Görüş Bildir
Haberler
Dünya Mutfağından Sadece Yemek Değil Sanat İcra Eden 5 Yıldızlı Restoranlar

Dünya Mutfağından Sadece Yemek Değil Sanat İcra Eden 5 Yıldızlı Restoranlar

Okurken bile ağzınız sulanacak!

Kaynak: https://luxatic.com/the-best-five-sta...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Fat Duck – Berkshire, İngiltere

10. The Fat Duck – Berkshire, İngiltere

İngiltere, Berkshire'da bulunan The Fat Duck isimli restoran, 1955'den bu yana Şef Heston Blumenthal liderliğinde faaliyet göstermektedir. 14 çeşitten oluşan tadım menüsü, çok duyulu pişirme ve yemek eşleştirme gibi mutfak trendleriyle ünlenmiştir. Şef Blumenthal yemeklerini hazırlarken tat alma duyusunu artırmak için psikolojiden yararlanıyor. Restoranda yemek yiyen herkes bunun inanılmaz bir deneyim olduğunu söylüyor. Restoranın, özellikle deniz mahsulleri dünya çapında ün yapmış.

9. Restaurant de l'Hôtel de Ville - Crissier, İsviçre

9. Restaurant de l'Hôtel de Ville - Crissier, İsviçre

İsviçre'nin banliyösü Crissier dünyanın en iyi restoranlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Restaurant de l'Hôtel de Ville isimli restoran Şef Franck Giovannini'nin imzası olan görkemli yemekler ve kusursuz bir hizmet sunmaktadır.  Şef Franck Giovannini, olağanüstü yemekler, dengeli bir tat karışımı ve sadelik-abartı derecesini iyi ayarlayan bir lezzet sunuyor. Menüleri sürekli değişen ve oldukça çeşitli olan restoran kuşkonmazdan deniz mahsullerine kadar birçok lezzeti tabağınıza getiriyor.

8. Le Bernardin – New York, Amerika Birleşik Devletleri

8. Le Bernardin – New York, Amerika Birleşik Devletleri

Geçmişi 1972'lerin Paris'ine uzanan Le Bernandin, şimdi New York şehrinde dünyanın en ünlü restoranlarından biridir. Fransa'dan taşındıktan sonra New York şehrinde hızla ün salan restoran, Maguy ve Gilbert Le Coze tarafından kuruldu. 1994'te Gilbert'in vefatından sonra, arkadaşı ve öğrencisi Şef Eric Ripert, 'balık tabağın yıldızıdır' şeklindeki aynı orijinal fikri sürdürerek işi devraldı.

7. The Restaurant at Meadowood – Napa Vadisi, Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri

7. The Restaurant at Meadowood – Napa Vadisi, Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri

Kaliforya'nın Napa Vadisi gerçek bir cevheri gizliyor. Şef Christopher Kostow'un yönettiği The Restaurant at Meadowood adeta yemeği sanatla buluşturuyor. Taze yerel malzemeler, lezzetli mevsimlik yemekler ve sürekli değişen bir menü sunan restoran, detaylara verdiği kusursuz özen ile dünyada adını duyurmayı başarıyor.

6. Robuchon au Dôme – Macau, Çin

6. Robuchon au Dôme – Macau, Çin

Joel Robuchon muhtemelen dünyanın en ünlü şeflerinden biridir ve Macau'daki 48 katlı Grand Lisboa otelin üzerinde yer alan restoranı Robuchon au Dôme, Asya'nın en iyilerinden biridir. Baş şef Julien Tongurian liderliğindeki Robuchon au Dôme, Fransız mutfağının en güzel yemeklerinden bazılarını sunmaktadır. İkonik 'Presitge Menüsü', kabuklu jöle ile tazelenmiş imparatorluk havyarı ve kral yengeci, espelette biberi ile tatlandırılmış lezzetli bir çıtır waffle ile hizmet vermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Osteria Francescana – Modena, İtalya

5. Osteria Francescana – Modena, İtalya

İtalya'nın ünlü Modena'sında bulunan Osteria Francescana, şu anda dünyada bulabileceğiniz muhtemelen en iyi İtalyan restoranıdır. Şef Massimo Bottura İtalyan mutfağına çağdaş bir dokunuş katarak, bölgenin malzemelerini ve geleneklerini keşfetmeyi ve eşsiz yemekler ortaya çıkarmayı başarıyor. Şefin; dana suyu ile pişirilmiş tagliatelle ve risotto, tavşan makaronları ve çıtır galette'den Parmesan köpüğüne kadar beş farklı nefis dokuyla efsanevi peynirler sunan ikonik Five Ages of Parmigiano Reggiano menüsü bulunuyor.

4. Per Se – New York, Amerika Birleşik Devletleri

4. Per Se – New York, Amerika Birleşik Devletleri

Şef Thomas Keller, üç restoranı ile aynı anda üç Michelin Yıldızı alan tek Amerikalı şef olarak tanınmaktadır. Bu restoranlardan biri New York şehrinde yer alan Per Se'dir. Restoran, yemek sırasında hiçbir malzemenin tekrarlanmadığı günlük özel tadım menülerinden dolayı dünyada ikonikleşmiştir. Per Se'nin başarmaya çalıştığı şey, şimdiki zamanın felsefesine dayalı, asla kendini tekrar etmeyen eşsiz yemeklere sahip bir mutfaktır.

3. Eleven Madison Park – New York, Amerika Birleşik Devletleri

3. Eleven Madison Park – New York, Amerika Birleşik Devletleri

New York City'nin mutfak geleneklerini sunan restoran, Şef Daniel Humm'un yaratıcılığı ve ustalığı sayesinde dünya çapında ün kazandı. Manhattan merkezli restoran, her zaman taze olan ve yalnızca bölgenin mevcut mevsimlik malzemeleriyle oluşturulan ikonik çok çeşitli bir tadım menüsü sunuyor. Restoran aynı zamanda yemek tadım kursları da düzenliyor. En lezzetli yemeklerinden biri, lavanta balı ve erik, umeboshi ve acı bademle servis edilen kaz ciğeri terrine ile kaplanmış Muscovy ördeğidir.

2. Azurmendi – Larrabetzu, İspanya

2. Azurmendi – Larrabetzu, İspanya

İspanya'nın küçük Larrabetzu kasabası, dünyanın en iyi beş yıldızlı restoranlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Bask Şef Eneko Atxa'nın fikirlerinden ve vizyonundan doğmuş restoran, konuklarına benzersiz bir deneyim sunuyor. Misafirler, restoranın çatı katındaki sebze bahçesinde başlayarak, yemeklerinde kullanılmasını istedikleri taze malzemelerden bazılarına göz atabilirler. Konuklar, çatı katındaki gezinin ardından mutfaktan geçerek restoranın ikonik 'yenilebilir pamuk' gibi benzersiz atıştırmalıklarının bulunduğu kapalı bir seraya götürülüyorlar. Son olarak, yemek salonunda misafirlere dünyanın en nefis yemeklerinden bazıları servis ediliyor.

1. Alinea – Şikago, Amerika Birleşik Devletleri

1. Alinea – Şikago, Amerika Birleşik Devletleri

Alinea, 2005 yılında Chicago, Illinois'de Şef Grant Achatz tarafından kurulmuş bir Amerikan restoranıdır. Bugün, dünyanın en iyi beş yıldızlı restoranı olarak biliniyor. Şef Achatz’ın kusursuz yemek hazırlama yöntemleri ve kaliteli yemekler konusundaki alışılmadık yaklaşımları, Alinea'yı tüm dünyada tanınan ikonik bir restoran haline getirmiştir. Suyu alınmış elmadan yapılan helyum dolgulu yenilebilir balonları ya da trüf et suyu ile doldurulmuş trüf mantarı, konuklarını hem şaşırtan hem de eğlendiren en etkileyici yemeklerinden bazılarıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın