Görüş Bildir
Haberler
Duyunca Çok Şaşırdık! Yapılan Araştırmalara Göre Bizleri Sinsi Sinsi Yaşlandıran 10 Alışkanlık

Duyunca Çok Şaşırdık! Yapılan Araştırmalara Göre Bizleri Sinsi Sinsi Yaşlandıran 10 Alışkanlık

Nafakaaa
11.09.2022 - 16:23

Çocuklar ve gençler hariç neredeyse herkes daha genç görünmek ister. Pahalı krem ve diğer kozmetik ürünler tabii ki daha genç görünmenize yardım edebilir fakat en mantıklı yatırım günlük aktivitelerinizi buna göre düzenlemektir. Geç yaşlanmanın en büyük sırrı günlük alışkanlıklarda yatıyor aslında. Siz de diğer herkes gibi uzun süre sağlıklı ve genç kalmak istiyorsanız işte yapmayı bırakmanız gereken en yaygın hatalar…👇

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İçeceklerinizi sürekli pipetle içmek.

1. İçeceklerinizi sürekli pipetle içmek.

Pipet kullanmak sadece çevreye zarar vermez ayrıca cildinize de zarar verir. Bilim insanları pipetin dudak kenarındaki kırışıklıkları artırdığını ve ince çizgilerin formunu bozduğunu söylüyor. Tüm bunlara ek olarak sürekli aynı kasları kullanmak zamanla kolajeni bozabilir ve bu da sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir.

2. Çok fazla pasta, börek tarzı şeyler tüketmek.

2. Çok fazla pasta, börek tarzı şeyler tüketmek.

Araştırmalara göre hamur işleri ve diğer tatlılar genellikle yüksek miktarda yağ ve şeker içerdiği için kilo alımına katkı sağlar ve ağız sağlığınıza zarar verir. Tüm bunlara ek olarak vücut içi ekosisteminin bozulmasına sebep olur. Şeker bir proinflamatuardır. Tüm bunlar insanı yorgun, şişkin ve kırışık göstererek yaşlanmayı hızlandırır.

Not: Proinflamatuar: enfeksiyon, hastalık ve travmada ortaya çıkar; vücut da kendini korumak için tepki verir. Bu tepkiye de proinflamatuar denir.

3. Yeterince uyumamak.

3. Yeterince uyumamak.

Bilimsel araştırmalara göre her gece 7 saatten az uyumak yaşam sürenizi azaltabilir. Ayrıca yeteri kadar uyumamak sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir ve hissettirebilir. Yetersiz uyku; normal bir günü tamamlamak için gereken mental ve fiziksel dayanıklılığınızı azaltarak kişisel ve hatta mesleki başarıyı zorlaştırabilecek noktaya getirir. Ayrıca cildinizi bırakın, yeteri kadar uyumak özellikle kalp ve beyin sağlığı için de önemlidir.

4. Güneş gözlüğü takmamak.

4. Güneş gözlüğü takmamak.

Dışarıda pek güneş olmasa da her zaman güneş gözlüğü takmalısınız. Gözlerinizi güneşten korumak görüşünüzü de korur. Ve yoğun ışıkta sürekli gözlerini kısmak göz ve alın çevrenizde ince çizgilerle kırışıklıkların oluşumunu hızlandırır. Bunun yanı sıra, güneşlenmek cilde ışıltı kattığı için bronzlaşma son zamanlarda oldukça popüler... Fakat uzun süre güneşe maruz kalmak veya solaryum göz çevresinde renk eşitsizliklerine de neden olabilir.

5. Hızlandırılmış diyet uygulamak.

5. Hızlandırılmış diyet uygulamak.

Hızlandırılmış diyetler herkese cazip gelse de aslında hiç de iyi bir fikir değil. Bir kere asla kalıcı bir çözüm değiller. Araştırmalara göre hızlandırılmış diyetler enerjinizi düşürdüğü, odaklanamamanıza sebep olduğu ve depresyona sürüklediği için size kendinizi olduğunuzdan daha yaşlı hissettirebilir. Cildin bu kilo kaybı karşısındaki tepkisi de kırışıklık ve sarkmalardır. Sağlığınız için kontrollü kilo vermek oldukça önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinize yeterince vakit ayırmamak.

6. Kendinize yeterince vakit ayırmamak.

Bu biraz karmaşık görünüyor olabilir ama gerçek şu ki, hiç kimse sizin için zaman yaratamaz, bu yüzden bunu kendiniz için siz yapmalısınız. Bu gerçekten yaşlanmayı geciktiren bir eylem... Yatmadan önce kısaca o gün neler hissettiğinizi not etmek veya kısa bir akşam yürüyüşüne çıkmak gibi küçük günlük rutinler uygulayarak işe başlayabilirsiniz. Bunlar aslında küçük şeyler ama uzun vadede sağlığınıza önemli ölçüde katkı sağlayacakları kesin.

7. Mental sağlığınızı önemsememek.

7. Mental sağlığınızı önemsememek.

Araştırmalar depresyonun beyinde lezyonlara yol açtığını gösteriyor ki bunun da yaşlanmayı hızlandırdığı bir gerçek. Sizin de eğer 2 haftadan fazla süren karanlık dönemleriniz oluyorsa profesyonel destek almayı ihmal etmeyin.   

Not: Beyinde lezyon, beyinde yer alan bazı dokuların ya da dokularda meydana gelen hasarlardır. 

8. Hafta boyunca yeterince egzersiz yapmamak.

8. Hafta boyunca yeterince egzersiz yapmamak.

Hareketsizlik vücudu yaşlandırmanın en hızlı yollarından birisi. Rahatlamak için haftada en az 3 kez yürüyüşe çıkın, spor salonuna gidin.

9. Yüzünüze çok sık peeling yapmak.

9. Yüzünüze çok sık peeling yapmak.

Sık kullanımda üst deriye zarar veren peelingler yerine gözeneklerinizden kiri ve sebumu temizleyecek asit içerikli ürünler kullanabilirsiniz.

10. Ve son olarak saçlarınız açık uyumak.

10. Ve son olarak saçlarınız açık uyumak.

Saçlarınız cildinize zarar verebilecek çok fazla yağ ve toz barındırdığı için saçlarınız açık uyumak cildinizi kırıştırabilir. Ve bu da yaşlı görünmenize sebep olur, saçlarınızı toplayarak uyumak cildinize iyi gelecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın