Görüş Bildir
Haberler
Eagles’ın Kurucusu Glenn Frey Hayatını Kaybetti

Eagles’ın Kurucusu Glenn Frey Hayatını Kaybetti

Ulaş
19.01.2016 - 03:16 Son Güncelleme: 19.01.2016 - 10:21

Rock müzik grubu Eagles’ın kurucularından Glenn Frey hayatını kaybetti. Grubun web sitesinden yapılan açıklamada, Frey'in, ABD'nin New York kentinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Birkaç haftadır ileri derece kalın bağırsak iltihabı ve zatürre rahatsızlığı nedeniyle yaşam mücadelesi veren Frey'in ailesi, ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada, ona ümit veren ve kurtulması için dua eden herkese teşekkür etti.

'Tüm zamanların en iyi 500 şarkısı' listesinde: Hotel California

Frey'in solistlik ve gitaristlik yaptığı Eagles grubunun, 'Take It Easy', “Already Gone' ve “Hotel California' parçaları hit olurken, dünya genelinde 45 milyonu aşan bir satışa ulaşmıştı. 'Hotel California' şarkısı, ABD'de yayımlanan Rolling Strone dergisinin 'Tüm Zamanların En İyi 500 Şarkısı' listesinde 37. sırada yer almıştı.

Solo kariyer

Solo kariyer

Grubun 1980 yılında dağılmasından sonra Frey kariyerine solo albümle devam etti. Frey'in en beğenilen şarkıları arasında 1984 yapımı Beverly Hills Cop (Sosyete Polisi) filminin müziği The Heat is On da bulunuyor.

Grup 1994 yılında tekrar bir araya geldi ve dünya turnesine çıktı. Henley, The Eagles'ın ancak 'Cehennem buz tuttuğunda' (Hell Freezes Over) bir araya gelebileceğini söylemişti.

Bu sözler daha sonra, grubun aynı yıl çıkan albümünün de adı oldu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
soztekin

Hotel California hala mp3 listemde olan bir şarkı. Üzüldüm valla :( Ayrıca bu şarkının hikayesini gerçekten oldukça acıklı: http://www.turkcealtyazi.o... Devamını Gör

prens dastan

hotel california 37 mi. ilk 10 da olması gerek bir parça