Görüş Bildir
Haberler
Eğer Partneriniz Bu 9 Davranışı Yapıyorsa Yollarınızı Ayırmanın Vakti Gelmiş Olabilir!

Eğer Partneriniz Bu 9 Davranışı Yapıyorsa Yollarınızı Ayırmanın Vakti Gelmiş Olabilir!

Gülbeyaz
15.01.2023 - 16:56

Doğru kişiyi bulduğunuz zaman bulduğunuzu anlıyorsunuz derler ya. O söz gerçekten doğru. Kalbiniz onu gördüğünde daha hızlı atmaya başlar ve onun yanındayken hep gülümsersiniz.

Peki ya bizim için yanlış olan kişiler? Birinin bizim için doğru seçim olup olmadığını nasıl anlarız? Bu yazıda birinin sizi gerçekten hak edip etmediğini konuşuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çocuk gibi davranıyorsa:

1. Çocuk gibi davranıyorsa:

İlişkiler zordur. Sağlıklı bir ilişki kurmak, biraz zaman, emek ve fedakarlık ister. Sizinle olabilmek için elinden geleni yapan biri ile birlikte olmak önemlidir. 

Onun sizin için doğru kişi olmadığını gösteren işaretlerden biri de küçük bir çocuk gibi davranmasıdır. Çocuk gibi olmaktan kastımız; istediği şeyi yapmadığınızda surat asması, parayı çarçur etmesi ya da sorunlarınız hakkında konuşmayı reddetmesi, en ufak bir şeyi büyüterek tartışma haline getirmesi gibi birçok anlama gelebilir.

2. Size ayıracak vakti yoksa:

2. Size ayıracak vakti yoksa:

Sosyal medyanın bu kadar popüler olduğu bir dünyada yaşıyor olmanın kötü yanı iş, okul hayatı derken üstüne eve geldiğimizde hipnotize edilmiş gibi sosyal medyada gezmek. Bu yüzden partnerimize zaman ayıramadığımız olabiliyor fakat bir ilişki içindeyken partnerimize zaman ayırmak önemli bir konu.

Partneriniz yanınızdayken sürekli telefonuyla ilgileniyor, sosyal medyada geziyor ya da siz hariç her şey ilgisini çekiyorsa koşarak uzaklaşmanın vakti gelmiş olabilir.

3. Sizi görmek için çabalamıyorsa:

3. Sizi görmek için çabalamıyorsa:

Ve eğer her zaman buluşmaları siz ayarlamaya çalışıyorsanız, sürekli işi oluyorsa, konu açmaya çalışıyorsanız bu belki de size o kadar da bağlı olmadığını gösterir. Çünkü birbirini seven iki kişinin konuşmak için çabaya ihtiyacı olmaz, konular akar gider. Bir şekilde de vakit ayırırlar.

Size sarılma, sizi görme ihtiyacı hissetmeyen biriyle ömür mü geçer!

4. Hep fedakarlık yapan taraf siz iseniz:

Elbette ki bir ilişkiyi yürütmek için fedakarlıklar yapmak gerekir. Her zaman sizin sevip partnerinizin sevmediği ya da tam tersi olan şeyler olacaktır. Bu noktada orta yolu bulmak gerekir. 

Bununla birlikte her zaman kendinden ödün veren ve ilgi duyduğu şeylerden feragat eden taraf siz oluyorsanız belki de bu kişi sizin için doğru olan kişi değildir. Sizi mutlu eden şeyler, hayalleriniz, hedefleriniz... Partneriniz bunları yapmak için sizi motive eden, destekleyen biri olmalıdır. Onun yerine kendi hedeflerini sizin önünüze koyuyorsa belki de bu ilişkiyi bitirmenin zamanı gelmiştir.

