Görüş Bildir
Haberler
Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Şebnem Sucu
04.11.2021 - 10:58

Bedenin pek çok bölgesinde görülebilen eklem ağrıları; yaş, kilo, aşırı kullanma ya da tıbbi durumlardan kaynaklanabiliyor. Eklem ağrıları çoğu zaman dizler, ayaklar, kalçalar veya omurgalarda ortaya çıkabilen ve kişilerin günlük işlerini yapma yeteneğini sınırlayabilen ağrılara neden olmaktadır. Aşırı aktivitede bulunmak eklem ağrılarını arttırmaktadır. Eklem ağrıları bazı yöntemlerle rahatlatılabileceği gibi kimi zaman tıbbi müdahale gerektiren bir tedaviye de gerek duyulabilir. Peki, eklem ağrılarına ne iyi gelir? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eklem ağrıları çoğu zaman belli bir yaştan sonra daha yaygın görülen bir olaydır. Eklem sıvısında azalmalar ya da kıkırdak dokunun zayıflaması nedeni ile eklem ağrılarına sık rastlanmaktadır. Bazen romatoid artirt nedeniyle ya da aşırı kiloya bağlı olarak kemiklerde aşınmalar ortaya çıkabilir. Diz ağrıları halk arasında çok söylenen şikayetlerdendir. Şiddetli eklem ağrıları hareket kısıtlılığına yol açmakta ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Peki, çekilmez sancılara neden olan eklem ağrılarına ne iyi gelir? İşte eklem ağrısına iyi gelecek tedavi seçenekleri…

Eklem Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Eklem Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Eklemlerde ağrılar kemik kırık ve çıkıkları, fibromiyoloji, hipotiroidi, gut rahatsızlığı ve raşitizm gibi birçok hastalık nedeniyle kişilerde görülebilmektedir. 

Kronik eklem ağrılarının en belirgin sebepleri şu şekildedir;

Osteoartrit: Kemikler arasındaki koruyucu yastık olan kıkırdağın zamanla aşınması nedeniyle gelişir. Sık görülen bir artrit çeşidi olan osteoartrit, özellikle orta yaşlı kişilerde şikayetlere yol açar. Bu durumda eklemlerde ağrılı ve sert bir hal görülür.

Bursit: Sıklıkla diz, dirsek ya da omuzlarda gelişmekle birlikte bu alanlara fazla yüklenmekten ortaya çıkabilmektedir.

Gut: Özellikle ayak başparmağında ortaya çıkar. Bedendeki kristallerin eklemde bir araya gelerek şiddetli ağrı ve şişliklere neden olduğu bir durumdur. 

Tendinit: Tendonlar ya da kemikle kası birbirine bağlayan esnek bantlardaki iltihaplanma sonucu ortaya çıkar. 

Viral Enfeksiyonlar (kızamıkçık, viral hepatit): Ateş, kızarıklık eklem hareketlerinde ağrılara yol açabilir.

Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Eklem ağrılarının tedavisinde altta yatan neden oldukça önem taşır. Ancak ağrıların neden olduğu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yapılabilecek uygulamalarda mevcuttur. İşte eklem ağrılarını gidermeye ya da azaltmaya yardımcı olacak o yöntemler…

• Ağrılı bölgeye sıcak ve soğuk kompres uygulanabilir. Gün içinde birkaç kez etkilenen bölgeye 15 dakika kadar kompres uygulaması ile rahatlama sağlayabilirsiniz. Sıcak bir banyo yapmak mümkünse küvete girmek eklem ağrılarını azaltabilir.

• Eklemlerin gücünü kazanması için egzersiz yapılması önerilir. Yüzme, yürüyüş ya da diğer hafif aerobikler yapılabilir. Germe hareketleri de fayda sağlayabilir. Yorucu spor aktiviteleri ya da antremanlar ağrılarınızı arttıracağından kaçınmak gerekir.

• Eklem ağrıları fazla kilolardan kaynaklı ise doktorunuz kilo vermenizi de önerebilir.

• İltihap önleyici ya da asetaminofen gibi ilaçlar eklem ağrılarını azaltabilir. Bu tip ilaçların sizin için doğu bir seçenek olduğunu ve dozunu doktorunuz belirlemelidir. 

• Etkilenen bölgeler için merhem ya da jeller de tedavi seçenekleri arasında yer alır. Bu merhemlerden en uygun olanını doktorunuz reçete edecektir. 

Eklem ağrılarına ne denediyseniz fayda görmüyor ve ağrılar nedeniyle yaşamınızda sıkıntılar çekiyorsanız, cerrahi tedavide bir seçenektir. Kemiklerin uçlarını çevreleyen ve koruyan kıkırdağın zamanla yıpranması sonucu ameliyat gerekebilir, bu sizin için doğru bir seçenek olabilir. bu cerrahi prosedür genellikle diz, kalça, omuz eklemlerini içermektedir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın