Görüş Bildir
Haberler
Düğün Hikayesi İçin Gelin ve Damada Öneriler

Düğün Hikayesi İçin Gelin ve Damada Öneriler

Hasan ERTÜRK
07.04.2014 - 01:23 Son Güncelleme: 07.04.2014 - 11:29

Evlilik planları yaparken; yapılacaklar listesinin başında yer alanların arasındadır fotoğraf çekimi. O anı durdurmak için çoğu insan için en önemli maddedir. Bu yüzden fotoğraf çekimi için bir kaç öneride bulunmak istiyorum sizlere.

      Öncelikle fotoğraf çekiminin zamanının kuaförden hemen sonra yapılması gerektiğini sizlere hatırlatmama gerek yok sanırım ki herkes bunu iyi bilir.

Fotoğraf çekimini yapacak olan sanatçı hakkında iyi bir araştırma yapınız. Öncelikle portfoliosunu görebileceğiniz bir İnternet sitesi var ise onu sorunuz. Sanatçı ile buluşmadan önce portfoliosunu inceleyiniz. Çünkü her sanatçının bir bakış açısı, bir duygusu vardır. Bu nedenle her sanatçının çalışmaları farklı olacaktır.Önemli olan da budur zaten. Şu soruları sorun kendinize : 'Bu sanatçı beni yansıtabilecek mi?', 'Çalışmaları benim duygularıma yakın mı?' gibi. Portfoliosunu incelediğiniz sanatçıya da soracağız sorular veya aklınıza takılanlar varsa bunları not alın ve ilk buluşmanızda sorun.

      Çekim tarihi ve saati zaten düğün tarihi belli ise o zamana ayarlanır. Size bu zaman içeresinde tek önerim bol bol gelin & damat pozlarına bakmanızdır. Kendi pozlarınızı çalışabilirsiniz. Dalga geçmiyorum. Aynanın karşısına geçin ve eşiniz ile birlikte pozlar çalışın. Bu çekim esnasında çok işe yarayacaktır  Çünkü çekim anında kaskatı kesilmenizi, heyecanlanmanız önleyecektir.

     Gelelim albüm seçimine, son zamanlarda popüler olan kristal kapak, kristal baskı panoramik albümleri şiddetle tavsiye ederim. Ama bu zevkten zevke değişebiliyor tabiki de. Hala modasını yitirmeyen ahşap albüm, damla baskı albüm(bu bildiğimiz fotoğraf baskısı ile aynıdır) gibi çeşitleri de inceleyip kararınızı ona göre verebilirsiniz. Artık eskisi gibi fotoğraf geçirmeleri klasik albümler neredeyse tercih edilmez oldu. Yerini artık panoramik albümler aldı diyebiliriz.

     Genellikle düğün mevsimi diye tabir ettiğimiz bahar ve yaz aylarında olduğu için düğünler hava gayet güzel olacağından dış çekimi tercih ediniz. Mekan olarak kendi tercih ettiğiniz bir yer ya da sanatçının size sunduğu yerler olabilir. Bu planı sanatçı ile birlikte yapınız. Tören yeri ve saati  ile fotoğraf çekiminin yapılacağı yerin arasındaki mesafeyi de hesaba katmayı unutmayınız. Genellikle en çok vakit alan gelin tacı yapımıdır. En az 4 saat süren bu tacın yapımını özellikle dikkate almanızda fayda var. Çünkü her şey taç yapımından sonra başlıyor. Diyelim ki sabah 9'da taç yapımı başladı, en erken 13:00 gibi biter ve gelin kuaförden o saatlerde çıkar. Tören eğer akşam 20:00'de ise vaktimiz var demektir. 17:00 civarı ise biraz sancılı bir döneme denk gelir. Çünkü çekim yapılacak yer ile kuaför arasındaki mesafe ve çekim yapılacak yer ile tören yeri arasındaki mesafe işte burada çok önem arz ediyor. Trafiği de işin içine katarsak geç kalınması muhtemeldir. 'Geç kalacağız' endişesi fotoğraf çekiminin tadını tuzunu kaçırır. Çekim süresi genelde 2-3 saat arası sürebilir. Bu çekim yapılacak mekanın büyüklüğüne de bağlıdır. Ben genelde 80 ile 100 poz çekim yapıyorum. Bu da ortalama 3 saatimi alıyor. Fazla gelebilir kimine göre ama bu benim ideal sayım. Kimine göre bu sayı 60 ile sonlanabilir. O fotoğrafçının o anki ruh haline de bağlıdır. İşte bu nedenle çekim sırasında strese girmemeniz için minimum bu 3 saati sanatçıya ayırmanız gerekiyor. Ben genelde çok geveze biri olduğum için o stres anında çok konuşarak, gelin ve damata emirler (evet yanlış anlamadınız) vererek dikkatlerini çekime vermelerini sağlıyorum. Aynı zamanda espriler yaparak, onlara sorular sorarak fotoğraf çekiminin sıkıcı geçmesini önlemiş oluyorum. Sorasında da kendi istedikleri pozlar varsa doğal çekime geçiyorum. Yani gelin ve damat istedikleri gibi pozlar veriyorlar ardı ardına bende her anı çekmeye başlıyorum. Bu an dinlenme anıdır.

       Benim önereceğim bilgiler bu kadar. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur.

      Saygılarımla....

      Hasan ERTÜRK

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın