Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet'ten Hastane Randevusu Nasıl Alınır? İşte e-Devlet Üzerinden MHRS Randevu Alma İşlemleri...

e-Devlet'ten Hastane Randevusu Nasıl Alınır? İşte e-Devlet Üzerinden MHRS Randevu Alma İşlemleri...

Müge Kakşi
29.10.2021 - 13:00

Teknolojinin gelişmesiyle birçok devlet vatandaşlarına bazı hizmetlerini internet üzerinden sunmaya başladı. Ülkemizde en çok kullanılan e-hizmetlerden biri online olarak hastane randevusu alma işlemi oluyor. Hastane randevusu almak için iki sistem bulunuyor;  bunlardan bir tanesi Merkezi Hekim Randevu Sistemi olarak bilinen MHRS üzerinden gerçekleştirilirken, diğeri ise e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. MHRS sistemine üyeliği bulunmayan vatandaşlar e-Devlet üzerinden MHRS sistemine giriş yapabiliyor ve kolayca hastane randevusunu alabiliyor. Peki, e-Devlet hastane randevusu nasıl alınır? e-Devlet üzerinden MHRS randevusu alma işlemleri nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde her gün binlerce vatandaş internet üzerinden hastane randevusu alarak doktorların kapısını çalıyor. İnternetin gelişmesinden önce bu işlem hastaneye gidip sıra bekleyerek yapılırken, teknolojinin ilerlemesiyle randevular önceden internet üzerinden alınarak yapılmaya başladı. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan bu işlem Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve e-Devlet kapısı üzerinden sağlanıyor. MHRS'ye üyeliği bulunmayan vatandaşlar e-Devlet üzerinden MHRS girişi sağlayarak randevusunu alabiliyor. Birçok vatandaş e-Devlet üzerinden MHRS randevusu almanın nasıl yapıldığını internet üzerinden araştırıyor. e-Devlet üzerinden hastane randevusu alma işlemlerine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

e-Devlet Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

e-Devlet Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

Ülkemizde milyonlarca vatandaş her gün birçok resmi işini halledebilmek için e-Devlet kapısına giriş yapıyor. Birçok hizmeti vatandaşlarına sunan e-Devlet'in en çok kullanılan hizmetlerinden biri de doktor randevusu almak oluyor. MHRS'ye üye olmamış vatandaşlar e-Devlet üzerinden t.c. kimlik no ile hastane randevusu alabiliyor. e-Devlet MHRS randevusu almak için şu adımları takip edin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) (Sağlık Bakanlığı) yazıp arama butonuna basın.

  • Ardından açılan sayfada aşağıda bulunan 'Uygulamaya Git' butonuna basın.

  • Butona basmanızın ardından e-Devlet üzerinden MHRS sistemine yönlendirilirsiniz. Fakat e-Devlet'e giriş yaptığınız için MHRS'ye tekrar giriş yapmanıza gerek yoktur. Direkt olarak MHRS profiline giriş yapmış olarak sayfa açılır.

  • Ardından açılan sayfada en üstte 'Hastane Randevusu Al' veya 'Aile Hekimi Randevusu Al' sekmelerinden size uygun olanı seçin.

  • Bastığınız sekmeye göre sizden istenilen bilgileri girerek veya seçerek boş randevu olduğu taktirde randevunuzu kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?