Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Her Yerinden Toplumların Hayat Standartları Hakkında Fikir Veren 17 Otobüs Durağı

etiket Dünyanın Her Yerinden Toplumların Hayat Standartları Hakkında Fikir Veren 17 Otobüs Durağı

Dünya genelinde en çok kullanılan ulaşım araçları kara yolu araçları olunca, bir de toplu taşıma araçları işin içine giriyor. O araçları beklediğimiz durakların şekli şemali ise toplumların gelişmişlik düzeyinden, insana verilen değere kadar bazı konularda ufak izdüşümlerini temsil ediyor. Bu bağlamda dünyanın dört bir yanından, birbirinden farklı durakları derleyelim dedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kanada

1. Kanada

Refah ve huzur içinde yüzen bir ülke olan Kanada'da salıncaklı duraklara şaşırdık mı? Elbette hayır.

2. ABD

2. ABD

Akıllı durakların en çok kullanıldığı ülkelerden olan ABD'de şehir merkezlerinde bu duraklar varken kırsal kesimlerde tıpkı bizim durak direklerine benzer basit şeyler mevcut.

3. Meksika

3. Meksika

Ekonomik dinamikleri Türkiye'ye çok benzeyen ülkenin otobüs durakları da benzer.

4. Arjantin

4. Arjantin

Yolcuların sıcaktan korunması için bambudan durak yapılmış olmalı.

5. Almanya

5. Almanya

Hannover'deki bu durak ülkenin her yerine yayılmış olmasa da pek kalitesiz ve plansız kondurulmuş duraklara rastlamak pek mümkün değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hollanda

6. Hollanda

Durak, Rotterdam'da yaşayanların standardını gösterirken bizim gibi turistler için de fotoğrafı çekilecek ilginçlik taşıyor.

7. Portekiz

7. Portekiz

İnsani özelliklerin benzerliği dışında kırılgan ekonomik sistemi ve siyasal skandallarıyla da ruh ikizimiz olabilecek Portekiz'deki duraklar da bizimkine benzer standart döküm ürünü.

8. Avusturya

8. Avusturya

Mimarların adeta birbiriyle yarışarak proje çizdiği duraklar şehir merkezlerinin yanı sıra kırsal bölgede de kendini gösteriyor.

9. İran

9. İran

İslam Cumhuriyeti'nin seçim propagandalarıyla dolu duraklarda da erkek-kadınların pek yakın olması olası bir ihtimal değil.

10. Rusya

10. Rusya

Ülkedeki çoğu yapıda görülebileceği gibi bu durak da tahminen SSCB döneminden kalma sağlam yapılı betonarme olmasının yanında, estetik açıdan yerin dibine geçmişliği temsil ediyor. Soğuğa karşı fazlasıyla dayanıklı olduğunu da söylemek gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Japonya

11. Japonya

Teknoloji üretiminde dünyanın sayılı ülkelerinden olan Japonya'da son nesil akıllı durakların yanı sıra geleneksel yaşam tarzının sürdürülmesine paralel olarak böyle duraklar da mevcut.

12. Çin

12. Çin

O kadar kalabalık bir toplum ki insanların pul kadar değeri yok. Bunun yanı sıra otobüs duraklarını da önemseyen yok. Tek dertleri işlerine vaktinde gidebilmek için otobüse binebilmek.

13. İtalya

13. İtalya

Mali krizler ve yer altı örgütlerinin kıskacından kurtulan ülkede Rönesans turizmi ana gelir kalemlerinden. Kimine göre bu duraklar şehirlere retro bir hava katsa da biz para harcamamışlar demeyi yeğliyoruz.

14. Hindistan

14. Hindistan

Yoğun nüfuslu ve onlarca salgın hastalığın binlerce can aldığı fakir bir ülkede, maliyeti düşük ve verimi yüksek duraklar göze çarpar.

15. Moğolistan

15. Moğolistan

Bir tutam yeşillik görmek için yüzlerce kilometre gitmeniz gereken bozkırın ortasında, o karasal iklim şartlarına uyum sağlayabilecek tek yöntem beton duraklar olmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Birleşik Arap Emirlikleri

16. Birleşik Arap Emirlikleri

Beyin akıtan sıcakların her zaman kol gezdiği bir ülke düşünün, bir de nereye harcayacağını bilemediğiniz petrol gelirlerini; sonuç klimalı duraklar.

17. Türkiye (İstanbul)

17. Türkiye (İstanbul)

Bu gördüğünüz ülkedeki en güzel duraklardan birini temsil ediyor. Genelde oturakların kirliliği dolayısıyla sadece yağmurdan koruma özelliği olan duraklarımız...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
856
281
128
67
50
49
44
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Türk.

Salıncağı yavaşlatıp inene kadar otobüs kaçar . Bunu da ben mi söyliyeyim ey durak mimarları !

Devrim Yılmaz

lan herkesi bizim gibi mi sanıyorsun :D

Bi Tengri Değil

Bir durağa bakıp ülke hakkında yorum yapmak ne kadar doğru? Misal Adana'da, Antalya'da klimalı duraklar var. Malatya'da ücretsiz kitaplı durak var, kütüphane... Devamını Gör

biser_upa

Adamsın!!!

Eomer of Rohan

her ülkeden kafana göre bi durak seç gel burda içerik diye paylaş koca rusyada o betondan daha güzel hiç mi durak yok veya göze güzel gelen duraklar o ülke... Devamını Gör