Görüş Bildir
Haberler
Dün Başka Bugün Başka: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Yönelik İki Farklı "Alevi" Açıklaması

Dün Başka Bugün Başka: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Yönelik İki Farklı "Alevi" Açıklaması

Emre Ordu
25.04.2023 - 20:59 Son Güncelleme: 25.04.2023 - 21:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Alevi' açıklaması üzerinden hedef aldı. Erdoğan 'Biz senin Alevi olmandan rahatsız değiliz ki; bayram değil seyran değil. Bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, tek dinimiz var İslam' dedi. Erdoğan 2014 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğunu söylemesi için çağrı yapmıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen 'Gençlik İçin Hemen Şimdi' programına katıldı. Erdoğan programda yaptığı konuşmada Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Alevi' başlıklı açıklaması üzerinden hedef aldı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

'Hedeflerinize ulaşamayacaksınız, milletimizi etnik mezhep ile fitne sokamayacaksınız. 'Aleviyim' diyor, biz senin Alevi olmandan rahatsız değiliz, ama bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, bizim Şiilik diye bir dinimiz yok bizim tek dinimiz Müslümanlık. Biz, Türk ile Kürt ile Laz ile Çerkez ile Gürcü ile Abhazlar ile hep bir olacağız, ülkemizi böldürtmeyeceğiz. İyi ki Alevi olduğunu söyledin, bizim böyle bir derdimiz yok. Bu ülkenin tek bir kazanımına el süremeyeceksiniz, bu gençlik dünyayı bilen, ecdadını tanıyan, tarih şuuru sahibi bir gençlik.'

'Bu zata kimse inancını sormadı'

Erdoğan geçtiğimiz gün Sakarya'da katıldığı bir açılış töreninde Kılıçdaroğlu'nu yine 'Alevi' açıklaması üzerinden hedef almıştı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu için 'Bu zata kimse inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı. Niçin yaşın 74’e geldikten sonra, birden bire mezhebi kimliğinle kamuoyunun huzuruna çıkma ihtiyacı duydun?” demişti.

"Alevi olduğunu söyle" demişti 📹

Ancak Erdoğan, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğunu söylemesi için çağrı yapmıştı. Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, sen kendin Alevi olabilirsin. Ben sana saygı duyarım. Bundan da çekinme, korkma. Bunu da rahat rahat söyle. Ben de Sünniyim, ben de bunu rahat rahat söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosu

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yayınladığı 'Alevi' başlıklı bir video ile 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlere seslenmişti. 'İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım' diyen Kılıçdaroğlu, gençlere şunları söylemişti:

'Sevgili genç arkadaşım, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın. 

Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
17
5
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Blau und Marchen

Tayyip, bilinçli olarak bizim Alevilik diye bir dinimiz yok diyerek Aleviliğin din olmadığının üstüne basıp,Alevi mezhebine karşı olumsuz yaklaşımını gösteri... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Her konuda ne dediyse tam tersini söyledi,etten puta tapan kitle iki söylemi de deli gibi alkışladı😂

mamamia

Adam akıllı şunu araştırın da ne olduğunu görün. Bizim kimsenin dini,dili, inancı ve yönelimi ile derdimiz yok ama başkasına bok atmadan kendine bakacak önce... Devamını Gör