Görüş Bildir
Haberler
Egzersiz Yapmadan Hayatın İçinden Bazı Etkinliklerle 100 Kalori Yakmanın Yolları

Egzersiz Yapmadan Hayatın İçinden Bazı Etkinliklerle 100 Kalori Yakmanın Yolları

Egzersiz yapmak sıkıcı geliyor ya da onun için vakit bulamıyor musun? Gün içinde kendini tutamayıp bir tatlı da yemiş olabilir ve aldığın kalorileri yakmanın kolay yolunu arıyor olabilirsin. O zaman hayatın içinden bazı etkinliklerle küçük küçük kaloriler yakabilirsin. 

Not: Tabii ki tembellik etmeden egzersiz yapman ve beslenmene dikkat etmen en doğrusu olacak.

1. Evini temizle

i.amz.mshcdn.com

Süpürgeyi çıkar ve evini temizlemeye başla. Ardından da bir pas pas! Sadece 25 dakikalık temizlik sana 100 kalori verdirmekle kalmayacak aynı zamanda evin de tertemiz olacak.

2. Vitrin alışverişine çık.

Alışveriş merkezindeki vitrinlerden son modayı takip etmek sadece yarım saatini alır. Bu sırada yürürken 100 kalori yakmış olacaksın. Bakmak da parayla değil ya !

3. Biraz hareket

Yoğun bir günün ardın 50 dakikalık yaramazllık senden 100 kalori götürecek.

4. Örgü ör

assets-auto.rbl.ms

Şişlerin ve yumakların hazır mı? Bu kışa giyeceğin el emeği göz nuru kazaklar örerek kalori yakmaya ne dersin? Yalnızca 50 dakika örgü örerek 100 kalori kaybedebilirsin.

5. Şarkı söyle

En sevdiğin müzik listeni aç ve ona katılarak şarkı söyle. 40 dakika boyunca şarkı söyleyerek 100 kalori yakabilirsin.

6. Yemek yap

Yoksa sen genellikle sipariş verenlerden misin? Yapma! Kendi yemeğini kendin yaparak 30 dakikada 100 kalori yakabilir, daha sağlıklı beslenebilirsin.

7. Bowling oyna

Bir tur bowling oyunu yaklaşık 25 dakika sürer ve bu süre boyunca aktif kaldığında 100 kaloriye veda edebilirsin.

8. Kitap oku

İyi bir okumanın 100 kalori verdirebileceğini biliyor muydun? 75 dakika kitap okuyarak 100 kalori verebilrsin!

9. Dans et

Odana geç ve müziği aç! Sadece 20 dakika dans ederek 100 kaloriye veda et.

10. Kayak

Teleferiğe bin ve tepelere doğru ilerle. 11 dakikalık bir kayak sana 100 kalori verdirebilir.

11. Öğle aranda turla

Öğle aralarının pek de uzun olmadığını biliyoruz. Fakat eğer yeterli vaktin varsa öğle saatinin ilk üçte birini dışarıda dolaşarak geçir.

12. Market alışverişi yap

Bazen ihtiyaçlarını karşılarken bile kalori yakabilirsin. 25 dakika boyunca alışveriş yaparak 100 kaloriye güle güle de.

13. Bahçeyle ilgilen

Bahçeli bir evde yaşıyorsan çok şanslısın. Çiçeklerle ve toprakla 22 dakika ilgilenerek 100 kalori harcayabilirsin. Bahçen yoksa da üzülme. Eline bir poşet al ve sokaktaki çöpleri topla.

14. Ütü yap

78.media.tumblr.com

Ütü yapmaktan nefret ediyor olabilirsin. Aslında elbiselerini daha güzel göstermenin yanında bir yararı daha var. 60 dakika boyunca ütü yaparak 100 kalori yakabilirsin.

15. Yürüyüş randevuları ayarla

Altın günlerinin 40 dakikasını yürüyerek geçirmeye ne dersin? En azından sonrasında yiyeceğin ikramların bir kısmını yakmış olursun.

16. Mini golfe ne dersin?

Mini golf alanları artık alışveriş merkezlerine bile kurulmaya başlandı. 40 dakikalık bir golf oyunula 100 kalori yakabilirisn.

17. Hafta sonu yürüyüşü

Hafta sonlarını nasıl değerlendiriyorsun? Çok yorgun olduğunu biliyoruz fakat yatarak kalori yakmak biraz zor. Şöyle ormanlık bir alanda oksijeni içine çeke çeke yürümek güzel olacak.

18. Komedi filmi seyret

Daha ince bir bel çizgisine ulaşmak için yapabileceklerinin arasında gülmekten daha eğlenceli bir şey yok. 80 dakikalık kahkahalarla güldüğün bir zaman dilimi sana 100 kalori verdirecek. Tabii film izlerken bir şeyler atıştırmamak şartıyla.

19. Dart oyna

Arkadaşlarınla bir kafede oturmak için sözleşmiş olabilirsin. Neden dart oynayabileceğiniz bir kafeyi tercih etmeyesiniz ki? Yaklaşık 1 saatinizi dart oynayarak geçirerek 100 kalori yakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
49
22
18
7
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gecethelastowl

Bana biraz sallamasyon geldi..