Görüş Bildir
Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun İlk Mesai Günü: 'Başlangıç Buluşmasına Oy Verenleri Değil Herkesi Davet Ediyorum'

etiket Ekrem İmamoğlu'nun İlk Mesai Günü: 'Başlangıç Buluşmasına Oy Verenleri Değil Herkesi Davet Ediyorum'

FreiGeist
18.04.2019 - 15:36

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Saraçhane'deki binasında mesaiye başladı. 

Gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, 'Bugün bütün çalışma arkadaşlarımla İstanbul Belediyesi çalışanlarımızla kadromuzla 'Bismillah' diyoruz. Hayırlısıyla inşallah hizmetlerimize başlayacağız. Çok işimiz var. İstanbul'un birçok konusu var. Tespit ettiklerimiz var sahada tespit edeceklerimiz var. İstişarelerimiz olacak. Brifinglerimiz olacak. Büyükşehir'in hafızasını dinleyeceğiz. Bizim için bu kurumun uzun süreli hafızası çok önemli. Hafızası yapılmışlar ve bugüne kadar ki çalışma arkadaşlarımızın teknik ve eğitimli bir şekilde bakışları ve görüşleri çok çok değerli. İçine siyaset katmadan bu kentin insanına fayda verecek hangi bilgi ve becerileri varsa biz ona talibiz' ifadelerini kullandı.

"Yolumuz açık olsun"

"Yolumuz açık olsun"

İmamoğlu, 'Bu anlayışla bu güzel ve tarihi kurumun tüm insan kaynağından son derece faydalanacağımızı herkes bilmeli. Farklı bir anlayışa başlangıç yapacağız. Bizden olmayanlar bizden olanlar gibi bir anlayışın bittiği gündür bugün. Dolayısıyla kucaklamanın tek bir felsefesi var. Biz kucaklarken çalışma arkadaşlarımıza aynı aynı güzellikte ve aynı samimiyetle bizi kucaklamasını istiyoruz. Dolayısıyla bu kucaklaşmanın tek bir faydası var 16 milyon insana. Ülkemize ve milletimize kişisel hiçbir beklentiyle ya da kişiye hizmet anlayışıyla hiç kimse bizden talimat almayacak. Bizden alacakları talimat İstanbul'un lehine olacak. İstanbullunun çıkarına olacak. İstanbul'un lehine ve çıkarına olacak. Tüm bu anlayış ve felsefeyle buradayız. Yolumuz açık olsun. Çok konumuz var. Başarılar diliyoruz' diye konuştu.

"Kimse kendini bir kısır bir bakışa hapsetmesin"

"Kimse kendini bir kısır bir bakışa hapsetmesin"

'Benimle yol yürüyecek elbet yeni kadrolarımız olacak' diyen İmamoğlu, 'Allah mahçup etmesin. Değerli bir süreçtir. Bu kent kutsal bir kenttir. Bu kentte birçok maneviyat vardır. Duaları vardır. Tecrübeleri ve birikimleri vardır. Bunları kucaklamak olağanüstü birikim ister. Kimse kendisini bir kısır bir bakışa hapsetmesin. Herkes penceresini açıp ve açısını geniş tutsun. Böyle tuttuğu takdirde bu kenti dünyanın en güzel ve vizyon kenti haline getiririz. Şehre yapacağımız hizmetler bu şehirde kalıcı ve güzel hizmet bıraksın diliyorum' ifadelerini kullandı.

"Oğlum 'Bu binayı ne zaman kütüphane yapacaksın?' diye sordu"

"Oğlum 'Bu binayı ne zaman kütüphane yapacaksın?' diye sordu"

İmamoğlu, 'Dün akşamı nasıl geçirdiniz, heyecanlı mıydınız?' sorusuna da, 'Elbette heyecanım var, heyecanım aklımın önüne hiç geçmez. Mesuliyetimin farkındayım. Dolayısıyla dün gece çocuklarımla, eşimle, annemle babamla kucaklaştım, onların hem duasını ve desteğini aldım. Çocuklarımın İstanbul'la ilgili yapacaklarımı sorması işimin ne kadar zor olduğunu gösterdi. Oğlum 'Bu binayı ne zaman kütüphane yapacaksın?' diye sordu. Büyük oğlum öğrenci indirimini sordu. Kızım sadece beni öpmekle yetindi, onun isteği yok şimdilik' dedi.

"Bebeklerimizi, çocuklarımızı, sıhhati olan herkesi davet ediyorum"

"Bebeklerimizi, çocuklarımızı, sıhhati olan herkesi davet ediyorum"

Ekrem İmamoğlu, İstanbullularla buluşma konusu ile ilgili, 'Bu bir miting değil. Miting evrensel kavramıyla aynı anlama geliyor ama bizde başka anlamlar yüklenebilir. Bu bir buluşma, bir 'Bismillah' dedik. Orada da aynı şeklide bir başlangıç buluşması. Dolayısıyla bir karnaval gibi de düşünebilirsiniz. Eğlenceli bir gün gibi de düşünebilirsiniz. İstanbul'da yeni bir sürecin, başlangıcı, her şey çok güzel olacak anlayışının başlangıcı diyebilirsiniz. Bu anlamla yüklü bir günü yaşamak istiyorum. Bebeklerimizi, çocuklarımızı, sağlığı sıhhati olan herkesi, bu şehrin insanlarını davet ediyorum. Oy verenleri değil herkesi davet ediyorum. Böyle bir anlayışla buluşma hazırlayacağız. Keyifli bir günü buraya ayırırlarsa inşallah İstanbul için çok güzel bir günü, bir başlangıç gününü yaşamış oluruz, diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

