Görüş Bildir
Haberler
Düştükçe Alıyor: Hem de 54.000 Seviyesinden! El Salvador Başkanı Bukele Dipten 100 Bitcoin Alındığını Açıkladı

etiket Düştükçe Alıyor: Hem de 54.000 Seviyesinden! El Salvador Başkanı Bukele Dipten 100 Bitcoin Alındığını Açıkladı

Ali Aydemir
29.11.2021 - 15:00

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Cuma günü yaptığı açıklamada, dijital para biriminin değerinin düşmesinin ardından ülkesinin, hükümetin stratejisine yönelik büyük eleştirilere rağmen ülkenin kripto para birimi hissesine dayanarak 100 Bitcoin daha aldığını söyledi. İşte detaylar...

Bu içerik eğlence ve bilgilendirme amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cuma günü %7,8 düşmüştü!

Cuma günü %7,8 düşmüştü!

Dünyanın en büyük dijital para birimi olan Bitcoin Cuma günü %7,8 düşerek 54.377 dolara düştü, ki bu 12 Ekim'den bu yana en düşük seviyesi. Bu ayın başlarında 69.000 dolar ile rekor seviyeye ulaşan BTC içerik yapıldığı esnada OKEx verilerine göre 57.404 dolar seviyesinde.

Devlet Başkanı Bukele Cuma günü attığı tweetinde 'El Salvador dipten satın aldı. İndirimle 100 ekstra jeton alındı. #Bitcoin' dedi.

İşte o tweet!

El Salvador'un cüzdanındaki BTC sayısı 1120!

El Salvador'un cüzdanındaki BTC sayısı 1120!

Bukele, milyonlarca Salvadorlunun kripto paralardan gelir elde etmesinin önünü açan ve El Salvador başta olmak üzere tüm dünyada Bitcoin'in benimsenmesini savunan bir Devlet Başkanı. Ayrıca BTC'nin ülkeye finansal katılım, yatırım, turizm ve kalkınma getireceğini söylemişti. 28 Ekim itibariyle ülke bu zamana kadar 1.120 Bitcoin satın almış oldu.

El Salvador HODL'a devam ediyor.

El Salvador HODL'a devam ediyor.

Ancak El Salvador, şimdiye kadar HODL niyetini herkese gösterdi. Başkan, Bitcoin'in ülkede yasal hale geldiği gün, fiyatı hızla düşerken bile arka arkaya yatırım haberlerini duyurmuştu. Daha sonra, geçen ay fiyat yükseldiğinde, El Salvador kârını bir evcil hayvan hastanesi inşa etmek için kullandı bile.

Günler önce Bitcoin City duyurulmuştu!

Günler önce Bitcoin City duyurulmuştu!

Bukele , El Salvador'un 1 milyar dolarlık “volkan tahvili” ile finanse edilen bir “Bitcoin City” inşa etme planları olduğunu duyurmuştu. Fonların yarısı Bitcoin satın almak için kullanılacak ve diğer yarısı ülkenin volkanik enerjisini kullanan Bitcoin madencilik altyapısına yatırılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bukele Bitcoin'den umutlu.

Bukele Bitcoin'den umutlu.

Bu, El Salvador'un Bitcoin'in fiyat artışına olan uzun vadeli inancının bir başka kanıtı. Yükselmesi halinde, ülkenin Bitcoin holdinglerinden ve madenciliğinden elde ettiği kâr, tahvillerin yıllık %6.5'ini geri ödemesine yardımcı olacak. Şimdiye kadar, Bitcoin'in 2013'ten bu yana ortalama yıllık fiyat artışı %100 oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

tip sıkıntılı ama bilemedim.