Görüş Bildir
Haberler
Eksiklikler Nedeniyle Türkiye'nin En Uzun Tünelindeki Çalışmalar Durduruldu

Eksiklikler Nedeniyle Türkiye'nin En Uzun Tünelindeki Çalışmalar Durduruldu

ATKN
13.11.2014 - 15:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin en uzun, dünyanın 2’nci uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli’nde çalışmalar durduruldu.

Rize Valiliği, Rize-Erzurum karayolu güzergâhındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en uzun tüneli olması planlanan Ovit Tüneli'deki çalışmaların bazı eksiklikler nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda olması planlanan ve Rize'nin güneyine bağlantı sağlayacak olan tünel inşaatıyla ilgili durdurma kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 14 Temmuz 2014 tarihinde alındı. Ancak İkizdere Kaymakamlığı'nın tebliğine rağmen firma inşaata devam etti ve 2 Eylül'de eksikliklerle ilgili kaymakamlığa bir rapor gönderdi.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve Rize Valiliği 30 Ekim'de firmadan inşaatı durdurmasını istedi. Tünel inşaatı 31 Ekim'de durdu.

Durdurulma gerekçeleri

İnşaatın durdurulmasıyla ilgili üç gerekçe valiliğin açıklamasında şöyle belirtildi:

'Tünelde güvenlik çalışması yapılıyor'

Açıklamada, firmanın talebi üzerine Ankara'dan iş müfettişlerinin tünele gelerek incelemelerde bulunduğu ve eksikliklerin tam anlamıyla giderilmemesinden dolayı iş durdurulmasının devamına karar verildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

'Firma gerekli güvenlik eksikliklerinin tamamlanabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan tünele girip tünelde çalışabilme izni istemiştir. Bakanlık da sadece güvenlik çalışması yapılabilmesi koşuluyla tünellere girilmesine izin vermiştir. Bu yöndeki izin, 10 Kasım 2014 tarihinde firmaya tebliğ edilmiştir. Firma güvenlik önlemlerine dair çalışmalarını izin dahilinde sürdürmektedir. Bu çalışmalar tamamlandığında iş müfettişleri yeni bir inceleme yapacaktır ve karar verecektir.'

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ovi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0