Görüş Bildir
Haberler
Ege'nin Şifa Kaynağı Otlarından Ebegümecinin Çayını Hemen Demleyip İçmeniz İçin 15 Neden

Ege'nin Şifa Kaynağı Otlarından Ebegümecinin Çayını Hemen Demleyip İçmeniz İçin 15 Neden

Çay devrimi dünyayı ele geçiriyor. Neredeyse her malzemeyle çay hazırlayabilirsiniz. Doğal çayın sağlığa olan faydaları günümüzde ortak bir bilgi haline gelmeye başladı. Peki ya bahçenizde kolaylıkla temin edilebilen maddelerden birinden çay hazırlayabileceğinizi söylersem? 

Ebegümeci, sizin ekmenize gerek kalmadan bazı bölgelerde kendiliğinden yetişebilen bir bitki. Özellikle ege bölgesinde kavurması bolca tüketilse de çayının da birçok faydası var. 

Not: Hamilelerin, hamilelik düşünenlerin ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin tüketmemesi önerilir.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hipertansiyonu önler.

1. Hipertansiyonu önler.

Ani baş dönmesi veya öfke nöbetlerin var mı? Kan basıncını kontrol etmenin zamanı geldi. Değerlerin yüksekse, BP'yi düşürmek için ebegümeci çayını içmeyi düşünebilirsin. Bu çay, hipertansiyon riskini azalttığı bilinmektedir. Sadece klinik araştırmalar değil, bilimsel araştırmalar da bu iddiayı desteklemektedir. Bu çay sağlıklı kişilerde bile hipertansiyon şansını düşürmeye yardımcı oldu. Ancak, sağına geri kavuşan insanlar çay içmekten vazgeçince kan basıncının yükseldiğini gördüler. Bu yüzden doğru şekilde etki edebilmesi için, birkaç hafta boyunca günde üç bardak tüketmeniz gerekir.

2. Kolesterol seviyelerini düşür.

2. Kolesterol seviyelerini düşür.

Bugünün hızlı tempolu yaşamında, nüfusun çoğunluğunun kolesterolle ilgili sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini görebiliriz, en yaygın olanı LDL-kolesterol düzeylerinin yükselmesidir. Ebegümeci çayı, LDL'yi düşürmede veya vücudumuzdaki kötü kolestrol olarak bilinen antioksidanlarla dolu. Bu yüzden de kalp krizi, inme ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir.

3. Kan şekeri seviyelerini düşürür.

3. Kan şekeri seviyelerini düşürür.

Ebegümeci çayı, Tip II diyabetli olanlara da nimet olarak görülüyor. Bu çay özellikle kan şekeri düzeylerini düşüren hipolipidemik ve hipoglisemik özelliklere sahiptir.

4. Karaciğeri sağlıklı tutmanızı sağlar.

4. Karaciğeri sağlıklı tutmanızı sağlar.

Hepimiz karaciğerin vücudumuzdaki önemini biliyoruz. Herhangi bir karaciğer sorunu sizi telaşlandırabilir. Elbette, vücudunuzdaki, dokulardaki ve hücrelerdeki serbest radikalleri nötralize eden bu içecekte antioksidanlar da var. Bu antioksidanlar sayesinde karaciğer daha iyi korunabilir.

5. Regl kramplarını hafifletebilir.

Bu çay, hormonlarınızı dengeler, böylece krampları hafifletir ve menstrüasyon sırasında ruh halleri ve aşırı yeme alışkanlığı da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele edebilir. Fakat bu çayın ağrıları hafifletmede kısa bir süreliğine etkili olabileceğini unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Depresyon tedavisinde etkili.

6. Depresyon tedavisinde etkili.

Artan beklentiler ve stres seviyeleri ile depresyona girmemiz çok daha fazla görülen bir rahatsızlık artık. Antidepresan özellik taşıyan flavonoidler açısından zengin olan, yüksek kaliteli çay, depresyonla mücadelede yardımcı olur. Depresyonu yenmenin yolları arasında,ılık ebegümeci çayı tüketimini de düşünebilirsiniz.

