sülaleden dört kuşak kadının da hikayesi.

“La Bastarda Di İstanbul”, gösterileceği 15 Mart’a kadar kapalı gişe oynayacak. Rifredi Tiyatrosu’nun yöneticisi Angelo Savelli, 11 yıldır aynı tiyatroda kapalı gişe oynayan ve başrolünde Serra Yılmaz’ın yer aldığı Son Harem’i (L’Ultimo Harem) de Floransa izleyicisiyle buluşturan isim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın