Görüş Bildir
Haberler
Dünyadaki En Pahalı Eşyaların Fiyatlarını Öğrendiğinizde Dudaklarınız Uçuklayacak!

Dünyadaki En Pahalı Eşyaların Fiyatlarını Öğrendiğinizde Dudaklarınız Uçuklayacak!

Paranın birçok şeyi satın alabileceğini ve her kapıyı açabileceğini biliyoruz. Fakat dünyadaki en pahalı eşyaların ne kadar olduğunu hiç merak ettiniz mi? İnsanların dünyadaki en pahalı arabaları ve tabloları almak için ne kadar servet harcadığını tahmin edebiliyorsunuzdur. Bu içerikte sizler için dünyanın en pahalı 7 eşyaya derledik. Gelin hep birlikte bir göz atalım...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. James Webb Uzay Teleskobu

1. James Webb Uzay Teleskobu

Maliyeti yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu düşünülen James Webb Uzay Teleskobu şimdiye kadar yapılmış en pahalı uzay teleskobudur. Bu teleskop galaksilerin ve evrenin oluşumu gözlemleyerek kızılötesi astronomi alanında çığır açtı. Aynı zamanda büyüklüğü ve karmaşık yapısı ile kayda değer bir mühendislik çalışması olarak da kabul ediliyor.

2. 1963 Ferrari 250 GTO

2. 1963 Ferrari 250 GTO
www.reddit.com

Ferrari 250 GTO, lüksün ve gücün gerçek bir sembolüdür. İtalyan üretici Ferrari tarafından 1963 yılında üretilen bu otomobil hızla dünyanın en pahalı otomobili haline geldi. Sadece 39 adet üretilen bu otomobilin fiyatı yaklaşık 48 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

3. "Pembe Yıldız"

3. "Pembe Yıldız"

'Steinmetz Pembesi' olarak da bilinen bu elmas 1999 yılında Güney Afrika'da De Beers tarafından bulundu ve 59,60 karat ağırlığındaydı. Ve şu anda dünyanın en büyük ve en değerli elması olarak biliniyor. Sonraki yıllarda bu elmas 71.2 milyon dolara açık arttırmaya çıkarıldı ve dünyanın en pahalı elması haline geldi.

4. "L'Homme au doigt" (İşaret Eden Adam)

4. "L'Homme au doigt" (İşaret Eden Adam)

Bronz ve mermerden oluşan 'İşaret Eden Adam Heykeli', 1947'de İsviçreli heykeltıraş Alberto Giacometti tarafından yapılmıştır. Giacometti bu heykeli insan hayatındaki soyutlaşma ve yabancılaşma duygusunu ifade etmeye çalışmıştır. 2015 yılında 141.3 milyon dolara satıldı ve o zamanların satılan en pahalı heykeli oldu.

5. Boeing Business Jet

5. Boeing Business Jet

Boeing Business Jet, dünyanın en pahalı özel jeti ve şu an 100 milyon dolar değerinde. Müşterinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış ve lüks yatak odaları, banyolar ve hatta özel bir ofis gibi olanaklarla donatılmıştır. 40 Yolcuya kadar taşıyabilen ve yakıt ikmali yapmadan yaklaşık 8000 kilometre uçabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Salvator Mundi

6. Salvator Mundi

Dünyanın Kurtarıcısı olarak da bilinen Salvator Mundi, şimdiye kadar satılan en pahalı sanat eserlerinden birisidir. Bu tablo İtalyan Rönesans sanatçısı Leonardo da Vinci aittir. Tablo 2017'de açık artırmada 450.3 milyon dolara satıldı ve bu da onu şimdiye kadar satılan en pahalı tablo haline getirdi.

7. Antilia

7. Antilia

Hindistan'ın Mumbai kentinde bulunan Antilia, Reliance Industries'in sahibi olan Hintli milyarder Mukesh Ambani'ye aittir. Dünyanın en pahalı evi olarak biliniyor ve şu anki değeri 2 milyar. 27 katlı olan bu binanın çatısında üç helikopter pisti, spor salonu, balo salonu, sinema salonu, yüzme havuzu ve birçok diğer lüks şeyler bulunuyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?