Görüş Bildir
Haberler
Düşmanımın Başına Gelmesin Diyeceğiniz Bir Vaziyet: Yanarak Ölmek

etiket Düşmanımın Başına Gelmesin Diyeceğiniz Bir Vaziyet: Yanarak Ölmek

Erkam Evlice
04.03.2016 - 19:36

Ölüm düşüncesi pek çoklarımız için büyük bir gizem ve kaçınılmaz bir korku unsuru. Peki ya nasıl öleceğiz? İşte bu daha rahatsız edici bir soru.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ölümlerin en acısı hakkında varılmış bir ortak kanı bulunmuyor.

Fakat toplumda yanarak ölme konusunda yoğunlaşan bir kanaat var.

Çoğumuz ufak çaplı da olsa bir yanık tecrübesi yaşamışızdır. Bu acının vücudun tamamını kaplaması ve bu acıyı hissederek hayata veda etmek düşüncesi de bu yüzden insanın uykularını kaçırır.

Gelin bir zaman yolculuğu yapalım...

Gelin bir zaman yolculuğu yapalım...

...ve ortaçağa dönelim. Muktedirin hoşuna gitmeyen işlere imza attınız ve kazığa bağlanıp yakılma cezasına çarptırıldınız. 

Başınızdan geçecek olanlar aşağı yukarı şöyle olacak:

Eğer ateş harlıysa şanslısınız...

'Bu nasıl şans?' demeyin. Yükselen kuvvetli alevin ihtiva ettiği karbon monoksit gazı, alevler bedeninizi sarmadan sizi boğarak öldürecek. Sizden geriye kalanlar yanıp kül olurken siz çoktan göçmüş olacaksınız.

Ama eğer ateş ağırsa…

Önce vücudunuz alev alacak, bedeninizin her noktası yanacak ve hayatta kalmanıza yetecek kadar kanınızı kaybettiğinizde ölmüş olacaksınız. Yani hipovolemi ve solunum sisteminin ortadan kalkması.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hayati fonksiyonlarınızı devam ettirecek kadar kana sahip olduğunuz sürece ölmüyorsunuz. Bedeniniz yanıp kavrulurken dahi oracıkta her şeyi hissediyorsunuz.

Yanan bir mumun alevine avcunuzu yaklaştırdığınızda ya da uzun süre yanan çakmağın metaline dokunduğunuzda hissettiklerinizin binlerce katı, vücudunuzun her noktasına sirayet ediyor. İşte yanarak ölmek tam olarak böyle bir şey. 

Kendinize dikkat edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1125
452
187
48
38
23
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

En güzeli donarak ölmek. Önce uykuya dalıyorsun. Uyuyunca zaten kan basıncı düştüğü için nabız zayıflıyor. Böylece uykunda acısız, yavaş yavaş ve temiz bir ş... Devamını Gör

Aslı Atasay

Dondugun zaman da büyük bir acı yaşıyorsun vücudun çok kötü yanmaya başlıyor ilk bir saat sonraları belki uyusmaya başlıyor ama uyusana kadar çok kötü şeyler... Devamını Gör

sevda kuşu

Ya bişey diyeceğim, yanarak değil ama başka şekilde öldük diyelim. Peki ya cehennem ateşi ne olacak, hiç düşündük mü? Allah bizi ondan da korusun....

sungyoung park

bide bunun cehennem azabı var belki on yirmi katı