Görüş Bildir
Haberler
Kâbus Gibi Dakikalar! Dayanılmaz Ağrılarla İnsanı Canından Bezdiren 20 Rahatsızlık

Kâbus Gibi Dakikalar! Dayanılmaz Ağrılarla İnsanı Canından Bezdiren 20 Rahatsızlık

İngiltere Sağlık Bakanlığı bir kişinin yaşayabileceği en büyük ağrılara sebep olan rahatsızlıkları bir listede toplamış. Biz de sizler için The Sun'ın haberi ile derledik. 

Bu rahatsızlıkların herhangi birini yaşamış tanıdıklarınız varsa, onların anlattıklarını doğruluyor nitelikte açıklamalar okuyacaksınız.

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/fabulous/761...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Küme tipi baş ağrısı

1. Küme tipi baş ağrısı

Başın belirli bir bölgesinde, özellikle gözün çevresinde hissedilen küme tipi baş ağrılarını yaşayanlar bilir... Genellikle aniden gelen bu ağrı, yoğun bir şekilde hissedilir. 

Bu atakları yaşayan kişi, sallanmaya, başını ovuşturmaya, panik halinde dolaşmaya hatta bazen kafasını birtakım cisimlere vurmaya başlayabilir.

2. Zona

2. Zona

Sinir uçlarında gerçekleşen bu hastalık, daha çok tahriş olmuş bir cilde benzer. Genellikle bel bölgesinde çıkan zonalar, vücudun her yerinde görülebilir. 

Yanma, yoğun ağrı ve kaşıntı ile hissedilen zonanın ağrılarının hafifletilmesi neredeyse imkansızdır.

3. Endometriyoz

3. Endometriyoz

Endometriyoz, rahmin iç astarı dokusu dış kısmında bulunan, yumurtalıklar, Fallop tüpleri, karın ve mesane dahil olmak üzere vücut bölgelerinde görüldüğü zaman karşılaşılan kronik bir durumdur.

Endometriyozun semptomları değişebilir, ancak en yaygın olarak cinsel ilişki sırasında ve sonrasında ağrı, regl dönemleri arasında kanama, alt karın ağrısında ağrı ve gebe kalma zorluğu olarak görülür.

4. Kalp krizi

4. Kalp krizi

Kalp krizi, göğüste ağır ve baskı yaratan bir ağrıya neden olabilir

Kalp krizi geçiriyorsanız, genellikle göğsünüzün ortasında batma gibi, oldukça yoğun ve dayanılmaz bir ağrı hissedersiniz. Bu ağrı kişinin yere yığılmasına dahi sebep olabilir.

5. Kemik kırılması

5. Kemik kırılması

Özellikle eklemi hareket ettirmeye çalıştığınızda kırık bir kemik aşırı derecede ağrılı olabilir. Herhangi bir kemiğini bir kez bile kırmış olan herkes size acının korkunç olduğundan bahsedecektir.

Eğer kırılma küçükse, o zaman hiç acı hissetmeyebilirsiniz ama genellikle kemik kırılmaları can yakar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adheziv kapsülit (donuk omuz)

6. Adheziv kapsülit (donuk omuz)

Her ne kadar oldukça nadir görülse de, aylar ya da yıllar sürebilen bir durumdur. Eklem kısmının sertleşmesi ve hareket ettirilememesi ile meydana gelir.

7. Disk kayması

7. Disk kayması

Disk kayması, ani ve şiddetli bel ağrıları ile gelir. Yattığınız zaman hafiflese de, öksürme, hapşırma sırasında batar bir ağrı yaratır.

8. Orak hücre anemisi

8. Orak hücre anemisi

Orak hücre hastalığı, kırmızı kan hücrelerini etkileyen bir grup kalıtsal duruma verilen addır. En ciddi tipine ise orak hücre anemisi denir.

Ağrı krizi olarak hissedilen ani bir acı, orak hücre hastalığının en yaygın ve sıkıntılı semptomlarından biridir.

Genellikle kemiklerde ve eklemlerde meydana gelen ağrı, hafif ila şiddetli arasında değişebilir ve yedi güne kadar sürebilir.

9. Romatoid artrit

9. Romatoid artrit

Artrit, genellikle kalça, diz, bilek veya parmaklarda sürekli veye sıklıkla kullanamaya kadar giden eklem ağrılarına neden olur. Artrit, eklemlerde ağrıya ve iltihaplanmaya neden olan yaygın bir durumdur.

