Görüş Bildir
Haberler
Elektrikli Mercedes CLA İçin Tarih Verildi: 2025'te Geliyor!

Elektrikli Mercedes CLA İçin Tarih Verildi: 2025'te Geliyor!

Barış Toku
30.03.2023 - 14:24

Gün geçtikçe değişen ve yenilenen otomobil endüstrisinin yeni trendi elektrikli araçlar, artık piyasada tanınan çoğu marka tarafından üretilmeye başlandı. Alman devi Mercedes de bu markalardan biri. Ünlü üretici son olarak çokça sevilen CLA serisinin elektrikli bir modelini 2025 yılında piyasaya süreceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mercedes CLA EV için 2025 yılı işaret edildi.

Mercedes CLA EV için 2025 yılı işaret edildi.

Artık hayatımızın bir parçası haline gelen elektrikli araçlar için rekabet gittikçe kızışıyor. Önceleri sadece Tesla ve birkaç üreticinin bulunduğu piyasada artık ünlü isimlerde faaliyet gösteriyor. Bu isimlerin arasında üst düzey performans ile öne çıkan Mercedes de mevcut endüstride geri kalmayan firmaların başında geliyor.

4 yılı aşkın bir süredir elektrikli otomobil piyasasında aktif olarak bulunan şirket, ilk modelini 2019 yılında sunduğu EQ serisi ile ismini duyurmuştu. EQ serisinin ardından uzun bir süre sessizliğini koruyan firma, 2025 yılında çıkarması beklenen elektrikli CLA modeli ile sahalara tekrardan geri dönüyor.

Elektrikli Mercedes CLA ne sunacak?

Elektrikli Mercedes CLA ne sunacak?

Yeni CLA serisi için üretilecek ilk model, serinin eski üyelerine göre daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacak ve yine eski modellere kıyasla iç mekan özelliklerinde önemli gelişmeler sunacak. Ayrıca, yaklaşan CLA EV'in ön ve arka ışıklandırmalarında EQ modellerinde bir ikon haline gelen gövde çapındaki LED şerit yer alacak. 

Batarya tarafında, yeni araç MMA platformundan yararlanacak. Otomobilde bulunan 800V mimarisine sahip pil, 350 kW'a kadar hızlı şarjı destekleyebilecek. Bu sayede, yeni CLA 30 dakikalık bir süre içerisinde pilinin yarısından fazlasını doyurabilecek. İlk modelin ardından gelecek otomobiller ise LFP çeşidi piller ile çalışacak.

CLA serisi, elektrikli otomobiller ile yoluna devam edecek.

CLA serisi, elektrikli otomobiller ile yoluna devam edecek.

2023 yılı ile beraber büyük bir değişim sürecine giren Mercedes, geçtiğimiz zaman içerisinde elektrikli araçlara olan talebin artması sebebiyle plan ve projelerinde yeni endüstriye yönelik kararlar aldı. Eski yakıtlı araçlarının üretimini çoğunlukla azaltan şirket, ünlü CLA serisindeki 3 yakıtlı modelin 2025 yılından itibaren üretilmeyeceğini açıkladı. 

Öte yandan ana elektrikli otomobil serisi içinde çalışmalarını hızlandıran Mercedes, EAQ ve EQB isimli iki modelin üretim sürecine yakında başlayacak. Parçalar birleştirildiğinde ünlü otomotiv devinin yakıtlı araç endüstrisinden ayrılıp, elektrikli otomobil piyasasına yöneleceği açık şekilde görülüyor. 

Peki siz Mercedes'in yeni elektrikli otomobil projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın