Görüş Bildir
Haberler
Eğlenirken Kalori Yakın

Eğlenirken Kalori Yakın

Kadınon.com
25.12.2014 - 00:02 Son Güncelleme: 25.12.2014 - 11:53

Eğlenirken Kalori Yakın

Yaza formda girmek kışı sağlıklı geçirmek için fazla kilolardan kurtulmak gerekiyor. Kilo vermek istiyor ancak veremiyorsanız ya da uzun süren diyetleri uygulayamıyorsanız eğlenerek kilo vermeye ne dersiniz?

İnsan vücudunun günlük olarak 500 kalori harcaması gerekiyor. E sürekli oturarak bunu yapmak mümkün değil. Uzun süren diyetler de can sıkıcı olabiliyor. Biz de sizlere eğlenerek kalori yakmanın yollarını araştırdık.

İşte önerilerimiz…

Son zamanlarda oldukça meşhur olan ve eğlenerek kilo verme yöntemleri arasına giren zumba dansını yaparak fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Üstelik son derece eğlenceli. Birçok dans kurslarında ve spor salonlarında zumba dansı yer alıyor. Siz de eğer dans etmeyi seviyorsanız hem eğlenin hem kilolarınızdan kurtulun. Ve kendinizle daha barışık olun. Zumba dansının dışında oryantal dans da kilo vermenize yardımcıdır. Bu dans çeşitlerinde bütün vücudunuzu kullandığınız için kalori yakmanız daha kolay gerçekleşiyor.

Bunlara ek olarak eğlenerek kilo verme yöntemleri arasında bisiklet binmek, at binmek, paten kaymak gibi birçok alternatif de söz konusu. Bisikleti hızlı sürmenize gerek yok. Yavaş yavaş da sürebilirsiniz. Bisiklet binerken bacak kaslarınız ve kollarınız çalışacağı için kalori yakmanızı sağlar.

Yine yüzmek de kilo vermenize yardımcıdır. Yazın vazgeçilmezi olan yüzmeyi kışın kapalı havuzlara giderek de yapabilirsiniz. Hem eğlenceli hem de sağlıklı. Havuzda veya denizde voleybol da oynayabilirsiniz. Yaz demişken plaj voleybolunu da unutmayalım. Kum da oynaması daha zor olacağından daha çok enerji harcamanız gerekecek. Bu da daha çok kalori yakmanız demek.

Eğer çocuk sahibiyseniz çocuklarınızla oyun oynamak da size kilo verdirir. Çocukların enerjisi malum. Siz de onlarla oynayarak çocuğunuzla hem güzel vakit geçirmiş olursunuz hem de fazla kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz.

Bunlara ek olarak ip atlamak, sakız çiğnemek, merdiven çıkmak ve kahvaltıdan önce tempolu yürüyüş yapmak da kilo vermenize yardımcı diğer seçeneklerdir. Size uygun olanını seçip uygulamaya başlayabilirsiniz.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/diyet/eglenirk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın