Görüş Bildir
Haberler
Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Yaya Asli Kusurlu Bulundu

Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Yaya Asli Kusurlu Bulundu

ATKN
14.06.2015 - 21:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayrampaşa'da 5 ay önce 3,5 kilometre sonra durdurulan bir aracın altında cesedi bulunan 64 yaşındaki Musa Kapuci'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Cumhuriyet Savcısı Osman Çakır tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Betül Ö. ve Sezer D. şüpheli sıfatıyla yer aldı. 

'Ehliyetsiz sürücü çarptıktan sonra kaçtı'

Betül Ö.'nün olay tarihi 15 Şubat günü saat 20.30'da sevk ve idaresindeki vasıta ile Bayrampaşa Hal Yolu Otogar Köprüsü üzerinde seyir halindeyken tedbirsizliği ve dikkatsizliği sonucu yolu karşıdan karşıya geçmekte olan Musa Kapuciye çarptığı, sonra da kaçtığı belirtildi. İddianamede şüphelinin sürücü belgesinin de olmadığı belirtildi.

'Otomobilin altında olduğunu farketmedi, 3.5 km sürükledi'

'Otomobilin altında olduğunu farketmedi, 3.5 km sürükledi'

Şüpheli Sezer D.'nin de Kapuci'yi altına aldığını fark etmeyerek yaklaşık 3.5 km sürükleyerek götürdüğü anlatılan iddianamede, çevredeki vatandaşların aracın altında ceset görüp uyarmaları üzerine durdurduğunda Musa Kapuci'nin cesedinin görüldüğü kaydedildi.

'Ölen Musa Kapuci asli kusurlu'

İddianamede, olayda vefat eden Musa Kapuci'nin karşıdan karşıya geçişlerde işaretlere uymama kuralını ihlal ettiğinden asli kusurlu olduğu, ölen şahsa kullandığı araç ile çarpan şüpheli Betül Ö. ve ölen şahsı arabasının altında sürükleyen şüpheli Sezer D.'nin ise tali kusurlu oldukları ifade edildi.

Şüphelilerin 6'şar yıla kadar hapsi istendi

Şüpheliler Betül Ö. ve Sezer D'nin 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 3'er yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede ayrıca şüphelilerin sürücü belgesinin 3 yıl süre ile geri alınması da talep edildi. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Şüpheliler önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0