5. Gelecek hakkında belirsizlik:

5. Gelecek hakkında belirsizlik:

İlişkinin nereye gideceğini ilk zamanlar geçtikten sonra hala kestiremiyor olmak bir şeylerin ters gittiğine işaret edebilir. İki tarafın da ciddi bir şey istemediği bir ilişkiden bahsetmiyoruz elbette, her şeyin belirsiz olduğu ve emin olamadığınız bir ilişkiden bahsediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yanınızda olmaya devam edecek mi?..

Yanınızda olmaya devam edecek mi?..

Partneriniz sizinle birlikte planlar yapmaya, gelecek hakkında konuşmaya isteksizse bu kötüye işaret. Gelecekteki o zaman dilimi geldiğinde hala hayatınızda olup olmayacağını kestiremiyor, yani onun için olsa da olur olmasa da olur birisiniz. 

Her iki durumda da hayata aynı pencereden baktığınız, geleceke ilgili benzer hayallere sahip olduğunuz biri ile olmak önemli. Yoksa kalbinizin kırıldığıyla kalırsınız.

6. Size değersiz hissettiriyorsa:

6. Size değersiz hissettiriyorsa:

Değerli hissettirmek sadece çiçekler böcekler, hediyeler almaktan geçmez. Sizi cankulağıyla dinleyen, şımartan, bebeği gibi seven biriyle olmak bir ilişkiden beklenen ilk şeydir. Sizi ne kadar umursuyor, ne kadar içten davranıyor bunu zamanla hissedersiniz. Önemsizmiş gibi hissetmeyi kim ister ki? Sizi sürekli ağlatan sizi değersiz hissettiren biri sizi anlayamıyordur. Daha fazla zarar görmeden ondan ayrılmak ikiniz için de daha sağlıklı olacaktır.

7. Sizi beğendiğini dile getirmiyorsa:

7. Sizi beğendiğini dile getirmiyorsa:

İltifat etmek önemli. İlgi budalası olduğunuzdan falan değil. Gerçekten de partnerinizin sizi her anlamda arzuladığını arada bir hatırlatması gerekir. Sizin de aynı şekilde. Sizin dış görünüşünüzü, seçimlerinizi, tavırlarınızı hoş bulmayan biri neden sizinle olmak istesin ki? Siz ona sürekli sevgi sözcükleri söylüyorsanız ve o ise bir çift laf söylemek ağır geliyormuş gibi davranıyorsa sizi hak etmiyordur.

8. Konuşuyorsa ama icraat yoksa:

8. Konuşuyorsa ama icraat yoksa:

Size verdiği sözleri gerçekten ortada bir sorun yokken yerine getirmiyorsa, çok büyük vaatler verip hiçbirini yapmıyorsa, planları hep son dakikada iptal ediyorsa bir kırmızı çizgi daha... 

Örneğin romantik bir tatile gidelim bunu çok isterim deyip de, vaktiniz olsa bile aylarca bilet almıyorsa, bunu hayata geçirmiyorsa belki de sadece sizi oyalıyordur. Çok laf az aksiyon varsa bir düşünün deriz.

9. Değerlerinize saygısızlık yapıyorsa:

Bir ilişki aynı zamanda bir ortaklıktır ve eşit bir ortak gibi hissetmelisiniz. Eğer o daha çok hisseye sahipse bu ilişkide bir yanlışlık var demektir. Bir yetişkin gibi davranamayan, sağlıklı bir şekilde konuşamadığınız biri ciddi bir ilişkiye hazır değildir.

Sizin için kıymeti olduğunu bildiği bir şeye dikkat etmiyorsa ya da sizi bu konuda yargılıyorsa sizin ona olan sevginizi hak etmiyordur. Saygı hayatın her alanıda olduğu gibi ilişkilerde de önemli.  

Son olarak konu ilişkiler olduğunda hislerinizi dinlemenizi öneririz. Eğer bir şey yanlış hissettiriyorsa muhtemelen yanlıştır. Neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda 6. hissinize güvenin, genellikle sizi doğru yere götürecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
6
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın