Görüş Bildir
Haberler
Ebru Şinik Yazio: Zayıflatan ve Cilt Güzelleştiren Kutsal Sular

etiket Ebru Şinik Yazio: Zayıflatan ve Cilt Güzelleştiren Kutsal Sular

Ebru Şinik
23.02.2021 - 16:26 Son Güncelleme: 28.02.2021 - 16:37

Bu yazımda size 3 Kutsal Su tarifi vereceğim!

Bu suları her gün dönüşümlü olarak tüketmeyi yaşamınıza oturttuğunuz andan itibaren bedeninizdeki yağ hücreleri çözülmeye ve tahliye olmaya başlarken, eşzamanlı olarak cildiniz de her geçen gün daha fazla ışıl ışıl parlamaya başlayacak ve herkes size ne yaptığınızı soracak. Emin olabilirsiniz! Tecrübeyle sabittir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kutsal Su No#1: Ilık Limonlu Su ile güne Günaydın deyin!

Kutsal Su No#1: Ilık Limonlu Su ile güne Günaydın deyin!

Ben her sabah büyükçe bir su bardağının 2/3’sini oda sıcaklığında su, 1/3’ini de kaynar su ile doldurduktan sonra, içine yarım limon sıkar ve bir tatlı kaşığı da bal eklerim. Bu karışımı sabah ritüelim içinde keyifle içerim. Sabah güne bu şekilde başlamak bana müthiş bir ferahlık, enerji ve denge getirir.

Peki neden limonlu su ile midemize günaydın diyoruz?

Limon her ne kadar asidik bir yapıya sahip olsa da mideye girdiği andan itibaren bedeni temizleyici etkiler barındıran mucizevi bir detoks besinidir. Sabah midemize giren limonlu su bağırsaklar tarafından emilmeden sindirim sistemi organlarını ve böbrekleri adeta yıkayarak, temizler. Sindirim hareketini başlatan bu sıvı eş zamanlı olarak da peristalsis denilen, bağırsağın içindeki atıkların ilerlemesini sağlayan, dalga halindeki bağırsak kasılmalarını yaratır ve böylece dışkı tahliyesini hızlandırır.

İşte en çok da bu sebeple güne siyah çay veya filtre kahve ile başlamak hiç de iyi bir seçim değildir. Bunlar bağımlılık yapmasının dışında, böbreklerdeki enerjiyi çekerek, böbrek üstü bezlerinin aşırı adrenalin hormonu salgılamasını tetikler ve çoğu kişide kabızlığa sebep olabilirler.

Bu kadar basit bir rutinin hem kısa, hem de uzun vadede sağlayacağı faydalar oldukça fazladır. O halde yarın sabah itibariyle ilk işiniz güne ılık büyük bir bardak limonlu ve ballı su ile başlamak olsun!

Kutsal Su No#2: Gün boyunca Ayurvedik Detoks Çayı yudumlayın!

Kutsal Su No#2: Gün boyunca Ayurvedik Detoks Çayı yudumlayın!

Bu çay ayurvedik yaşamın geleneksel bir rutini olup, bedenimizin detoks mekânizmalarını destekleyen ve içimi de son derece keyifli bir karışımdan oluşuyor. Tüm yıl boyunca gönül rahatlığı ile içebileceğiniz bu çay tarifim  tüm bünye tipleri için dengeleyici ve şifalandırıcı etkileri içinde barındırır.

Bu çayın hazırlanması için 3 baharata ihtiyaç var: Kimyon, Kişniş ve Rezene.

Kişniş, kimyon ve rezene birleştiği zaman

• Hem sindirim sistemini rahatlatan,

• Hem bağışıklık sistemini zayıflattığı bilinen muhtelif inflamasyon oluşumlarını azaltan,

• Hem de şişkinlik, mide yangıları ve ekşimelerine karşı çok etkili nitelikleri barındırır.

Ben genel olarak bu baharatları tohum halinde alıp, her hafta kullanacağım miktar kadar evdeki baharat öğütücümde öğütürüm. Çünkü toz halinde alınan baharatların raf ömrü çok daha kısadır. Bu çay yapımı için baharatları öğütürken tamamen toz haline gelinceye kadar asla çekmem, tohumların hafif kırılarak minik parçalara ayrılması yeterlidir.

Arzu edenler hiç öğütmeden bu 3 tohumu doğrudan karıştırarak da çayını hazırlayabilir ama öğütünce hem daha bereketli oluyor, hem de baharatların aromaları daha etkin bir şekilde sıcak suya nüfuz edebiliyor.

Diğer yandan elbette bu çay direkt baharatların toz hali ile de yapılabilir. Eğer toz halinde çekilmiş kimyon, kişniş ve rezeneyi kullanacaksanız baharatların taze çekilmiş olmasına lütfen dikkat edin aksi takdirde istediğimiz faydayı sağlamaz. Baharatlar öğütüldükten bir süre sonra şifa etkisi bulunan saf uçucu yağlar içlerinden uçar ve aromalarını da kaybederler. Bunu baharatı koklayarak anlayabilirsiniz. Eğer keskin bir şekilde ihtiva ettiği niteliklerin kokusunu alamıyorsanız tadı da değişmiş ve bozulmuş sayılır. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Şimdi Ayurvedik Detoks Çay tarifimize gelelim.

Şimdi Ayurvedik Detoks Çay tarifimize gelelim.

Malzemeler

• 1 ölçü kişniş ( tohum, yarı öğütülmüş veya toz halinde)

• 1 ölçü kimyon ( tohum, yarı öğütülmüş veya toz halinde)

• 1 ölçü rezene ( tohum, yarı öğütülmüş veya toz halinde)

• 1 - 1,5 lt. sıcak su

Yapılışı

• Tüm baharatları bir termos veya porselen, çelik, cam gibi sağlıklı bir malzemeden yapılmış bir demlik içine koyarak, üstüne kaynar su ekleyin. 

• 15 dk. demlenmesini bekledikten sonra, çay içime hazırdır.

• Büyük bir kupa bardak ile sıcak sıcak içtikten sonra geri kalan çayınızı sıcak tutan bir termosa koyup, gün boyunca işte, toplantıda vs. her yerde sıcak olarak tüketiniz.

Eğer gün boyunca içecekseniz arzu edenler tohumları termosa süzerek koyabilir, böylece gün boyunca içinde durdukça koyulaşmasına mani olmuş olursunuz.

Ben genelde baharatları termos içine koyar ve üstüne kaynar su ekledikten sonra ağzını kapar ve çalışmaya başlamadan önce sabahtan ofis masamın üzerine koyarım. İçindeki baharatları süzmek ile hiç uğraşmaz ve tüm gün bu termostaki çayı içerim. Eğer tadı keskinleşmeye başlar ve koyulaştığını hissedersem üzerine taze kaynar su ekleyerek, çayın rengini açar ve tadını da seyreltirim. İçtiğiniz anda ferahlık ve hafiflik hissi veren bu çaya hemen bugün başlamanızı öneririm.

Ayurvedik Detoks Çayını günün her saat diliminde ve ana yemeklerden sonra da tüm yıl boyunca içebilirsiniz.

Kutsal Su No#3: Yudum Yudum Sıcak Su için....

Kutsal Su No#3: Yudum Yudum Sıcak Su için....

Gün boyunca masamda iki termos durur. Bunlardan biri Ayurvedik Detoks Çayım diğeri ise sıcak sudur. Ayurvedik Detoks çayımı içmediğim zamanlar dilim yanmayacak sıcaklıktaki bu suyu yudum yudum içerim.

Bazen sıcak su bardağımın içine kabuğu kesilmiş, incecik bir dilim limon veya bir iki karanfil tanesi de atarım. Limonun kabuğunu meyve kısmından özellikle ayırıyorum çünkü limon ağaçlarına tarım ilaçları sıkıyor olabilirler veya toplandıktan sonra ömrünü uzatmak veya parlaması için üzerine bir çeşit ilaç sürüyor olabilirler. Detoks mekânizmalarımızı çalıştırayım derken bedenimizi, atılması oldukça zor kimyasal toksik maddelerle ile doldurmamalıyız. Buna lütfen dikkat edin.

Peki sıcak suyu yudum yudum içmek ne işe yarar?

· Sindirim sistemi organlarında bulunan blokaj, toksin ve muhtelif kirleri temizler. Tıpkı bulaşık ya da çamaşır yıkarken olduğu gibi! Siz hiç yağlı, tamamen kurumuş tavanızı ne kadar deterjan kullanırsanız kullanın soğuk su ile tamamen temizleyebildiniz mi?

· Sindirimi uyarır ve çalıştırır.

· Besinlerin bağırsakta daha iyi özümsenmesini sağlar.

· Beden tahliye kanallarını temizleyerek, açar.

· Yemek aralarında abur cubur yeme isteğini azaltır ve hatta mani olur.

· Kilo vermeyi destekler ve hatta hızlandırır.

Hadi bakalım, termoslarınızı, baharatlarınızı ve sıcak sularınızı hazırlayın!

İyi Ol, Mutlu Ol!

YouTube

Instagram

Facebook

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın