Görüş Bildir
Haberler
Dünyaya Bambaşka Bir Gözle Bakmanızı Sağlamasa da Beyninizdeki Çarkları Harekete Geçirecek 18 Bilgi

etiket Dünyaya Bambaşka Bir Gözle Bakmanızı Sağlamasa da Beyninizdeki Çarkları Harekete Geçirecek 18 Bilgi

Hera Syndulla
30.09.2018 - 08:37 Son Güncelleme: 01.10.2018 - 09:59

İhtiyacınız olan günlük bilgi dozunu karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Hadi bakalım elinize çayınızı, kahvenizi alın ve yavaşça rahat bir köşeye kurulun. Eğer hazırsanız, beyinler tatlı tatlı çalışmaya başlasın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bebekler ana rahmindeyken etraflarında konuşulan dilleri dinlerler ve doğduklarında bu dili yansıtan, kendilerine özgü çığlıklar geliştirirler.

Bu sayede aynı odada bulunan biri Alman biri Fransız iki bebeği ağlama aksanlarına bakarak ayırt etmek mümkündür.

2. İnsan beyninin fark etmeden duramadığı üç şey vardır: yemek, çekici insanlar ve tehlike.

3. Eşini kaybeden bir fil kalp kırıklığından ölebilir.

Hissettikleri buhran yüzünden sürekli ağlayıp ölünceye dek yemek yemeyi ve su içmeyi reddedebilirler.

4. Kola, ilk olarak baş ağrılarını tedavi etmek amacıyla geliştirilen bir formüldü. İlerleyen zamanlarda, keyif için tüketilen bir içecek haline geldi.

5. Kanada ve Danimarka arasında, tartışmalı bölge olan bir ada bulunuyor. Hans Adası olarak bilinen bu yer, dünyanın en kibar anlaşmazlığına ev sahipliği yapıyor.

5. Kanada ve Danimarka arasında, tartışmalı bölge olan bir ada bulunuyor. Hans Adası olarak bilinen bu yer, dünyanın en kibar anlaşmazlığına ev sahipliği yapıyor.

Her iki ülkenin askerleri, bu adaya düzenli olarak diğer ülkenin bayrağını kaldırmaya ve yerel içkilerinden bir şişe bırakmaya gidiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşe gitmek için evden ayrılırken eşlerini öpen erkekler, diğerlerine oranla daha az trafik kazası geçiriyor. Yani eşinize sevginizi göstermek hayatınızı kurtarabilir.

7. FBI darp, tecavüz ve cinayet vakalarını takip ettiği gibi artık hayvan istismarını da takip ediyor. Hayvanlara yapılan saldırılar A grubu suç olarak sınıflandırılıyor.

Bunun sebebi ise hayvanları suistimal eden ve işkence çektiren birinin bir insana karşı da benzer suçlar işlemeye yatkın olduğunu düşünmeleri...

8. Bilgisayar ve televizyon başında uzun saatler geçiren insanlarda TATT sendromu (kendini sürekli yorgun hissetme) görülüyor.

Muhtemelen siz de tıpkı bizim gibi bu dertten muzdaripsiniz.

9. Dört yaş öncesi zamanlara ait sahip olduğunuz anılar aslında gerçek değil. Yalnızca siz öyle olduklarını düşünüyorsunuz.

10. Kadınların %80’i partnerlerine aslında cevabını bildikleri soruları soruyorlar.

Yani benzer bir durumla karşılaşırsanız, kadınlara yalan söylemeye kalkmayın. Yoksa sonunda zararlı çıkan siz olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eğer acemi bir şoförseniz ve yeni bir araba alma niyetiniz varsa, gümüş renkli bir modeli tercih edin. Bu renk, yollarda en rahat görülebilen ve kaza yapma ihtimali çok daha az olan renktir.

12. Papağanlar ve yunuslar benzersiz sesler oluşturarak bu sesleri isim yerine kullanırlar. Ebeveynlerinin onlara verdikleri isimleri ölene kadar taşırlar.

Vahşi doğada yaşamaları ya da evcilleştirilmiş olmaları bunu değiştirmez, isimleri onlarla birlikte kalmaya devam eder.

13. Okumak ve rüya görmek, beynin iki farklı bölgesinin işlevleridir. Bu nedenle rüyalarınızda hiçbir şey okuyamazsınız.

Çok acayip, değil mi?

14. Modern zamanların selamlaşma şekli olan el sıkışmak, aslında görüşme yapılan kişinin gizli bir silah taşımadığından emin olmak için bulunmuştu.

Karşılıklı el ele tutuşmak elin boş olduğunu, aşağı yukarı sallamak ise kolun içinde bir silah saklayıp saklanmadığını anlamaya yarıyordu.

15. Erkekler, kadınlara göre küçük yazıları daha iyi okuyabilirler; kadınlar ise en ufak sesi erkeklerden çok daha iyi duyarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kadınların doğum sırasında çektikleri acı, canlı canlı yanmakla eşdeğer bir acı olarak kabul ediliyor.

Annelerinizi sevin, onları üzmeyin!

17. Suyun altında fazla zaman geçirdiğimizde parmaklarımızın buruşmaya başlamasının ilginç bir sebebi var.

Buruşuk parmaklar, suyun altındaki kaygan nesneleri daha iyi tutabilme imkanı sağlıyor. Yani vücudumuzun bir şekilde ortama adapte olmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

18. Yapılan bir araştırmaya göre, birine karşı duyduğunuz hoşlanma hissi en fazla dört ay sürüyor.

Eğer bu süreyi çoktan aştıysanız, o kişiye çoktan aşık olmuşsunuz demektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
354
139
64
13
13
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?