7. Sindirime yardımcı.

7. Sindirime yardımcı.

Ebegümeci çayı bağırsak ve mesane işlevini iyileştirebilir. Bu çay, sağlıklı idrara çıkarma özelliklerini taşır ve bağırsak hareketlerini normalleştiren sindirime yardımcı olur. Ayrıca, kabızlık ve hazımsızlığın iyileştirilmesi ve gastrointestinal sistemin genel sağlığının iyileştirilmesinde de yararlıdır.

8. Harareti alır.

8. Harareti alır.

Ebegümeci içeceği anlık soğutma özelliklerine sahiptir. Diüretik olduğundan zararlı toksinlerin giderilmesine yardımcı olur.

9. Ağırlık yönetimi:

Kilo verebilmek için kafein yerine bitki çayı tüketebilirsiniz. Bir dahaki sefere ebegümeci çayını deneyin, nedenini söyleyeyim. Bu çaydaki ekstarkt, nişasta ve glikoz emilimini düşürebiliyor. Bu durumun da kilo kaybına yol açabileceği bilinmektedir. Ayrıca, karbonhidratların emilim sürecini hızlandırmaya yardımcı olan amilaz üretimini durdurur.

10. Yaşlanma karşıtı etki.

Yaşlı bir kadının yaşına rağmen nasıl bu kadar genç göründüğünü merak ettiniz mi? Kırışıklıklar yaşlanmanın bir işaretidir, ancak botoks net bir cevap değildir. Ebegümeci çayı sizin için çözüm olabilir. Ebegümeci çayındaki antioksidanlar nem kaybı, esneklik ve kırışıklıklar gibi yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini temizleyerek gençliğinize geri kazandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. C vitamini açısından zengindir

11. C vitamini açısından zengindir

Günlük olarak bu çaydan alınan C vitamini miktarını yerine getirin. C vitamini, viral enfeksiyonlardan kaçınmak için bağışıklık sistemimizi sağlam tutmanın anahtarıdır.

12. Her mevsim için bir içecek

12. Her mevsim için bir içecek

Bu çayın özelliği, mevsim ne olursa olsun her zaman tüketilebilmesidir. He sıcak yaz aylarında serinlemek için hem de soğuk kış aylarında içinizi ısıtmak için tüketebilirsiniz.

13. Müshil etkisi.

13. Müshil etkisi.

Bu çay size hafif bi müshil etkisi yaşatabilir. İnsanlar üzerinde yapılan araştırmalarda henüz kesin bir sonuca varılamamış olmasına rağmen büyükbaş hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda bu etkinin görüldü bulgulanmıştır.

14. Kanser hücrelerini yavaşlatabilir.

14. Kanser hücrelerini yavaşlatabilir.

Çalışmalar, yüksek kaliteli lif bileşenlerinin kanseri önleyici potansiyelini vurguluyor. Bu aktif maddeler antienflamatuar ajanlardır ve tümörlerin yayılmasını önlemeye yardımcı olurlar.

15. Antibakteriyel midir?

15. Antibakteriyel midir?

Ebegümecinin ağız ve diş sağlığında, bakterileri öldürmede etkili olduğu bilinir. Birçok hayvan üzerinde yapılan çalışmalar, bu çayın solucanlar ve diğer bakterileri ortadan kaldırabileceği sonucuna varmaktadır. Fakat bununla birlikte, yüksek özlü ilacın insanlarda etkili bir antibakteriyel etkiye dönüşebileceğini gösteren hiçbir kanıt yoktur

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıcak ebegümeci çayı tarifi

Sıcak ebegümeci çayı tarifi
  • İki çay kaşığı kurutulmuş ebegümeci

  • 1 su bardağı kaynamış su

  • Bal

  • İsteğe bağlı tarçın

Yöntem oldukça basit; Tıpkı diğer bitki çaylarını demlemek gibi. Kaynar suyunu bir demliğe döktükten sonra kurutulmuş çiçekleri içine koyun. İstediğiniz yoğunluğa bağlı olarak 5-10 dakika arası bekletin. tat vermesi için bal ve tarçını da ekleyip karıştırdıktan sonra tüketebilirsiniz.

Soğuk ebegümeci çayı tarifi

Soğuk ebegümeci çayı tarifi
  • Yarım su bardağı kurutulmuş ebegümeci

  • 4 su bardağı soğuk su

  • Şeker şurubu

  • 3-4 parça buz

Soğuk suda yaprakları 12-14 saat arası bekletin. Suyu süzdükten sonra içine kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın