Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı İstila Etseler Sesimizi Çıkartmayacağımız Oyun Dünyasının 13 Robot ve Yapay Zeka Karakteri

Dünyayı İstila Etseler Sesimizi Çıkartmayacağımız Oyun Dünyasının 13 Robot ve Yapay Zeka Karakteri

Yapay zekanın gelişimi kimi insanları bir miktar ürkütse de bu alanda insanlık olarak her geçen gün daha da fazla yol almaya devam ediyoruz. Bilim insanları bu konuda büyük gelişmelere imza atarlarken bizler de sizin için oyun dünyasının unutulmayacak yapay zeka ve robotlarını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. GLaDOS - Portal

Bilim aşkının önünde hiçbir engelin duramadığı GLaDOS aynı zamanda oldukça sarkastik bir espri anlayışına da sahip. Portal serisinin her iki oyununda da karşımıza çıkan GLaDOS unutulmayacak karakterler arasına da adını rahatlıkla yazdırıyor.

2. Cortana - Halo

Halo serisinin on parmağında on marifet yapay zeka karakteri Cortana oyun içerisindeki en büyük yardımcılarımızdan biri. Girdiğimiz pek çok tehlikeli durum içerisinden bizleri kıvrak zekası ile çekip çıkartmayı çok iyi biliyor.

3. Pathfinder - Apex Legends

3. Pathfinder - Apex Legends

Zorlu şartlardan alnının akıyla çıkmayı başaran ve takımının her daim aranan bir üyesi olan Pathfinder zararsız ve dost canlısı bir robot gibi görünse de düşmanlarına savaş alanında adeta kan kusturuyor.

4. Bastion - Overwatch

4. Bastion - Overwatch

Kendi türündeki diğer omnic robotların aksine barışçı bir yapıda olan Bastion yeri geldiğinde savaş moduna geçerek dakikada yüzlerce mermi ateşleyebiliyor. Ancak bu durum dışında kendisi doğaya ve kuşlara oldukça meraklı.

5. 2B - Nier: Automata

İnsansı özellikleri ile dikkat çeken ve üstün bir dövüş yeteneğine sahip olan 2B'nin bu tatlı görünüşüne kanmak hatasına düşen düşmanlar için yolun sonu oldukça karanlık. 2B gerek yetenekleri, gerekse de karakteri ile aklımızdan çıkmayan karakterlerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Blitzcrank - League of Legends

Oldukça 'çekici' bir robot olan Blitzcrank deyim yerindeyse elini attığı işi bitirmeden bırakmıyor. Bu da onu Sihirdar Vadisi'nde geçen savaşlar esnasında takımın aranan bir üyesi yapıyor elbette.

7. Nick Valentine - Fallout 4

7. Nick Valentine - Fallout 4

Wastelan'in çorak topraklarındaki maceralarımıza yoldaşlık etmesi için yanımıza alabileceğimiz karakterlerden biri olan Nick Valentine bu yolculukta bize yardımcı olabilecek pek çok yetenek ile de donatılmış durumda. Bir Fallout oyuncusu daha ne ister ki?

8. BD-1 - Star Wars Jedi: Fallen Order

Bir Jedi'ın en iyi dostu ışın kılıcı, güç ve arkadaşlarından sonra elbette ki droidlerdir! Oyundaki ana karakterimiz olan Cal Kestis adlı padawan da maceraları esnasında kendine yoldaş olarak BD-1'ı seçmiş durumda.

9. Claptrap - Borderlands

Merdivenlerden hiç hoşlanmaması ile akıllarımıza kazınmış olan Claptrap insanda karışık hisler de uyandırıyor. Yahu bir varlık aynı anda nasıl bu kadar sevimli ve sinir bozucu olmayı başarabilir ki?

10. Clank - Ratchet & Clank

10. Clank - Ratchet & Clank

PlayStation platformunun sevilen serilerinden olan Ratchet & Clank'in başrol koltuğunda kendine yer bulmuş olan sevimli robotumuz 2016 yılında beyaz perdeye de adım atma şansını yakaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dog - Half-Life

11. Dog - Half-Life

Half-Life evreninin sevimli bir ev köpeğinin kişiliğine ancak kocaman bir bedene sahip robotu Dog serinin devam oyununda kesinlikle görmek istediğimiz karakterlerden.

12. Connor - Detroit: Become Human

Tüm oyun boyunca oyuncuya insanlık, yapay zeka, ölüm ve yaşam gibi kavramların anlamlarını sorgulatan Connor hiç şüphesiz çoğu oyuncuda apayrı bir yere sahiptir. Connor ile tanıştıktan sonra yapay zeka konusundaki tüm görüşlerinizin değişmesi oldukça olası.

13. Soma - The Talos Principle

13. Soma - The Talos Principle

Adı belirtilmese de kaynaklarda Soma olarak da bahsedilen karakterimiz bizleri ortak olduğumuz yolculuğu boyunca özgür irade, yapay zeka, tanrı ve yaradılış gibi konularda uzun uzun düşünmeye itiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AlchemisTT

Connor dedin kalbimi çaldın <3