Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Grupların İsimleri Nereden Geliyor Sorusuna Verilen 14 Net Cevap

Dünyaca Ünlü Grupların İsimleri Nereden Geliyor Sorusuna Verilen 14 Net Cevap

Erkam Evlice
03.07.2016 - 01:34

Grup isimlerinin efsaneleri çoktur. 

Bunlar efsaneye kaçmayan, hikayeleri de barındıran cevaplar.

1. Rolling Stones

1. Rolling Stones

Hard rock'ın ölümsüz dedelerinin ismi bir hayli doğaçlama ürünü. Grubun kurucu üyelerinden Brian Jones, Jazz News kanalına telefonla bağlanıyor. Grubunun ismi sual edindiğinde o an yerde duran Muddy Waters albümünün şarkılarından biri olan Rollin' Stone gözüne çarpıyor ve onu söyleyiveriyor. Sonradan The Rolling Stones'a dönüşüyorlar tabii.

2. Daft Punk

2. Daft Punk

Grup, 90'ların başında amatör müzisyenler olarak ilk kısaçalarını piyasaya sürüyor. Bir dergideki eleştiri yazısında bu eser 'a daft punk' yani 'iğrenç bir punk' olarak nitelendiriliyor. İkili bu tamlamayı çok beğeniyor ve grup ismi olarak alıyor.

3. System of a down

3. System of a down

Grup ismini gitarist Daron Malakian'ın 'Victims of a down' şiirinden alıyor. Sonrasında basçı Shavo Odajian'ın tavsiyesiyle System of a down olarak değiştiriliyor. 

Çünkü baştaki System kelimesi, grubun idollerinden biri olan Slayer'la görsel bir benzerlik yakalamalarını sağlıyormuş.

4. Lynyrd Skynyrd

4. Lynyrd Skynyrd

Copy-paste kullanmadan yazması ve telaffuzu mümkün olmayan grubun ismi, üyelerin eğitim gördüğü lisedeki Leonard Skinner isimli beden eğitimi hocalarından geliyor. 

Erkeklerde uzun saça aşırı derecede karşı duran bu öğretmeni dalgaya almak için Leonard Skinnerd ismiyle grubu kuruyorlar. Sonradan Lynyrd Skynyrd oluyor ve öyle kalıyor.

5. KoRn

5. KoRn

KoRn'un ismi tahmin edebileceğiniz gibi İngilizce 'mısır' anlamına gelen Corn'dan geliyor. Bu ismi çok jenerik bulan grup üyeleri bir süre daha düşünüyor ve yazmayı yeni öğrenmiş bir çocuk gibi C yerine K kullanıyor ve r'yi ters yazıyor. 

Basçı David Silvera'nın sonradan açıkladığı gibi: 'Aptalca bir isim istiyorduk ve bulmuştuk.'

6. Green Day

6. Green Day

İlk adı Sweet Children olan grup, bir başka lokal grup olan Sweet Baby ile sık sık karıştırılmaya başlanınca isim değiştirme telaşına giriyor. Gitarist Billie Joe Armstrong, sık sık tükettiği bir tütün çeşidi olan Green Day'i grup ismi olarak öneriyor ve grubun adı Green Day oluyor.

7. Coldplay

7. Coldplay

İlk adı Starfish olan grup, bu isimden sıkılıyor ve yeni isim arayışına giriyor. O esnada arkadaşlarının da Coldplay adında bir grupları var. Onlara gidip 'Ya bizim şu isimleri takas etsek mi, sizin isim daha güzel' diyorlar. Adamlar da 'Tamam abi sizi mi kıracağız?' diyor ve isimler takas ediliyor. 

Bu arada diğer grup da, yine bir başka ünlü grup olan Keane'in kurucu üyelerinden Tim Rice-Oxley'nin grubu.

8. Pink Floyd

8. Pink Floyd

Grup üyeleri 60'ların başlarında çalmaya başladıklarında, iki büyük blues ismi olan Pink Anderson ve Floyd Council'in izinden gittiklerini belirtircesine Pink Floyd Sound ismini alıyorlar. Sonradan 'sound' kısmı atılıyor ve dünya müzik tarihinin dev ismi ortaya çıkıyor.

9. AC/DC

9. AC/DC

Gitarist Angus Young'ın kardeşi Margaret Young, bir dikiş makinesinin üzerinde yazan AC/DC ibaresini grup ismi olarak öneriyor. Sebebi de dikiş makinesinin temposuna uygun, çılgın bir müzik yapmaları tabii. 

Bu arada AC/DC'nin alternatif/düz akım anlamına geldiğini belirtelim.

10. Limp Bizkit

10. Limp Bizkit

Vokalist Fred Durst'ün bulduğu ismin herhangi bir anlamı yok. 'Yalnızca insanların kafasında kötü müzikle eşleşen bir isim uydurmak istedim' diyor. 

Diğer bulduğu isimler de Split Dickslit, Gimp Disco ve Bitch Piglet imiş.

11. Nirvana

11. Nirvana

Nirvana Budizm öğretisinde bir insanın erişebileceği en saf ve üstün aşama anlamına geliyor. Böylece Kurt Cobain'in ise özünde ne kadar naif bir adam olduğunu bir kez daha fark ediyoruz:

'Yaptığımız müziğe rağmen anlamlı ve güzel bir isim olsun istedim. Angry Samoans (Kızgın Samoalılar) gibi öfke dolu, saçma bir isim değil.'

12. Nickelback

12. Nickelback

Nickel, 5 cente verilen isim. Nickelback ise 5 cent'lik para üstlerini ifade ediyor.

Hikaye ise şu: Vokalist Chad Kroeger'in kardeşi Starbucks'ta çalışıyor ve 1.95 dolara filtre kahve servis ediyormuş. Abi ne zaman kardeşi ziyaret edip bir kahve alsa, 2 dolar uzatıyor ve para üstünü teslim alıyormuş. Yani bir 'nickelback'

Bir gün bunu tuhaf bir detay olarak fark etmiş ve grup ismi olarak almış.

13. Linkin Park

13. Linkin Park

Vokalist Chester Bennington, her stüdyo çalışmasının ardından evine giderken Lincoln Park isimli bir parkın yanından geçiyor. Sonra bunu 'Vay be güzel isim' eşliğinde gruba taşıyor ve onlar da çok beğeniyor. Sonra da oturup İnternet'te alan adını almak istiyorlar. Lincolnpark.com aşırı pahalı çıkıyor. Onlar da Lincoln'ün telaffuzu olan Linkin'i kullanıyor ve Linkinpark.com'u alıyorlar. Grubun ismi de Linkin Park olarak kalıyor.

14. Led Zeppelin

14. Led Zeppelin

Zamanında Jimmy Page ve Jeff Beck bir grup kurmak istemiş. The Who üyeleri de 'Eğer kurarsanız lead balloon gibi dibi görürsünüz' diye dalga geçmiş. Lead balloon 'kurşun balon' demek ama esasen kötü girişimler, kötü sonuçlar için kullanılan bir İngiliz deyimi. 

Gelgelelim, esas grup kurulurken bu anekdot Jimmy Page'in aklına gelmiş ve bu kez bunu grup ismi olarak kullanmak istemiş. Fakat balon yerine zeplin demiş ve Lead Zeppelin olmuş. 

Menajerleri Peter Grant de 'Lead'den a harfini atın madem' demiş ve nihayetinde Led Zeppelin ortaya çıkmış. Zira Lead'in 'Led' yerine 'liid' şeklinde telaffuz edilme riski varmış.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
49
27
15
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın