Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Farklı Bölgelerinde İlk Kez Regl Olan Kadınlara Uygulanan Gelenekleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

etiket Dünyanın Farklı Bölgelerinde İlk Kez Regl Olan Kadınlara Uygulanan Gelenekleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Nergis
01.02.2021 - 17:23

Tokattan iyidir...

Kaynak: https://www.indiatimes.com/culture/11...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı her kadın düzenli olarak her ay aşağı yukarı benzer tarihlerde regl oluyor, ki bu da zaten gayet olağan ve normal bir süreç.

Sağlıklı her kadın düzenli olarak her ay aşağı yukarı benzer tarihlerde regl oluyor, ki bu da zaten gayet olağan ve normal bir süreç.

Ama nedendir bilinmez ilk kez regl olan genç kızlar dünyanın birçok farklı yerinde birçok farklı gelenekle karşılaşıyorlar.

Örneğin ülkemizde ilk kez regl olan kızlara bazı bölgelerde tokat atılıyor...

Örneğin ülkemizde ilk kez regl olan kızlara bazı bölgelerde tokat atılıyor...
www.instagram.com

Kimileri bu tokatın nedeninin hayatında ilk kez regl olan kişinin şoktan çıkmasını sağlamak olduğunu söylüyor olsa da birçok insan bunu farkında olsun ya da olmasın 'sen artık kadın oldun, kendine gel' düşüncesiyle yapıyor. Bu da aslında son derece cinsiyetçi bir yaklaşım. 

Sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünyada da bunun çeşitli versiyonları mevcut. Haydi gelin onlar nelermiş hep birlikte inceleyelim:

1. Güney Hindistan

1. Güney Hindistan

Hindistan'da ilk kez regl olmak hayırlı bir olay olarak görüldüğünden aileler kızları için büyük kutlamalar düzenliyorlar. Tamil cemaatindeki aileler kızları ilk kez regl olduklarında onu yıkıyor, ona son derece doyurucu bir yemek hazırlıyor fakat tamamen yalnız bırakıyorlar. Banyodan sonra genç kıza çeşitli kıyafetler alınıyor ve aile tarafından kutsanıyor. Düzenlenen bu eğlenceye aile üyeleri ve  çeşitli din insanları katılıyor ve hep beraber yemekler yeniyor.

2. Güney Afrika

2. Güney Afrika

Güney Afrika'da ise bu durum büyük bir eğlence tertip edilerek kutlanıyor. İlk kez regl olan kıza çeşitli hediyeler alınıyor fakat genç kızın regl dönemi boyunca evden çıkması, erkeklerle ve çocuklarla görüşmesi yasak.

3. Japonya

3. Japonya
www.instagram.com

İlk kez regl olan genç kızın şerefine ailenin annesi 'sekihan' adlı geleneksel bir pilav pişiriyor. Pilavın en önemli malzemesi ise kırmızı fasulye. Hazırlanan bu yemek yakın aileye dağıtılıyor ve bu şekilde genç kızın regl olduğu herkes tarafından öğrenilmiş oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Filipinler

4. Filipinler

Filipinler'de durum diğer ülkelerden biraz daha farklı. Biri ilk kez regl olduğunda aile kızın iç çamaşırlarını deterjansız olarak yıkıyor ve kızın yüzüne de çıkan kan sürülüyor. Filipinliler bu şekilde ergenliğe yeni giren kızın sivilcelerini iyileştirebileceklerine inanıyorlar. Ayrıca regl olan kız 3 basamaklı bir merdivenden atlamak zorunda. Bu da kızın reglinin kısa sürmesi için olan bir gelenek.

5. Brezilya

Brezilya'da bu durum büyük bir heyecanla karşılanıyor. Ailenin tüm üyeleri birbirlerini ve arkadaşlarını arayarak birbirlerine haber veriyorlar. Ayrıca bu haberi sadece kadınlar birbirlerine değil aynı zamanda erkekler de veriyorlar.

6. İtalya

6. İtalya

İtalya'da ilk kez regl olan kızlara 'signorina' deniyor. Signorina 'hanım' ve 'genç kadın' demek. Ayrıca aile üyeleri de tıpkı diğer ülkelerdeki gibi bu durumu birbirlerine haber veriyorlar.

7. İzlanda

7. İzlanda
www.instagram.com

İzlanda'da bu süreç bir tatlıyla kutlanıyor ama tabii bu sıradan bir kek değil. Kekin mutlaka kırmızı ve beyaz olması gerekli. Bu da aslında genç kızın ilk kez regl olduğunu temsil ediyor.

8. İsrail

8. İsrail

İsrail'de ilk kez regl olmanın kişi için ne kadar gergin bir dönem olduğu düşünülmüş olacak ki aile üyeleri regl olan kızlarına ilk iş bir kaşık bal yediriyorlar. Balı yiyen kişinin gelecekteki tüm regl dönemlerinin çok daha kolay geçeceğine inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Hırvatistan

9. Hırvatistan

Hırvatistan'da durum biraz daha farklı. Regl olan genç kıza ne kek ne da bal veriliyor. Bunun yerine Hırvatlar kırmızı şarabı tercih ediyorlar. Ayrıca şarabı da kıza ailenin en yaşlı üyesi içiriyor.

10. Kanada

10. Kanada

Kanada'da yaygın bir şekilde uygulanan geleneklerden biri de kadınların ilk regl dönemlerinde ahududu, yaban mersini ve böğürtlen tüketmesinin sakıncalı olduğu. Ayrıca kadınlar sadece regl dönemleri boyunca değil ilk regllerinin olduğu bütün bir yıl boyunca bu meyveleri tüketmiyorlar.

11. Makedonya

11. Makedonya

Son olarak, Makedonya'da regl bir tabu olarak görülmüyor. Bundan dolayı da uygulanan tek gelenek regl olan kızların kendi çamaşırlarını sadece kendilerinin yıkamaları. Kişinin kendi kanını yıkmasının şans getirileceğine inanılıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
106
99
56
49
28
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
medis d

Bu konuda bir tek bizim ülkemiz geri kalmış, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz hala ülkemizde regl olmanın utanç verici olduğu düşünülüyor. Keşke eğitimli bir toplu... Devamını Gör

Doğa Rafik

Bir bizim ülkemiz gerici şuna bak!

Elicende

Bence ülkeyle alakalı değil, aileyle alakalı;annem çok mutlu olup teyze anane kim varsa aramıştı ve bana pasta yapmıştı babam da kocaman bir buket çiçek ve k... Devamını Gör