Görüş Bildir
Haberler
😷 Dünya İkinci Dalgayı Yaşıyor: Fransa ve İngiltere'de Vaka Sayıları Rekor Seviyeye Ulaştı

😷 Dünya İkinci Dalgayı Yaşıyor: Fransa ve İngiltere'de Vaka Sayıları Rekor Seviyeye Ulaştı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı tüm dünyada artmaya devam ediyor. Fransa son 24 saatte 16 bin 96 vaka ile İngiltere ise 6 bin 634 vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka seviyesine ulaştı. 

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşanların sayısı 32 milyon 300 bini, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 985 bini aştı.

Sıkı tedbirler sonucu kısmen kontrol altına alınan salgın yaz aylarındaki normalleşme adımlarıyla birlikte yeniden hız kazanmaya başladı.

Fransa'da vaka sayısı en yüksek seviyede

Fransa'da vaka sayısı en yüksek seviyede

Fransa'da virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 16 bin 96 artışla 497 bin 237'ye yükseldi. Bu rakam, salgının başından bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Başkent Paris, Lyon, Bordeau, Lille, Nice, Toulouse gibi, ülkenin belli başlı kentlerinde 'yoğunlaştırılmış alarm durumu' ilan edildi.

Bu kentlerde kamusal alanda 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı. Barlar en geç gece 10'da kapanacak. Bazı yerlerde alkol satışı sınırlandırılacak.

Ülkenin 2. büyük kenti Marsilya'da barlar ve restoranlar cumartesiden itibaren kapatılacak.

İngiltere'de bugüne kadarki en yüksek günlük vaka

İngiltere'de bugüne kadarki en yüksek günlük vaka

İngiltere'de de son 24 saatte 6.634 kişide koronavirüs tespit edilmesiyle yaygın test uygulaması başladığından bu yana görülen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

İsrail’de en yüksek can kaybı kaydedildi

İsrail’de en yüksek can kaybı kaydedildi

İsrail'de Kovid-19 nedeniyle bir günde rekor sayıda kişi hayatını kaybetti. İsrail Sağlık Bakanlığı bugün Kovid-19’dan 59 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bunun şubat ayından bu yana kaydedilen en yüksek sayı olduğunu vurguladı.

Salgında ikinci dalganın etkili olduğu İsrail'de, günlük vaka sayılarındaki artış dikkati çekiyor. Bugün 6 bin 499 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği açıklandı.

İsrail yönetimi, vaka sayısındaki sert yükseliş nedeniyle 18 Eylül'den başlayarak 3 haftalığına karantina kararı almıştı. 👇

Dünyadaki son durum 👇

Dünyadaki son durum 👇

Türkiye'nin bugünkü korona tablosu 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
28
9
8
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

İkinci dalga ile çok agir bir tablo ortaya çikar,ozellikle kis aylarinda insanlarin virusu hafife alip onlemlere uymadigi durumlarda. Dunyanin her yerinde v... Devamını Gör

Yılmaz Esen

abı su dakıka parasîzlîktan, açlıktan öleceğiz zateb. kendi adıma konuşayim.

Halil Değerli

Bu dalgalar fırtınaya dönüşecek.... .... ve.... Dünyayı yerle bir edecek.... .....

Ancient Guy

Salın artık şu rakamları da biz de bilelim gerçekte ne durumda olduğumuzu. Bunlar g*tlerini korumaya çalışıyorlar biz canımızı ve sevdiklerimizi.