Görüş Bildir
Haberler
Ece Benligiray Yazio: Kurbağayı Ye! Abur Cubur Yeme!

etiket Ece Benligiray Yazio: Kurbağayı Ye! Abur Cubur Yeme!

Ece Benligiray
11.05.2022 - 12:17

Kilo almanızın nedenlerinden biri de farkında olmadan ağzınıza attığınız (sağlıklı, sağlıksız fark etmez hepsi kilo yapıyor) atıştırmalıklarsa, şu anda doğru makaleyi okuyorsunuz demektir.

Öncelikle “kurbağayı yeme” tabirinden başlayalım isterim. 

Hayat her ne kadar keyif alarak yaptıklarımızla güzelleşse de yapmayı pek de istemediğimiz hatta bazen hiç istemediğimiz onlarca görev, sorumluluk, mecburiyetle birlikte anlamlı hale gelir. 

Bazı şeyleri yapmak istemememizin, sürekli ya da bir süreliğine ertelememizin nedenleri bazen yapılacak işin zor gelmesi, bazen o işi angarya görmemiz, bazen tembellik ihtiyacımız, bazen de “nasılsa yapacağım” düşüncesidir. İşte bu düşüncelerle kaçtığımız işi bitirmek üzere eyleme geçmek “kurbağayı yemek!” olarak tarif edilir. Hele ki mükemmeliyetçiyseniz, daha en baştan kocaman mı kocaman ve çirkin mi çirkin kurbağalarınız var demektir. Çünkü mükemmeliyetçilerin kurbağaları besilidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biliyorum kurbağa yeme cümlesi görsel zihninizde pek hoş bir tablo yaratmıyor. Ancak konuyu görsellikten çıkarıp hayatınıza katacağı faydalara odaklandığınızda kilo verme sürecinize ummadığınız kadar büyük etki yaratıyor.

Biliyorum kurbağa yeme cümlesi görsel zihninizde pek hoş bir tablo yaratmıyor. Ancak konuyu görsellikten çıkarıp hayatınıza katacağı faydalara odaklandığınızda kilo verme sürecinize ummadığınız kadar büyük etki yaratıyor.

Nasıl mı?

Birincisi; zihin tamamlanmamış işlerden hiç hoşlanmıyor. Yapmanız gereken bir işi tamamladığınızda o konudaki meşguliyeti sona eriyor ve bir yükten kurtulmuş oluyor. (Kronik yorgunluklara birebir. Yorgun olduğunuz için spor yapmıyorsunuz değil mi?)

İkincisi; önemli bir işi tamamladığınızda beyninizdeki endorfin hormonu serbest kalıyor. Vücudunuzun endorfinle buluşması ağrıların azalmasına, hayattan daha fazla keyif almanıza, özetle daha mutlu olmanıza yarıyor.(Eksikliği ise uykusuzluk, duygusal dalgalanmalar, depresyon vs etkilere sahip olduğunu, aşırı dondurma, çikolata, makarna vs tüketiminiz varsa bedeninizin dışarıdan deli gibi destek aradığını da burada belirtmeliyim.) 

Üçüncüsü; savsakladığınız ve/veya ertelediğiniz o işi yapmak hayat/iş başarınız üzerinde daima ama daima pozitif etki yaratıyor. Zamanında yapmanızın stres yönetiminize de katkısı muazzam. (Hele ki stresten yiyorsanız.)

Aslında bu üç maddenin bile önce kurbağayı yemenizin gıdalarla beslenmenizde sizi ne kadar rahatlatacağını fark etmek yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak bir madde daha ilave edeceğim.

Dördüncü madde ise; doğru planlanmış bir yapılacaklar listesinin, plansızca yapmak istediklerinize zaman, enerji, para bulmanızı sağlayacak olması. Zamanı doğru yönettikçe eğlenmek için daha fazla zamanınız, stresiniz azaldıkça enerjiniz, kaynaklarınız ve öz değeriniz arttıkça paranız da artacak çünkü.

Peki kurbağayı nasıl yiyelim derseniz yorumlara ya da iletişim kanallarımızdan bize yazın. Bir sonraki makalemizde kolaylaştıran tüyoları paylaşalım.

Herkes için sağlıklı, keyifli, neşeli ve tabii ki zinde bir yaşam olsun 😊

Instagram

Facebook

Twitter

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Safiye Özkal

Şunu unutmuş hayvanda edep yok verdiği cvpta çok normal edep yoksulu olduğu için🤮🤮🤮