Görüş Bildir
Haberler
Düz Dünyacıların Liderini Uzaya Göndermek İçin Kampanya Başlatıldı

Düz Dünyacıların Liderini Uzaya Göndermek İçin Kampanya Başlatıldı

R.G.
10.02.2021 - 15:14

Dünya'nın düz olduğuna yönelik komplo teorilerinden bıktığını belirten Marc Gauld isimli bir adam, bu teorisyenleri gezegenin geoit şeklinde (kutuplardan basık bir küre) olduğuna ikna etmek için ilginç bir çözüm buldu. Gauld'a göre ise bunu yapabilmenin tek yolu liderlerinden birini uzaya göndermek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisini 'sinirlenmiş bir İskoç' diye tanımlayan Gauld, düz Dünyacı diye bilinen bu kişilerin liderlerinden birini uzaya göndermek için kampyanya başlattı.

Pek çok kişinin kafasında Dünya'nın şekliyle ilgili soru işareti olmayabilir. Ancak bazıları, başta NASA olmak üzere tüm bilim dünyasının milyarlarca dolar harcayarak halkı Dünya'nın şekli konusunda kandırdığını öne sürüyor.

Independent'ın haberine göre Gauld ise bu kişilerin, bir düz Dünyacının uzaya çıkarılmasıyla birlikte ısrarlı iddialarından vazgeçeceğini düşünüyor. İnternet üzerinden fon toplama platformu Gofundme'de kampanya başlatan Gauld, düz Dünyacıların liderlerinden birinin, toplanan para sayesinde uzaya gönderilmesini ve o kişinin geri döndüğünde Dünya'nın yuvarlak olduğunu takipçilerine anlatmasını istiyor.

'Düz Dünyacı birkaç arkadaşım var ve bu beni çıldırtıyor, söyledikleri tamamen saçmalık' diyen Gaul, en çok da komplo teorisyenlerinin kendisinden destek beklediğini belirterek, 'Düz Dünyacılara savundukları fikri eyleme geçirmeleri için bir fırsat sunmaya karar verdim. Bunu yapabilmenin tek yolu liderlerinden birini uzaya göndermek' şeklinde konuştu.

Öte yandan Gauld'un bu hedefini gerçekleştirmek için daha çok yolu var. Toplamda 250 bin sterlin (yaklaşık 2 milyon 400 bin TL) toplamayı hedefleyen kampanyacı, henüz sadece 155 sterlin (yaklaşık bin 500 TL)

toplayabildi.

İlk uçuş görevini bu yıl içinde başlatmak istediği aktarılan Gauld, uzay endüstrisinin önde gelen isimlerinden de yardım talep ettiğini dile getirirek, 'Elon Musk ve Richard Branson'ın ekipleriyle iletişime geçtim. Onların da desteğini almaya çalışıyorum ve cevap bekliyorum' dedi.

Öte yandan uzay turizmi sektörünün önde gelen firmalarından Virgin Galactic, bir yörünge uçuşu için 250 bin dolar talep ediyor. Gauld'un toplamak istediği meblağ ise dolar cinsinden 345 bin dolar ediyor. Kampanyacının aradaki farkı ne yapacağı bilinmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
19
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neden-ulan-neden

dost bende kare olduguna inanıyorum

hazal güçlü

Düz dünyaya inananları uzaya gönderelim.Dönüş bileti olmasın ;)

Pasif Kullanıcı

Düz dünyaya inanan cahilleri bende uzaya göndermek isterdim Türkiyede de var belli bir kesim toplansınlar aralarında bir temsilci seçsinler Uzaya çıkacak Tür... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yorumu görünce gidip baktım 'Nasa'nın Dünya Görüntüsündeki Büyük Sır' diye bi videoları var. Dünyanın şeklinden şeytanın yüzünü bulmacalar, NASA'nın isimsel ... Devamını Gör