Görüş Bildir
Haberler
Ekrem İmamoğlu Davasında Karar Çıkmadı!

Ekrem İmamoğlu Davasında Karar Çıkmadı!

Ulaş
01.06.2022 - 12:27

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kamu görevlilerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıkmadı. Duruşma 21 Eylül’e ertelendi.

İmamoğlu, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, İmamoğlu’na, “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 ay hapis istemiyle yargılanıyordu.

Duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile İYİ Parti ve DEVA Partisi il yöneticileri de katıldı. Duruşmaya İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da izleyici olarak katıldı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında “ahmak” polemiği yaşanmıştı.

Soylu, 31 Mart 2019 seçiminin iptalinin ardından Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için Fransa’ya giden İmamoğlu’na “Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Yazıklar olsun bu milletin sana verdiğine. Kursağından geçenlere yazıklar olsun” demişti.

İmamoğlu da “31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” karşılığını vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ismail Duzgun

Manidar geldi... Sonbaharda erken seçim kararı alınırsa, siyasi yasak getirip önünü kapatmak istiyorlar gibi geldi bana...

hakan balta

keşke yapsalar da rekor yaşansa

biri işte

İmamoğlunu hiç sevmem. Ama akıl var mantık var bir adam ahmak dediği için siyaset yasağı getiriliyorsa, ülkede siyaset yapacak kimse kalmaz. iktidarından muh... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Tekrarlanan seçim sonuçları adamı haklı çıkarmadı mı ? 13 bin oy farkını beğenmeyip de 813 bin oy farkına çıkarmaya ne denir başka bir kelime varsa söyleyin...