Görüş Bildir
Haberler
Düzenli Olarak Tükettiğinizde Erken Yaşlanmanıza Engel Olacak 10 Anti-Aging Gıda

Düzenli Olarak Tükettiğinizde Erken Yaşlanmanıza Engel Olacak 10 Anti-Aging Gıda

Ecem Atalay
27.03.2021 - 06:45

Genç kalmanın sırı bu besinleri düzenli tüketmekten geçiyor olabilir. Cildiniz ve sağlığınız için beslenme düzeninize eklemeniz önerilen gıdaları sizin için sıraladık.

1. Yeşil Çay

1. Yeşil Çay

Faydaları saymakla bitmeyen yeşil çay içerdiği polifenoller sayesinde cilde de çok iyi gelir. Özellikle güneşin cildinize verdiği zararı en aza indiren yeşil çay aynı zamanda cilt kızarıklıklarına ve iltihaplanmalarına iyi gelir.

2. Chia Tohumu

2. Chia Tohumu

İçerdiği omega-3 sayesinde cilt yapınızı güçlendirir ve kırışıklık karşıtı bir rol oynar.

3. Kefir

3. Kefir

İçerdiği canlı probiyotikler ve laktik asit sayesinde cildi gençleştirir, akne ve sivilcelenmeyi önlemeye yardımcı olur ve parlak bir görünüm sağlar.

4. Kuruyemiş

4. Kuruyemiş

Yaşlanma karşıtı olan fındık, ceviz ve badem cildinizi genç ve ışıltılı tutmaya yardımcı olan çeşitli vitaminler ve mineraller içerir.

5. Avokado

5. Avokado

İçeriğindeki E vitamini ve potasyum sayesinde yaşlanma karşıtı gıdalar arasında ilk sıralarda gösterilen avokado aynı zamanda içeriğindeki bolca antioksidan sayesinde cilde çok iyi gelir.

6. Nar

6. Nar

Bolca C vitamini içeren nar kırışıklıklara ve ciltteki lekelere iyi gelir. Özellikle nar çekirdeğinin içerisinde bulunan asitler sayesinde pürüzsüz bir cilde kavuşmanız mümkündür.

7. Yaban Mersini

7. Yaban Mersini

Yoğun şekilde antioksidan barındıran yaban mersini cildin yumuşamasına, kırışıklıkların azalmasına ve cildin yenilenmesine yardımcı olur.

8. Balık

8. Balık

Balıkta bulunan omega-3 asitleri sağlıklı ve parlayan bir cilde kavuşmak için çok faydalıdır. Bunlar dışında balık tüketimi cildi nemlendirir ve iltihaplı sivilcelerin oluşmamasında etkilidir.

9. Bal

9. Bal

Antioksidan bakımından mucizevi bir ürün olarak kabul edilen bal cilde nemlendirme ve parlaklık vermesi sayesinde cilt kozmetiğinde bolca kullanılan bir üründür.

10. Su

10. Su

Bolca tüketmemiz gereken gıdaların başında gelen suyun cilde olan faydaları da saymaklar bilmez. Yenilenmiş, bebeksi ve yumuşacık bir cilt görünümü için bolca su tüketiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın