Görüş Bildir
Haberler
Duygu Özkan Kılıç Yazio: Bizimkisi Bir Yalan Hikayesi Diyen Herkese: 5 İnsan 5 Uyarı

etiket Duygu Özkan Kılıç Yazio: Bizimkisi Bir Yalan Hikayesi Diyen Herkese: 5 İnsan 5 Uyarı

Duygu Özkan Kılıç
08.10.2020 - 11:57 Son Güncelleme: 12.10.2020 - 18:37

İnsan mırıldanıyor en duygusal tonuyla 'Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi' diye ama, ah o en sevdiğimiz sözlerin yaşamdaki karşılığı tam olarak da bu: Bizimkisi Bir Yalan Hikayesi...

İşte size en yalan hikayelerden derlemeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bizimkisi Bir Aşk x Yalan Hikayesi

Yani ergenlik başlangıçlı değişmeyen süreç-sonuç söylemi. Aşk var mı; varsa vücudumuzun neresinde’ye dair araştırmalar devam ederken aşıksan önce hikayenin yalanına inan.

2. Bizimkisi Bir Başarı x Yalan Hikayesi

Yani her kariyere ilk adımda karşınıza çıkan o ego temelli patronun ilk anlattığı hikayesi başarı(!) hikayesidir.

Tüm İK yazıları yayınlanırken bir de bakmışsın ki başarı diye kendini tanımlayan üst aslında balon temalı bir yalan şablonu.

3. Bizimkisi Bir Dostluk x Yalan Hikayesi

Yani aslında her birlikte kahkaha attığın ya da tam dersi birlikte ağladığın da bildiğin zamanlı dost. Tüm sosyal medya dostluk hikayelerini bol kareli fotoğraflara yansıtırken, bir de en ihtiyaç duyduğun teşvik, takdir, teşekkür (dostluk formülü 3T) anında cin dönmüş lambasına, puf olmuş hikaye.

4. Bizimkisi Bir Kariyer x Yalan Hikayesi

Yani herkes ağzına çalınan terfi kelimeli balı tadarken bilmez ki nelerden vazgeçecek, kim olduğunu nasıl feda edecek o terfi balını kaşık kaşık yemeye çalışırken. Herkes bir kendisi olsun yetmez mi; kariyer önce bir ki seni yer.

5. Bizimkisi Bir Sosyal Medya x Yalan Hikayesi

Yani ne zamanki o fotoğrafı çeken kişinin öncesine, yükleme anına, sonraki duruşuna zihniniz uyanıkken şahit oldunuz; işte o ani uyanışla yüzleşince dersiniz ki bari ekranda gerçekleri görseydim! “Yüzyüzelik eşittir kamera arkası” diye kalbiniz tekrar gerçekle buluştuğunuzda kalple mantık size aynı mesajı veriyor; insanların hikayeleri var oldukça yalan varoluşu da varlığını koruyor.

Hikaye kelimesine yazık etmeden bizim gerçeklerimiz dediğimiz günlere...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dear

Dizüstü bilgisayarımdan çevrimiçi olarak çok para kazanıyorum (150 - 250 $ / saat). 24568 $ 'lık bir çek aldığım ilk ay bu çevrimiçi iş basit ve anlaaşılır, ... Devamını Gör