Görüş Bildir
Haberler
Dünya Liderlerinin Derisini Yüzerek Kimsenin Birbirinden Farklı Olmadığını Gösteren Sanatçılar

Dünya Liderlerinin Derisini Yüzerek Kimsenin Birbirinden Farklı Olmadığını Gösteren Sanatçılar

Rinascita
08.06.2017 - 14:23

Bir dünya liderinden tutun, yeni doğmuş bir bebeğe kadar herkesin eşit olduğunu; bizi birbirimizden ayıran hiçbir şey olmadığını göstermek için yola çıkan sanatçıların muazzam eserlerini sizler için Boredpanda'dan derledik.

Kaynak: http://www.boredpanda.com/political-l...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Donald Trump

Donald Trump

Bizi neyin birbirimizden ayırdığı ve neyin bir araya getirmesi getirmesi gerektiği ile ilgili bir araştırma yapıldı. Bir milimetre. Derinin yalnızca bir milimetresi, yüzlerimizin farklı görünmesini sağlıyor. Bir milimetre, bütün bu farklılıkları oluşturuyor. Bir milimetre insanları nefrete sürüklüyor. 

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Eğer bu bir milimetreyi kaldırırsanız, hepimizin aslında aynı olduğunu göreceksiniz. Hepimiz insanız. Dünyanın önde gelen liderlerinin de bir farkı yok. Onların o etkili konuşmaları bizleri bir araya getiriyor veya ayırıyor. Taşıdıkları o bir milimetrelik maskenin altına indiğimizde, hepimizin aynı ırktan olduğunu göreceksiniz. 

Angela Merkel

Angela Merkel

Kim Jong-Un

Kim Jong-Un

Theresa May

Theresa May

Bu bir milimetrelik katmanı kaldırdığımız zaman köken, yaş, ırk, politik görüşler fark etmeksizin her birimize aynı şekilde, eşit şartlarda davranıldığını görüyoruz. Bir milimetre, devasa bir fark yaratabilir. 'One Milimeter' adlı Photoshop ile tasarlanan dijital eserler, bireylerin ten rengi, etnik köken, cinsiyet ve politik görüşün çok daha ötesini görmelerini sağlamayı ve bu konuda düşündürmeyi amaç ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malcolm Turnbull

Malcolm Turnbull

Hepimizin insan olduğunu etkileyici biçimde gösteren bu çalışmanın arkasındaki isimler Avustralyalı yaratıcı yönetmen Alex Wadelton ve İrlandalı sanat yönetmeni Marcus Byrne. 

Xi Jinping

Xi Jinping

Jacob Zuba

Jacob Zuba

Alex, bir gece haberleri izlerken Britanya'da, Amerika'da ve Avustralya'daki politik durum ile Suriye'de süregelen olayları gördü. Milyonlarca insanın dünyanın farklı yerlerine bir şekilde kaydırılması, geleceğimizin ve aynı şekilde dünyanın bıçak sırtında olduğunu düşündü. Sonrasında da insanların arasındaki tek farkın gerçekten tenleri olduğu düşüncesinden kurtulamadı. Kim olduğumuzu bir şekilde belirleyen o bir milimetrelik kısmı ortadan kaldırdığımızda, herkesin göreceğinin aynı olacağını kanıtlamak istedi.  

Narendra Modi

Narendra Modi

Bunu nasıl yapacağını bilmese bile, bu fikir aklına çok yatmış Alex'in.

Günlerce süren çalışmalar sonunda, dünya liderlerinin fotoğraflarını Photoshop ile düzenleyerek derilerinin altındaki gerçekleri ortaya çıkarabilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İnsanlığın ne kadar kırılgan olduğunu göstermek istedik."

"Dünyada şu an çok fazla negatiflik var."

'Hepimizi bir kılıfa sokan bu bir milimetrelik kalıbı ortadan kaldırarak, aslında içten içe hepimizin nasıl da aynı olduğunu göstermek istedik. Her ne kadar derinin bu kısmını kaldırsan bile, kimin hangi dünya lideri olduğunu çabucak anlayabileceğiniz şekilde teknikler uyguladım. Sonuç olarak da ortaya bunlar çıktı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
36
29
22
21
19
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demiretkisi

REİS NEDEN YOK

Celia

Sadece kendi seçmenleri tarafından dünya lideri sanıldığı için olabilir.

Damian Sanmarti

Kimyon Bey'e mi dünya lideri dediniz? Mustafa Kemal, Vladimir İliç, John F. Kennedy varken ona buna demeye başlamışsınız dünya lideri diye, bu da ayrı konu a... Devamını Gör

Emre Yazıcı

Angela çok çirkindi. Ayrıca bizim sevgili cumhurbaşkanımız nerde? Kıskanç köpekler :D