"Devlet protokolü, sorumluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın"

"Devlet protokolü, sorumluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın"

İmamoğlu, 'Mazbatayı aldıktan sonra resmi bir telefon aldınız mı?' sorusuna 'Şu anda buradaki resmi telefonlardan bir bilgi elde edemedim. Cep telefonuma bakma fırsatım olmadı, hakkını yemeyim, ama bana şimdilik ulaşan bir şey yok' şeklinde cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Protokol gereği Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİstanbul'a gelişinde karşılayacak mısınız?' sorusuna, “Benim sorumluluğum neyi gerektiriyorsa onu yaparım, yani devlet protokolü, sorumluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın. Biz normalleşme ve kucaklaşmanın yanındayız. El sıkmaya fırsatımız varsa elini sıkarız. El sıkmadan daha fazla fırsat varsa kucaklaşırız, daha fazla fırsat varsa konuşuruz uzlaşırız. Yani fırsatları yaratma konusunda kabiliyetime güveniyorum' dedi.

"Bizden kimse partizan bir dil beklemesin. "

"Bizden kimse partizan bir dil beklemesin. "

İmamoğlu, 'Cumhurbaşkanı ErdoğanİBB'ye davet edecek misiniz?' sorusuna da “Kesinlikle davet edeceğim. Bu ülkenin her makamı her kişisi buraya davet edilmelidir. Bir arada iş üretmeliyiz. Bizden kimse partizan bir dil beklemesin. Bu ülkeyi ve bu şehri barıştırmaya geliyoruz. Bunu da lafla yapamazsınız, uygulamayla yaparsınız. Görüyorum ki toplum bu hoşgörüyü ve sevgiyi saygıyı istiyor. İnsanların yüzü mutlu, gerginlikten usanmış, bu milletin gündeminden çatışmayı yok ettiğinizde, bertaraf ettiğinizde inanın milletçe önümüzde hiçbir şey kalmaz' diye cevap verdi.

İmamoğlu ayrıca gazetecilere yaptığı açıklamada şeffaflık adına radikal kararlar alacaklarını söyledi.

İmamoğlu ayrıca gazetecilere yaptığı açıklamada şeffaflık adına radikal kararlar alacaklarını söyledi.

İmamoğlu, şeffaf yönetim anlayışı ile ilgili şöyle konuştu:

'Bazılarına göre siyasi iradenin sizde olmaması meclis iradesinin sizde olmamasını bir zaafiyet olarak gösterseler de, ben bunu ülke ve şehir adına demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum. Eğer insanlar bu kente, bir kişiye değil, talimat alıp, bir kişiye hizmet etmeyi kendine felsefe edinmeyip 'Ben 16 milyon insana hizmet etmeye geliyorum' demişse hiçbir engelimiz yok. Dolayısıyla tüm şeffaflığıyla başta meclis olmak üzere, bir çok görüşme yapacağımız şeffaf odamızda vatandaş bilgilensin ve faydalansın istiyoruz. Bugünün teknolojisi, çağın demokrasi anlayışı için bir fırsattır. Bu kadar hızlı iletişim kurabiliyorsak, soru sorup cevap alabiliyorsak milyonlarca insanla bağ kurmak teknolojisi varsa bunu niye fırsata çevirmeyelim? Göreceksiniz bizim insanımız fıtrat olarak demokrasiye çok uygun. Özgürlüğünü seven bir toplumuz. Bu şehirde bunu özgürlüğü ve eşitlenmeyi hakim kılmak adına fırsata dönüştürdüğümüzde göreceksiniz, İstanbul'un yerel demokrasi uygulaması belki dünyaya örnek olabilir. Bu bağlamda son derece radikal kararlar alacağız. Toplumun bu şeffaflığı hissetmesi adına. Demokrasinin bu kent yönetiminde böyle damarına işlemesi adına, göreceksiniz bazı eksikliklerimiz olabilir tamamlayacağız. Bazı adımlarda bazı sıkıntılar olabilir, yönünü değiştireceğiz. Ama günün sonunda bu şehirde bu yönetimde mutlak demokrasi, mutlak şeffaflık ve mutlak katılımcılık var olacak' dedi.

İmamoğlu ayrıca, tebrik için çiçek yollamak yerine sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunması için çağrıda bulundu.

İmamoğlu ayrıca, tebrik için çiçek yollamak yerine sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunması için çağrıda bulundu.

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
480
258
17
9
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayaz

önümüzdeki süreçte olacaklar belli adamı baltalamaya çalışacaklar sırf bakın biz gittik böyle oldu diyebilmek için her şeyi deneyecekler bu süreçten de seçim... Devamını Gör

Dedem İmamoğlunun kazandığına o kadar sevindi ki, çoğunluğu akpli olan mahallemizin camisinde, dün akşam lokum dağıttı 😂 Ve istanbulda bile yaşamıyor 😂

Balkan Türkleri

Sayın Ekrem İmamoğlu ne kadar nazik,kibar,hoşgörülü bir insan.Bir de ona saldıran trollerin nefret diline bakın.Gerçekten doğru taraftayız.Ahlaklı,vicdanlı i... Devamını Gör