Görüş Bildir
Haberler
Duruşma Salonunu Terk Etti! Karşısında Avukat Ordusu Gören Hakim, 'Can Güvenliğim Yok' Dedi

Duruşma Salonunu Terk Etti! Karşısında Avukat Ordusu Gören Hakim, 'Can Güvenliğim Yok' Dedi

Eskişehir’de tartıştığı avukat eşi Merve Gül Durmaz ile tesadüfen oradan geçen ve araya girmek isteyen Furkan S'yi tabancayla bacağından vurarak yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Mete Arslanoğlu'nun yargılanmasına başlandı. Eskişehir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, can güvenliğinin olmadığını ifade ederek mahkeme salonundan ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Talebimizi reddetmeniz usule aykırıdır'

'Talebimizi reddetmeniz usule aykırıdır'

Eskişehir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Eskişehir Kapalı Cezaevinde bulunan sanık Mete Arslanoğlu SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Olayda yaralanan ve hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen Furkan S. ile avukat Merve Gül Durmaz’ın yanı sıra aralarında Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına gelen avukat Zeynep Özcan’ın da yer aldığı çevre illerden de gelen çoğunluğu kadın 60 kadar avukat duruşmada yer aldı.

Eski eşi tarafından bacağından vurularak yaralanan avukat Merve Gül Durmaz ise Mete Arslanoğlu ile yaklaşık 2,5 yıl önce boşandıklarını ancak o zamandan bu yana sürekli kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri avukat Veli Küçük, Eskişehir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi hakimine tepki göstererek, “Bizim beyanlarımız alınmadan, katılma talepleri ve gerekçeleri sorulmadan, mütalaa almanız ve katılma talebimizi reddetmeniz usule aykırıdır” dedi. Bu sözlerin ardından salon ve kapıda bulunan 60 kadar avukat alkış yaptı.

''Avukatlardan korkuyorsan o cübbeyi bırak'

''Avukatlardan korkuyorsan o cübbeyi bırak'

Yaklaşık 1 saat avukatların salonu boşaltmasını bekleyen mahkeme hakimi, katip ve mahkeme savcısıyla birlikte başka bir salona geçerek mahkemenin 1 hafta sonrasına alındığına dair karar aldı. Mahkeme hakimi, can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek, duruşma salonunu terk etti. 

Adliye önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, meslek yaşamında böyle bir yargılamaya şahit olmadığını ifade ederek şunları söyledi: ''Avukatlardan korkuyorsan o cübbeyi bırak. O kürsüyü de işgal etme. Hangi avukat bugüne kadar mahkemede hakime saldırmış da avukatları terörize ederek salonda avukatlardan başka kimse yok iken can güvenliğini gerekçe göstererek başka bir odada ara karar kılıyorsun. Böyle bir hukuk olur mu? Kendinize güvenmiyorsanız o cübbeleri giymeyin üzerinize.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
28
17
6
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer ali

kimin can güvenliği var ki halk olarak

Ayşe Haseki

İyice cıvıdı, kirlendi, yalama oldu her şey, her meslek, her değer.

Uygar Aytun

Avukatlar direkt taşı maşı her bir şeyi gediğine koymuş. Ne demek lan avukatlardan korkup can güvenliğim yok diye tüymek. Ayıptır be.