Daha yaşlı insanlarda daha yaygın olmakla birlikte, her yaştan çocuğu etkileyebilir - buna çocuklar da dahil!

10. Migren

10. Migren

Migren, kusmanıza neden olabilecek yoğun ve zonklama türünde bir ağrıya neden olur.

Migren sadece bir baş ağrısından daha fazlasıdır, başın etrafında ya da bir noktasında, zonklamaya neden olabilecek ve hareket ettiğinizde daha da kötüleşen yoğun bir ağrıdır. Bazı durumlarda ağrı başınızın her iki tarafında olabilir ve boynunuza ya da  yüzünüze kadar yayılabilir..

Ağrı o kadar yoğundur ki kusmaya, ışığa ve sese aşırı duyarlılığa neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Böbrek taşı

11. Böbrek taşı

Böbrek taşları vücuttaki atık maddeler, organ içinde kalsifiye olduğu zaman oluşan küçük kalıntılardan oluşur. Böbreği içinde taş olan kişi yoğun ağrılar yaşar. Bel ve alt karın bölgesindeki ağrılar kimi zaman ameliyata kadar giden bir rahatsızlığın başlangıcıdır.

12. Apandisit

12. Apandisit

Apandisit, apandis organınız şişip iltihaplandığında meydana gelen hastalıktır. Oldukça yoğun ağrılara sebep olan bu iltihaplanmanın tam olarak nedeni bilinmese de, acil durum müdahelesi gerektiren bir rahatsızlıktır.

13. Trigeminal nevralji

13. Trigeminal nevralji

Fothergill hastalığı olarak da bilinen üçlü nevralji, yüzün bir tarafında ciddi ağrılara neden olur. Ağrının belirli bir şekli yoktur, ani ataklar şeklinde gelebilir. Kimi hastalar bunu elektrik şoku olarak tanımlar, kimileri ise yanma ya da bıçak saplanmasına benzetirler.

14. Siyatik

14. Siyatik

Vücuttaki en uzun sinir olan siyatik sinirinin sıkışmasıyla hissedilen ağrının ya da hastalığın adıdır. Siyatik, bacaktan aşağı aktığı hissedilen sert bir ağrıya sebep olur.

15. Gut hastalığı ya da damla hastalığı

15. Gut hastalığı ya da damla hastalığı

Damla hastalığı genellikle ayak baş parmağında, kızarma, şişme ve ağrıya sebep olur. Baş parmak altındaki sinirin şişmesi yüzünden olan ağrı, dayanılmaz bir duruma sebep olur. Artritin en ağrılı şekillerinden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Fibromiyalji

16. Fibromiyalji

Lady Gaga'nın mağduru olduğu bu hastalık vücudun her yerinde ağrılara sebep olabilir. Hem kronik ağrılar hem de kaslarda meydana gelen hassasiyet, sancı ya da sertleşmeyle gelir.

17. Ameliyat sonrası ağrı

17. Ameliyat sonrası ağrı

Geçirdiğiniz ameliyata göre ağrı seviyesi değişse de, ameliyatta zarar gören dokular anestezi geçtiği zaman size çok büyük bir ağrı hissettirecektir.

18. Mide ülseri

18. Mide ülseri

Mide ülseri midenin iç duvarındaki yüksek acılara sebep olabilecek deliklerdir. alt karında yakıcı bir ağrıya sebep olur, genellikle yemek zamanında mide daha çok asit üretir ve bu daha çok acıya sebep olur.

19. Pankreatit

19. Pankreatit

Pankreatit pankreasın şişmesi dolayısıyla oluşan rahatsızlıktır. Karın bölgesinde ani ve dayanılmaz bir ağrıya sebep olur. Yavaş yavaş kötüleşen ağrı sırtınıza ve sol kürek kemiğinize kadar yayılabilir.

20. Kompleks bölgesel ağrı sendromu

20. Kompleks bölgesel ağrı sendromu

İsmini daha önce duymamış olabileceğiniz bu ağrı bir yanık, kesik ya da incinmeden sonra meydana gelir. Bu ağrı yaralanma sırasında olduğundan çok daha fazla can yanmasına sebep olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
36
7
7
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serenat Athena

Apse yapmış diş ağrısı da var. Öldürüyor insanı.

fatoş

bel fıtığı ve kireçlenmeyi unutmayalım :D süründürüyor bazen

Yağmur YS

Diş ağrısı ve buralarda dolama denir tırnağın iltihaplanıp şişmesi. Bunlarda dehşet verici.