Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Yeni Ülkesi Islandia Prensliği: 3 Bin 250 Dolara Vatandaşlık Veriyorlar!

Dünyanın En Yeni Ülkesi Islandia Prensliği: 3 Bin 250 Dolara Vatandaşlık Veriyorlar!

CansinA
18.03.2022 - 22:56

Bir grup girişimci Orta Amerika'nın kuzeydoğu kıyısındaki Karayip ülkelerinden Belize'ye bağlı olan Coffee Caye adasını 2019 yılında satın aldı. Ulusal bayrağı, marşları ve hükümetiyle kurulan yeni ülkeye 'Islandia Prensliği' adı verildi. Dünyanın en yeni mikro ulusunun inşa edildiği haberi yayıldıkça insanların bu yeni ülke hakkındaki araştırmaları da artıyor. Ülkemizde en çok dikkat çeken özelliği ise 3 bin 250 dolara (şu anlık 48,132 TL) vatandaşlık vermesi oldu. İşte en yeni mikro ulusun inşa edildiği dünyanın en yeni ülkesine dair bilgiler ve merak edilen detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alışılmışın dışında bir girişimcilik örneği... Bir grup girişimcinin satın aldığı ve dünyanın en yeni ülkesi olan ada hakkında araştırmalar bir hayli artmış durumda. Ülkemizde en çok dikkat çeken detayı ise 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor oluşu. Peki bu adanın ülkeye dönüşmesi nasıl oldu? İşte tüm merak ettikleriniz ve cevapları...

Adayı Kaç TL'ye Aldılar?

Adayı Kaç TL'ye Aldılar?

2019 yılının Aralık ayında vergileri dahil 250 bin dolara (yine şu anlık 3.705.000 TL) Belize'den Coffee Caye adasını satın aldılar. 

4.800 metrekare olan bu adada ulusal bayrakları, marşları ve hükümetleriyle 'Islandia Prensliği' adını verdikleri ülkeyi inşa ediyorlar.

Adayı Alma Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

Adayı Alma Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

Projenin kurucu ortağı ve CEO'su Gareth Johnson, 15 yıl kadar önce bir adaya kitleme fonlaması yapma fikrine sahipmiş. Ada satın almayı ve mikro ulus oluşturmayı uzun yıllar boyunca düşünmüş. Yaptığı gezintilerde sürekli kuvvetlenen bu fikrin ardından satışa çıkan adaları takip etmeye başlamış. En sonunda Coffee Caye adasını satın almaya karar veren Johnson, her üyeden yaklaşık 3.250 dolar alarak, adayı satın almış.

Turist Kafileleri Ziyaret İçin İzin Bekliyor.

Turist Kafileleri Ziyaret İçin İzin Bekliyor.

Belize'ye tekneyle 15 dakika olan bu yeni ada ülkesine 13 kişilik bir turist kafilesi adayı ziyaret edebilmek için Islandia Prensliği'ne başvuru yapmış.

Ada Nasıl Bir Yer?

Ada Nasıl Bir Yer?

Bir tarafı sığ bir koya inen küçük bir kumsala bakan adada açıklık olan kısmı kamp için kullanılıyor. Diğer yarısı ise bodur ve mangrovlarla çevrili. 

Bir ucundan diğer ucuna yürüyerek sadece birkaç dakikada varılan yeni ülke; uzun, ince ve kahve çekirdeğine benzeyen garip bir şekle sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Islandia Prensliği'nin Vatandaşı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Islandia Prensliği'nin Vatandaşı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Coffee Caye adasının üzerine kurulmuş dünyanın en yeni ülkesi olan Islandia Prensliği'nin vatandaşı olmak çok kolay. Eğer bu yeni ülkenin yatırımcılarından biri olursanız (3.250 dolar vererek) ya da ziyaretçi olarak giderseniz siz de vatandaşı olabilirsiniz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SaniG

3250$'ı kim nereden çıkardı yahu? 50$'a vatandaşlık veriyorlar.